reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Anika1
Jaki ten świat mały!!!
Tak ,notorycznie mają "małe" opoznienia, ale jestem bardzo zadowolona , bo mi dr Żak poswieca na wizycie tyle czasu ile mi potrzeba, nic w pośpiechu, konkretne , fachowe podejscie.
I pani w recepcji w rudych wlosach przemiła :)
Wynika z tego ,ze moze kiedys siedzialysmy obok siebie na poczekalni,kto wie.. Bo Ty chyba dzien,dwa wczesniej iui mialas dobrze mnie pamiec nie myli?

reklama
malaMii, iui miałam w niedzielę (27.04), a na usg biegałam codziennie od środy, wiec jest ogromna szansa, że się widziałysmy ;) świat jest mały:) a jak to się stało, że trafiłaś do Medartu? to Twoja pierwsza iui?

Tak moja pierwsza iui.
Najpierw leczylam sie u zwyklego gin tu w De, po roku skierowal mnie do gin specjalizujacego sie w nieplodnosci.
Jak wspomniałam wczesniej leczyłam sie na poczatku w Neridzie, co chwile pani z recepcji dzwonila by przekladac wizyty co mnie niesamowicie irytowało, nie mieszkam w Pl i swoje wyjazdy zawsze planowalam pod wizyty , a tu ciagle zmiany. Poza tym do fachowosci uslug z biegiem czasu tez mialam wiele zastrzezen. Po 1,5 roku bezowocnych staran natrafilam gdzies na ulotke MedArtu, stwierdzilam iz nie mam nic do stracenia , zapisalam sie no i juz zostalam.
Odrazu konkretnie , stymulacja , monitoringi i z wlasnej decyzji inseminacja . . (29.05-wtorek)

Smerfeta, dzięki za info. Ty jak zawsze konkretna :-) Zrobiłam tak jak napisałaś. Tym bardziej, że zgadza mi się to z tym co lekarz powiedział, żeby po iui wziąć wieczorem tylko 1 tabletkę.

My po oddaniu nasienia, koło 11 IUI, teraz kawka. Tym razem wzięliśmy hotel i przynajmniej maz nie miał takich problemow jak w tych pokojach do oddawania próbki ....

Stres jest, ale zobaczymy

Blue, agaawa - kciuki zacisnięte!

emenems, to jeszcze moment i już będzie po wszytskim, z tą róznicą, że teraz z sukcesem ;)

Majka, a Ty kiedy testujesz? chyba podobnie miałysmy iui

malaMii, ja do Medartu trafiłam przez znajomą i tez byłam pozywtywnie zaskoczona tempem działań - na początku problem był tylko po mojej stronie, nasienie M ok - Żak badal i powiedział, ze kazdy chciałby takie miec. niestety po roku parametry bardzo spadły i teraz mamy dwa problemy:/ i raczej nie mamy planu, co dalej - M chyba bedzie musiał się poddac laparosopii (żylaki powrózka nasiennego) - jestesmy na etapie konsultacji, ja mam jeszcze kilka badań do wykonania, a czy poddam się kolejnej iui po ostatnich rewelacjach - nie wiem:(
czy Ty testujesz we wtorek? jakieś przeczucia? ;)

ja postanowiłam zrobic jutro betę - dziękuję za wszystkie rady, dziewczyny!

dobrego dnia!

Anika1
U mojego M nasienie super, u mnie PCO. Byc moze rowniez czeka mnie laparoskopia, zobaczymy czy uda sie przeskoczyc pewne granice czy bedzie ona konieczna..

Z racji ,ze to moja pierwsza iui nie moge sie wyluzowac na ten czas oczekiwan.. Test zrobie juz w poniedzialek, we wt jedynie potwierdze bete.
Mam mieszane uczucia, troche jednak "dopomoglo się" szczesciu wiec jak nic z tego nie wyjdzie to obawiam się ,ze moje rozczarowanie bedzie podwojne..
Poki co trzymam kciuki za Twoje jutrzejsze testowanie.

Milego dnia :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć Dziewczynki!

trzymam za Was wszystkie gorace kciukasy !!!

ja byłam wczoraj po 20- tej na wizycie. Nie pisałam wczoraj, bo zanim przyjechałam do domku, to prawdziwie padlam na twarz:) wiec tak - pecherzyki rosną. Mam ok. 8 wielkości 15-16 mm, jeden 18,9, kilka małych pecherzykow ok 10 mm. Nakłuwac bedziemy wszystkie. Dostałam leki na dzisiaj i jutro, jutro na 8 rano jeszcze podgladanie, wieczorem zastrzyk i w pn punkcja. Dzisiaj mam urlop, a od poniedziałku ide na zwolnienie. Bardzo sie ciesze, bo musze odpoczac.

Caluje Was wszystkie.

Do góry