reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Kasik, przeszło rok temu AMH miałam 1,1 ale że w marcu miałam operację (nacięcie jajnika) to dziś dałam krew na świeży wynik i też się boję co z tego wyniknie :-( no i dziś znowu usłyszałam że jestem bardzo zawiłym przypadkiem ale wszystko można by kontrolować przy ivf :zawstydzona/y:

U mojego eMa, VAP jest 58,6 ale norm to ja tu nie mam
Jest jeszcze:
VSL 51 całkowita droga plemnika w jednostce czasu
VCL 84,2 droga przebyta przez plemnik ruchem prostolinijnym w jednostce czasu
ALH 3,7 amplituda bocznych wychyleń główki
BCF 23,1 częstotliwość bocznych wychyleń główki
STR 85% prostolinijność VSL/VAP wyrażona w %
LIN 60% liniowość ruchu VSL/VCL wyrażona w %

jakieś takie to zawiłe :sorry:

reklama
Smerfeta zdziwiłam się dzisiaj jak napisałaś, że też wybierasz się do ośrodka adopcyjnego, przecież nie wykorzystałaś jeszcze wszystkich możliwości no ale to Twoja decyzja, którą szanuję. Może spróbuj IVF, jak się zakwalifikujesz na dofinansowanie rządowe to nie będą takie duże koszty. Nie masz norm w wynikach m? Jak chcesz to Ci zeskanuję mojego m i prześlę bo to sporo pisania.

Wyniki Roberta 005.jpg

Przy okazji może któraś z Was się na tym zna i mi je przetłumaczy z polskiego na nasze? Byłabym wdzięczna.

Załączniki

• Wyniki Roberta 005.jpg
    Wyniki Roberta 005.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 62
Ostatnia edycja:
Dzięki Kasik, w domu zerknę
Ostatnie miesiące załamują mnie (problem w stymulacji, ciągłe torbiele, brak endometrium - dziś w 7 dc endo wynosi u mnie 1,5 mm!!!! :-(), stąd decyzja by udać się do OA. Chcemy ogólnie dowiedzieć się conieco, dowiedzieć się kiedy należy wpłacić kwotę 4 tys (chyba że obecnie stawka jest wyższa). Jakoś ostatnio doktorek nie potrafił tchnąć nadziei, że cokolwiek z tego co robimy przyniesie sukces, wręcz usłyszałam tylko "z takiego endometrium to ciąży nie będzie". Dopiero dziś powiedział, że szansą jest ivf, tylko że też ciągle straszy, że ja już nie mam czasu. Jeśli moje AMH drastycznie spadło to chyba zdecydujemy się na ivf i sami zapłacimy.

Pole, w Twojej sytuacji rozumiem, że się obawisz, ale brzuszka i tak gratuluję. W drugim trymestrze nie jest on jeszcze podobno jakoś bardzo utrudniający funkcjonowanie, a Ty będziesz świetnie się czuć i mieć bardzo dużo energii i sił :tak:
Pole, Kasik, po mnie nic nie widać jeszcze. Chciałabym, żeby było, ale niestety... Ja się oczywiście martwię czy jest ok.

Witam:-D
kasiulek piękna betka:-Dgratulacje:-D

no takiego dziwolonga jak ja świat chyba jeszcze nie widział:happy:
dziś na usg słuchajcie ukazały się trzy pęcholki 24,22,20mm i nie pękły jeszcze :cool: Trzeci ovitrelle poszedł w ruch...endo ładne 12,6mm no nic o 18 minie druga doba od podania chłopaków pewnie powoli zdyszki się z nich robią:crazy: no ale działać, działać i jeszcze raz działać bo pęcholki ładne i a nóż któryś da się dziabnąć:szok: w czwartek kontrol zobaczyć czy pękły...

hej!!
kasiulek,super betka!!:tak:przyrost jest genialny!! trzymam kciuki&&&&&&&&&&&&&
kwiatuszeQ,mój mąz bierze leki przez 10 dni(dzis juz wziął ostatnia tabletkę),ale to na stan zapalny,na wirusa,bo ma podwyższone ph,co najprawdopodobniej o tym świadczy.....a badanie ogólne ma zrobić raz jeszcze,bo dr.chce zobaczyc,czy po tych tabletkach ph spadnie..czy udało sie wyleczyc stan zapalny

Hej dziewczyny
Kasik przede wszystkim sto lat!!!!!!!!!!!!!!!!
a co do Twojego pytania to specjalistką nie jestem. Życie.........
Półtora roku temu jak odebrałam wyniki m i zobaczyłam 2mil/ml to stwierdziłam , że ma dużo...Ale jak w domu odpaliłam kompa to najpierw ryczałam ja a potem mąż. Pierwsze wyniki to było 5 linijek ( ilość, ruch, morfologia, okres karencji i ilość ejakulatu ). We wrześniu wyniki robione w klinice leczenia niepłodności były na 4 stronach łącznie z rysunkami.
Na temat tego co pisałyście dzisiaj ( tory ruchu itp) raczej nic nie wiem, ale jeżeli są jakieś odchylenia to zaliczają się one to tych % nieprawidłowych a nas interesują te prawidłowe.
W wynikach mojego m z marca ruch a+b był 24% a przed insemą powiedzieli mi, że ruchliwość sięga 70% czyli dość mocno nafaszerowali. Poza tym kobietki - mężczyzne na 1 godz przed oddaniem nasienia lub przytulankami należy napoić red bulem!!

Jak Was podczytywałam wcześniej, doszłam do wniosku, że nie mam o czym pisać, bo Wy o tych poziomach hormonów, endometrium, owulacjach itp, ale jak się teraz okazuje nie tylko ja mam problem z nasionami.:zawstydzona/y:

reklama
Do góry