reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Witam się dziewczynki po weekendzie. Odpoczęłam psychicznie ale fizycznie oczywiście się zmęczyłam. Impreza była dwudniowa, było dużo %, nawet kąpiel w basenie na zewnątrz (w nocy też się fajnie pływa) :szok: całe szczęście podgrzewanym więc woda miała 28 stopni :-)Podczytywałam Was trochę ale na moim notebooku coś mi się stało i nie mogę odpowiadać :-(

Widzę, że dyskusja ostra była. Kasica to ja chyba wprowadziłam Cię w błąd z odpowiedzą na novum bo mówiłam, że chyba przychodzi mail z info, że jest już odpowiedź a tak jest na bocianie a nie na novum. Nie pomyślałam jednak, że nie sprawdzisz w sposób najbardziej prosty czyli w liście pytań. Nasze odpowiedzi były już w sobotę wieczorem:tak: Tak jak piszą dziewczyny musisz spojrzeć na sprawę z dystansu. Skoro masz podchodzić do ivf komercyjnie to wcześniej zrób badania genetyczne i immunologiczne, jeżeli chcesz to ze Smerfetą podpowiemy jakie. Lepiej być dobrze przygotowanym, żeby nie stracić pieniędzy na ivf a później okazałoby się np. że wystarczyło brać jakiś leki i by się udało. Są też badania genetyczne po poronieniach, ja mam całą listę i fajnie opisane badania przez którąś z dziewczyn z innego forum, jeżeli chcesz podeślę.

Blue Ty wiesz, że za Ciebie szczególnie trzymam kciuki, ja relanium miałam zalecone przez 3 dni od dnia transferu po 1 tabletce 2 razy dziennie. Mi się ten stan bardzo podobał ;-):-D Podziwiam Cię za Twój upór w dążeniu do upragnionego celu. Już sobie wyobrażam jak Wasze dziecko będzie rozpieszczane jak już się pojawi w Waszym domu :tak:

Pole blondynka ze mnie więc się nie dziw, że pomyliłam safari w Kenii (ze względu na Kiciusia) z safari w Dubaju :zawstydzona/y: Wy już chyba w domu? Wyjazd był tygodniowy? Zgadzam się z Tobą w 100% co do kasy na ivf, dla chcącego nic trudnego. Można dorobić lub wziąć kredyt. Szybkim sposobem na dorobienie jest wyjazd za granicę do pracy np w trakcie urlopu.
Ja mając"niebiednych" rodziców już w liceum cały miesiąc myłam szyby samochodom na stacji paliw (wstawałam o 8 rano w wakacje, jeździłam 30 km, wracałam późnym popołudniem) na studiach w wakacje byłam pokojówką 2 sezony, później awansowałam na recepcjonistkę ;-):-) Tak więc nie czekałam tylko na mannę z nieba. Zarobione pieniądze swoją własną, ciężką pracą bardziej się szanuje. Pamiętam, że zanim wydałam pierwszą złotówkę ze swojej pierwszej pensji trzy razy obracałam ją wokół palca:-D Zresztą rodzice od małego wpoili mi szacunek do pieniądze a to, że teraz od czasu do czasu zaszaleję na zakupach to tylko dlatego, że wiem, że mogę sobie na to pozwolić. w końcu nie będę w nieskończoność tułać grosz do grosza na gorsze czasy bo nie wiadomo jak dużo tego życia nam zostało :sorry: Firmy, które prowadzimy są wielobranżowe co znacznie obniża ryzyko niepowodzenia, zawsze któryś biznes przynosi dochód i można załatać dziury innych np typowo sezonowych działalności.

Agaawa Ty już zapewne wróciłaś z odlotu ;-) czekamy na wieści ile ślicznych kumulusów Ci pobrali :-)

Smerfeta czytałaś odpowiedź na moje pytanie na novum? Trochę jestem zła na mojego doktorka. Następnym razem uprę się na odroczenie transferu (jeżeli w ogóle będą zarodki :zawstydzona/y:) tylko boję się, że zarodki nie dotrwają do mrożenia bo ostatnio w 5-tej dobie były tylko klasy 1AA i 1BB czyli początkowe stadium blastocysty a oni będą pewnie chcieli przetrzymać dłużej.

reklama
Heja!
Kasik witamy :-) Czytałam odp dla Ciebie i wychodzi mi że Twój PRG mieścił się w normie którą podali - 2,25 a Ty miałaś jakoś 2,05 prawda?

Kasica moją intencją było wskazanie możliwych rozwiązań a nie atak na Ciebie. Może to trochę kijowo wyszło z mojej strony ale być może tak zareagowałam na Twoje posty pełne emocji, paniki wręcz, napełnione wykrzyknikami, tak jakbyś na nas krzyczała, czasem wręcz oskarżała, o to że co my pikusie możemy wiedzieć o problemach w staraniach. Ja to niestety tak odebrałam. Po prostu akcja -reakcja. No i tak jak Kasik pisze - pytaj, jakoś tak razem jesteśmy sobie w stanie pomóc, jesteśmy bardziej świadome wykonywanych badań, ich sensowności a często wręcz konieczności. Dlatego chciałam zachęcić Cie byś wróciła do swoich badań, sprawdź komórki NK które jak wynika z badań dziewczyn z innych wątków są mega ważne. No i tak na koniec muszę dodać- szacun dla Twojego męża ;-)

Cześć Dziewczynki!

Kasica, ja tez nie chciałam Cie urazić. Chciałam raczej, żebyś spojrzała na wszystko. Innej perspektywy. I chyba sie udało jednak! Czyli pełen sukces! Zobaczysz bedzie dobrze.

Kasik - to fajowy weekend miałas. Pozazdrościć.

Blue kochana, dzieki za troskę, wszystko jest ok. zyje i w całości juz do domku dojechalam:)) było bardzo miło i dobrze, usnęłam szybko, wybudzilam sie sprawnie:)) doktor pobrał 11 komórek, z czego dwie sa stare, zbyt dojrzałe. Wiec zostało 9 komórek, które zapladniamy. Jutro doktor bedzie dzwonił czy sie zaplodnily i czy sie dzielą. Podawane bedą raczej w 5 dobie. U mnie raczej ryzyka hiperki nie ma. Bo w sobote miałam jajniki długości tylko 4 cm, ale będę pic dużo, obiecuje.

Dzieki za wszystkie kciuki! Ide juz spać, bo usnąć nie mogłam, spałam ze dwie godziny, a teraz po lekach jeszcze same oczy mi sie zamykają. Do wieczorka zatem

Kasik chyba w kieszeń wsadziłam mózg gdy czytałam odp :-/ faktycznie miałaś za wysoki wynik! Już powyżej 1,5 jest za wysoko! :-(

Blue Ty to jesteś dzielna kobita! Mam nadzieję że los w końcu wynagrodzi Twoje trudy i wyrzeczenia. I mocno Ci w tym kibicuje

Agaawa super wynik! Kciuki za sex na szkiełku :-)

ja wlasciwie nie mialam wcale badan zadnych..wiec nawet nie wiem jaki poziom prg mam...
w piatek hyba pojde zbadac...i tak musze podjechac do miasteczka obok to zalatwie przy okazji...

Moje drogie jestem po wizycie 8dc dwa pecherzyki na droznym jajowodzie 19mm i 21mm w srodę IUI:biggrin2: moze mi się blizniaki zdażą :biggrin2:. Pytałam doktora czy się kwalifikujędo ivf- toretycznie powiedział ze nie bo zolnierze dobre a u mnie niby wszystko ok, ale praktycznie powiedział ze jak doktor do ktorego chodziłam napisalby ze byłam stymulowana to sie kwalifikuje. U mnie do kwalifikacji musi byc 6 cyklow stymulowanych ja mam 2. Zobaczymy jestem dobrej mysli. dwa pecherzyki na jednym jajowodzie + dobre zołnierzyki = bobas :biggrin2: Dziś wieczorem zastrzyk czyli do IUI minie jakies 36h czyli inaczej niz ostatnio, znowu mu się cos zmieniło.
ogolnie mam dzien przemyslen to przez ta klinike i te wizyty siedzac w tej poczekalni tylko jedne mysli sie kłebią, jeden i ten sam temat wiadomo jaki.... tyle tych par tam siedzi...co za czas... co za świat.... choroba cywilizacyjna normalnie.

Tak więc dopisuję się do listy. :-)

MalaMii: 29.04.3014 IUI, 13.05.2014 wysoka beta
Majka_K: 02.05.2014. IUI, 16.05.2014. wysoka beta
Florcia: …..2014 IUI, ….05.2014. wysoka beta
Luize: 08.05.2014. IUI, 22.05.2014. wysoka beta
Emenems: 09.05.2014. IUI, 23.05.2014. wysoka beta
Ate: 09.05.2014. IUI, 23.05.2014. wysoka beta
Milena87: 14.05.2014. IUI, 25.05.2014. wysoka beta

Blue, smerfeta, dziekuję za rady. Jutro idziemy do urologa, zobaczymy, co powie ;-)
Blue, jesteś moją bohaterką! Tylko tyle napiszę - czapki z głów! ogromne kciukasy za fasolki - niech dostarczą swojej mamie radości wielkiej! póki co relaks na relanium hahah:) niezły odjazd musi być! :-D a skoro Twój mąz taki obcykany w jajkach, to może faszerowane Ci zaserwuje lub jakąs pastę jajeczną, hm?:) uwielbiam pastę z cebulką i musztarda hmmm chyba sobie dzisiaj zrobię :-) dobre jaja są ok:tak:

agaawa, toż to cała armia komórczaków u Ciebie! niech tam teraz z armią męża potańczą i niezłe wyjdą numery:) będzie dobrze!!

malaMii, miałas dzisiaj testowac, daj znać - trzymam nieustannie kciuki :)

Milena, już w środę zacznie się dla Ciebie niezła przygoda - zakończona sukcesem!

Kasik, witaj pourlopowo:) a czy ja mogę się uśmiechnąc o listę z opisem badań, o których pisałaś? :)

Pole :))

ja wróciłam dzisiaj do pracy, nie było najgorzej, ale pogoda tak okropna, ze snu domaga się mój organizm :/ no ale czas leciec na korki, więc wieczorem tu zajrzę ;) ściskam!!

Ostatnia edycja:
reklama
Milena..no to brzmi naprawdę dobrze:)))

będe trzymac kciuki :)

Anika..zadnych jajek:)
zadnych...
no chyba ze byłoby nasienie potrzebne to z tamtych ewentualnie skorzystam ;)
na inne nie moge patrzec :))))

Do góry