reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Odebrałam dziś wynik histopatologiczny, rozpoznanie: 1-5-Cystes folliculares parvae ovarii. Przetłumaczyłam to sobie: torbiel pęcherzykowata lewego jajnika. Więc chyba nie mam endo. Napiszcie czy dobrze myślę.

reklama
Justynka- gratulacje- naprawdę miło słyszeć takie info, szczególnie w naszym gronie!!!!Pisz jak tam nudności, humorki, itp:-)
Atyde- a tobie n:-)ech to tymi nogami wyjdzie i bierz się do roboty- ale dzidziusia- robótki zostaw na zimę!!!!
Ja byłam dzisiaj na 1 USG i "wyhodowałam" 5 pęcherzyków w roz. 4-14 mm- nawet lekarz się ucieszył:tak:,natomiast M żartował, że za 5-raczki dziękuje, bo wariatkowo to już w domu ma ze mną:eek: w piątek mam następne USG i wtedy określi kiedy IUI- mam nadzieję, że nie załapię się na wekend, bo w wekendy mają zamknięte!!a pogoda też się poprawiła i popołudnie było całkiem sympatyczne nieukrywam

O dziwo ciaze przechodze super, tak naprawde gdyby nie rosnacy powolutku brzuch to nawet nie wiedzialabym, ze w niej jestem :) Zadnych nudnosci, zgagi czy zaparc. Jedynie okropne humorki dawaly szczegolnie na poczatku o sobie znac, ale to tez i przed ciaza bylo :-D
Zycze Wam wszystkim powodzenia!!!

Dziękuję Magdusia, a i tak pójdę na kosultacje do gina co mi robił laparo w przyszłym cyklu to się go zapytam o ten wynik .Dziś miał zabieg więc szwy zdejmował mi inny gin więc tamtego nie spotkałam.

Hej dziewczyny, ja coś czuję że będą same dobre wiadomości od was. U mnie inseminacja dopiero we wrześniu, przynajmniej tak planuję. Trzymam za was wszystkie kciuki.

Justynka- no to super, poród też będziesz miała pikuś- moja sąsiadka tak miała a w dniu porodu jeszcze po zakupach latała, pamiętam jak wróciła koło 14-tej do domu a o 18,30 mała była już na świecie:-). Jeszcze po pierwszym skurczu stwierdziła, że to nic takiego i nie pojedzie do szpitala a jak ją mąż na siłę wywalił, to się okazało, że w ostatniej chwili i na samej porodówce spędziła może pół godziny!!!
Agusia- dzięki za info- jutro popytam doktora i dzięki za ciepłe myśli- ja również jestem z Tobą!!!!!Dam znać jutro co mi doktor obwieści.
Kama, tymonka, magdusia- mocne kciukasy za sukces!!!!
Ale wiecie co najgorsze to czekanie. Ja już teraz OK, bo wiem o co chodzi i co z tym zrobić, ale było kiepsko jak kolejny raz @ przyłaziła i człek nie wiedział dlaczego.

Hej dziewczynki-wreszcie jestem po hsg i wyszło, że macica ok i jajowody drozne-były dwa momenty bardzo nieprzyjemne, ale dało się przeżyć-w przyszłym tyg. spróbuje skontaktować sie z moim gin. od IUI i zobaczymy czy w tym cyklu uda sie podejsc(nie brałam zadnych wspomagaczy typu Clo , to nawet niewiem jak tam moje pęcherzyki)Okaże sie po niedzieli, a jak nie, to we wrzesniu napewno podejdę do 3 IUI-czas pokaże...
Sylha czekamy na wieści czy uda Ci sie podejść do IUI mimo weekendu

Hej dziewczynki-wreszcie jestem po hsg i wyszło, że macica ok i jajowody drozne-były dwa momenty bardzo nieprzyjemne, ale dało się przeżyć-

w kolejnym cyklu bede miala HSG, rozne opinie wyczytuje na forach, troche sie obawiam bardziej wyniku niz samego badania. staramy sie od ponad roku i mam nadzieje ze przyczyna naszych dlugich staran jest niedroznosc

reklama
Do góry