reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Fifiri widzisz jak to jest, Tobie nie chcą pęknąć a my pękły za szybko i jak by nie patrzeć d..a z tyłu ;-) Ale działaj kochanie, może naturals Ci się trafi a przy okazji trochę przyjemności.

Oliwka a kumasz coś z wyników mojego m? Wyżej wkleiłam skan.

reklama
Dzięki Kasik, w domu zerknę
Ostatnie miesiące załamują mnie (problem w stymulacji, ciągłe torbiele, brak endometrium - dziś w 7 dc endo wynosi u mnie 1,5 mm!!!! :-(), stąd decyzja by udać się do OA. Chcemy ogólnie dowiedzieć się conieco, dowiedzieć się kiedy należy wpłacić kwotę 4 tys (chyba że obecnie stawka jest wyższa). Jakoś ostatnio doktorek nie potrafił tchnąć nadziei, że cokolwiek z tego co robimy przyniesie sukces, wręcz usłyszałam tylko "z takiego endometrium to ciąży nie będzie". Dopiero dziś powiedział, że szansą jest ivf, tylko że też ciągle straszy, że ja już nie mam czasu. Jeśli moje AMH drastycznie spadło to chyba zdecydujemy się na ivf i sami zapłacimy.

smerfetka a próbowałaś na poprawe endometrium w pierwszej fazie cyklu z orzeszkami włoskimi i czerwonym winkiem? Garstka orzeszków popijać winkiem i powinna być choć troche poprawa jak nie próbowałaś to zobacz, nie zaszkodzi a nóż widelec pomoze;-)

kasik 36 no masakros z tymi moimi jajami:szok:

Smerfeta, ja się dołączam do pytających - o co chodzi z tymi 4 tys. dla OA? A ja ivf powinniście dostać dofinansowanie, prawda? Tylko AMH Wam tu może namieszać, dobrze rozumiem? 3mam kciuki, żeby tak się nie stało.

smerfetka jeszcze dodam ze ja w 4 dc endo miałam 1mm szamałam orzechy i to nie co dziennie, winko raz pilam bo sie skończyło i endo w 10 dc miało już 9 z hakiem;-) a dziś 12,6mm:-)wiec nie wiem czy to zasługa akurat orzechów ale warto spróbować:-)

Kasica to trzymam kciuki za zwalczanie stanu zapalnego. Kiedy robicie kolejne badania ??
Kasik lukam na Twój skan i faktycznie morfologii nie mogę dolukać. Tak jak pisałaś problem jest w ruchu. Nie za bardzo kumam z tymi toramii ruchu, u mojego m też to jest, ale szczerze powiem, że doktorek nawet się nie wpatrywał w te parametry. U Twojego są jakieś odchylenia z główką (ale to oczywiście sama odczytałaś) ja wiem, że jak główki plemnika są okrągłe to mogą miec problem z przebiciem się do komórki.Mają być owalne.Z kiedy są te wyniki, jak często Twój m robi badania i co na te wyniki lekarz ?? acha co pisze w uwagach na tych wynikach ??
Fifiri uparte masz te jajca. A może organizm boi się ewentualnych trojaczków i robi Ci figla :-p

Kasik37! Sto lat, sto lat! I spełnienia wszystkich marzeń. Ale pechowo, ze nie możesz podejść w tym miesiącu. Ale moze jest szansa na naturalsa? Bo jak sie nikt nie spodziewa, to wtedy najczęściej sie udaje. I tego Ci życzę.

kasiulekk- mówiłam, ze pięknie beta przyrastac bedzie. Gratuluje. Teraz sie nie denerwuj.

Pole- moze nie bedzie tak źle z tym brzuszkiem. Podobno 2 trymestr jest pełen energii. Takze trzymam kciuki.:))

Fifiri - ale masz atomowe jajca! Ale za to jak pękną, to będziesz miala naturalsowe trojaczki:)):-D

ja wróciłam juz do formy. Nawet serduszkowanie sie odbyło, a musze powiedzieć, ze sie martwilam, ze bedzie boleć itd, ale było ok. Mam tylko drugi antybiotyk na zatoki, bo dalej nie mogę oddychać. Wróciłam juz do pracy, a teraz w końcu weekend. Takze milego weekendu dziewczynki!

Witajcie dziołchy :) kKasik juz 37 wszystkiego naj z okazji urodzin:) spełnienia tego jedengo najważniejszego marzenia, ale urzadzila cię ta owulacja, takie prezenty są nie wskazane!!!
fifirifi ale masz pancerne pęcholki :)
bylam na 2 dniowym wpływie kajakowym i nie za bardzo miałam dostęp do cywilizacji, właściwie zasięgu brak, więc nadrobić was muszę:) nabazgrałyście ze hohoho

reklama
oliwka,badanie mąż będzie robił w piatek(dziś skończyła tabsy brać i dr.powiedział,że parę dni ma odczekać i wyniki zrobić),a jak dr.będzie przyjmował 15 lipca,to wtedy chcemy pojechać do Warszawy.Muszę zadzwonić tam,bo teraz sezon urlopowy,to różnie bywa:sorry:
kasik,ja doczytałam na wyniku,..plemniki o ruchu postepowym,że 12% i strzałka jakaś w dół jest,...co to znaczy??dr.cos powiedział na to itd??!!!

Ostatnia edycja:
Do góry