reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Sylha ten lekarz co będzie mi robił hsg, to w swoim prywatnym gabinecie nie ma sprzętu więc zrobi mi w szpitalu,a wynik o 10 u niego w gabinecie i wtedy kase zapłacę-też tak misię wydawało, że wynik będzie odrazu, ale muszę się podstosować:tak:
Agusiapela gratuluję 4 pęcherzyków
Dziewczyny zastanawiałam się nad tym czy odrazu po hsg podchodzić do IUI(wiem, że Justynce się udało właśnie w ten sposób)

reklama
Magdusia- jeżeli będzie wszystko Ok to idź za ciosem, poco czekać.
Agusia- trzymam mooocnoooo kciuki za niedzielę!!!!!Oby była to twoja najszczęśliwsza w życiu!!Co ze mną to dowiem się jutro. Nie wiem może robią wyjątki przy IUI- ale normalnie mają zamknięte.
Agusia- jest jakaś różnica między pękniętym a niepękniętym pęcherzyku- jeżeli chodzi o IUI?

Witam Was, ja też byłam już u lekarza dostałam Clo i zobaczymy za tydzień czy w tym cyklu uda się podejść do drugiej IUI i mam nadzieję ostatniej;-). Powodzenia dla wszystkich!

a ja wchodzę tylko powiedzieć że dzis miałam iui, 14dc, dziś mam owul bo mnie boli jajnik lewy z którego mialam owul, lekarz mówi ze szyjka otwarta i wszystko pięknie. eeehhh zawsze tak jest a potem dupa mam nadzieję ze teraz się uda.

TYMONKA-no to trzymam mocno zaciśnięte kciukasy super że owu miałaś od razu po IUI,powodzenia.
SYLHA-Moim zdaniem i tego co się dowiedziałam to lepiej robić IUI na pękniętym pęcherzyku,gdyż plemniki które są wstrzyknięte do macicy są zdrowe i nie osłabione i mogą odrazu atakować jajeczko a jężeli np.IUI jest robiona na niepękniętym pęcherzyku i ten pęcherzyk pęknie np za kilkanaście godzin to plemniki które znajdują się w macicy są już słabe a niektóre obumierają i wydaje mi się że takie IUI można robić parom przy których parametry nasienia są naprawdę wysokie a nie słabe tak jak u mojego m.Tak jak np.TYMONKA miała dzisiaj IUI robioną ale ten pęcherzyk pękł jej po krótkim czasie czyli plemniczki są silne i zdrowe i gotowe do akcji,coś czuje że nasza TYMONKA nam zaciąży w tym cyklu bo super jej się udało najpierw IUI a później od razu owulka,SUPER!!!!!!!:-)To nie znaczy też że IUI na nie pęknietym pęcherzyku się nie udaje bo się udaje,ale moje zdanie jest takie że IUI powinno się wykonywać od razu po owu.I również mi się wydaje że IUI robią u ciebie również w weekend gdyż to nie jest badanie ginekologiczne które można przełożyć lecz coś bardzo ważnego a co np.jak wypadnie ci owulka w sobotę to na poniedziałek tego nie można przełożyć bo już będzie po a stracisz w ten sposób cykl i byś musiała czekać do następnego,na pewno kochana zrobią ci IUI w weekend niczym się nie martw podejdziemy do niej razem napisz mi tylko o której godzinie będziesz miała to będę myślami z tobą.Pozdrawiam cieplutko i powodzenia

reklama
Tymonka, Sylha, Agusia, Kama, Magdusia bardzo mocno trzymam kciuki za Was wszystkie i pomyślne iui. Ja czuję się coraz lepiej. Dziś ściągli mi szwy, wszystko ok. Potem byliśmy u teściowej na kawie, a obiad zjedliśmy na mieście. BYŁO CUDNIE. Pogoda cudna:cool2: Ciepło, słonecznie, jak dla mnie to może być tak cały rok. Ja staram się w przyszłym cyklu naturalnie, bo wierzę, że to udrożnienie pomogło. Już się cieszymy z M. na przytulanko po przymusowym poście. Cieszę się, że wraca do nas namiętność pomimo 9 lat trwania naszego związku. Jeju, jak to już długo.

Do góry