reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Luize to będzie moje drugie iui. Założyliśmy ze zrobimy maks trzy razy a potem bardziej radykalnie czyli ivf.
Jasne Demollka2 ze się udaje tyle ze ten procent jest mały. Fajnie ze znasz osobiście kogos komu sie udalo.
Ciekawe jaki będzie procent pozytywnych bett z aktualnej listy plus ja

reklama
hej....
anika,przykro mi:(:(.....wiem co czujesz.....:-(
DZiewczyny,mi jeszcze z novum nie odpisali:no::-(.....masakra,czemu tyle dni to trwa??a,może ja zle to wysłałam,czy co???!1juz sama nie wiem...
moge prosić raz jeszcze o tego linka....

Blue wiem że relanium przymula i jesteś bez emocji, ale to było lepsze niż późniejszy stres, przynajmniej dla mnie. Te 3 dni można wytrzymać :-)

Kasica tak ok po 3 dniach odpisują i z tego co mi się zdaje tylko w dni robocze

Luize chyba jakoś 7 dziewczyn zaciążyło po iui na tym wątku od września 2012 bo od tego czasu czytam ten wątek. Plus jedna z innego wątku, jakoś po 7-mej iui

Kasica...ja kilka razy korzystałam z tego formularza i pytan...odpisywai zwykle do 2-4dni...ale ostatnio czekałąm tydzien...zalezy ile mają pytan...zgloszen i czasu...

Smerfetka...ile brałąs tego relanium i jak długo...bo mi w zasadze nie powiedział lekarz...
mam 5mg ale biorę połowę tabletki 3 razy dziennie.
kiedy mam przestac..po 3 dniach?

Luiza...prawda jest taka ze uiu ma niewielką skutecznosc..nie pamiętam jak nam mówili..ale chyba 30%?
i to po pierwszej..bo po kazdej kolejnej te procenty sa mniejsze....
ja zatrzymałam się na trzech...
po prostu wolałam pieniądze juz przeznaczyc na badania i in vitro...

Ostatnia edycja:
Kasik no Ty kobito pustynie znasz to jakie niby zjawiskowe zwierzęta miała bym tam spotkac;)
To nie safarina sawannie było i polowanie na wielka piątkę:( Raczej zasuwanie jeepami po piaskach pustyni...choc miałaś nosa, bo M postanowił uczestniczyć w polowaniu z sokolem i tak zgłębiałam podstawy sokolnictwa...byłam mało zadowolona z pomysłu, a okazało sie strasznie pasjonujące:)))
Kasica a Ty co sie tak pieklisz? Oni przeciez nam robią grzeczność odpisujac na takie zapytania ani sie za to nie płaci ani nie maja obowiązku odpowiadać.
Zachowaj wiec zimna krew...
Blue Ty wiesz, ze jak Cię tak przymuli to nie znajdziemy wspólnego języka...a tak łaciną możemy sobie pojechać...
Nieustająco pocieram piąstki. Nie wiem jak bedzie, ale bedzie dobrze.

Duzo sie dzieje widze. Ale i dobrego i złego niestety tez.
Jak mi sie jakas przygoda zdarzy to Wam napisze dla rozluźnienia;)

Pole..moja Pole....
:)
wiesz,że moja łacina słaba...bo medyczna..i nie kumają co mówię ;)
chyba ze o kuchennej mówimy..to tak...wielce rozwinięta moja lingwistyka ;)
zwłaszcza jak moja małzowina trzeci dzien pod rząd serwuje mi jajecznicę na śniadanie ;)

na obiad naleśniki,,,
pragnę kotleta :))))

ucałuj Tygryska od cioci.

Ostatnia edycja:
A ja dziewczynki spotkałam na swojej 2 IUI kobietę, która też podchodziła 2 raz do IUI. Ja nie robiłam sobie nadziei, że druga się powiedzie skoro 1 nie wyszła ale ta babeczka powiedziała że ma już dziecko z IUI i udało się jej za drugim razem a teraz starają się o drugie i też pierwsza IUI się nie powiodła. Więc wlała w moje serce trochę nadziei.

Anika, bardzo mi przykro. Na pewno musisz sobie dac chwilę, żeby ochłonąć, a później ruszyć dalej…
Blue, straaasznie mocno ściskam kciuki za Ciebie i Twoje Maluszki &&&&&&&&
Agawa, super wynik! Oby dalej wszystko tak dobrze szło… Chyba musi, nie?
Luize, to prawda, że nie ma ostatnio wielu ciąż na forum, ale IUI się udaje. Wiadomo, że skuteczność jest mniejsza niż ivf. Ale żadna metoda nie daje 100%, żadnej tez nie można skreślić. Ja też jestem przykładem na powodzenie IUI, a właściwie nie ja tylko mój prawie 4-miesięczny Synuś J A była to moje druga udana IUI, tylko po pierwszej niestety radość trwała krótko.
Sonda na początku wątku też nie napawa optymizmem, jednak ileś tam tych ciąż jest… I możesz zerknąć na wątek https://www.babyboom.pl/forum/przyszle-mamy-f64/przyszle-mamuski-z-watku-o-iui-62794/
Tam do pewnego momentu trafiały dziewczyny po udanych iui. Później to pekło, ale kilka przykładów na szczęście po iui jest.

Kciuki za przyszłe wysokie bety.

reklama
Blue brałam 3 dni Relanium po 2 tabl dziennie (5 mg). Pierwszą tabl brałam na godz przed transferem. Najgorzej było 3-ciego dnia gdy byłam już w pracy, a organizm był już nasycony relanium. Nic w pracy nie kumałam a na dodatek miałam na to wylane :-D

Pole faktycznie novum jest niesamowite z tym, że odpowiada na nasze pytania tak za free. Bo która klinika tak robi? No jest jeszcze tylko Bocian, tylko że tam odpowiedzi są jednozdaniowe i niewyczerpujące. Ja już czekam na Twoje opowieści z podróży. To jak czytanie książki
No i czekam na opowieści Kasik z weekendowego wyjazdu ;-)

Luize jeszcze co do skuteczności iui... na stronie mojej kliniki podają skuteczność ok 12%.
Yoanna na stronie zaciążonych są też dziewczyny po ivf :tak: W sumie to tak mniej więcej pamiętam, której udało się iui i za którym razem hehe ;-)

Do góry