reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
genna lepiej żebyś nie dostała @:) nie dołączaj do naszego grona krwawiących:):):)
kasiulekk dobrze że Cie po tygodniu jeszcze piersi nie bolą, mnie zawsze na drugi dzień po iui zaczynały boleć piersi i zawsze @ przyszła, także bądź dobrej myśli:)

reklama
A ja jestem już po, zabrał wypis i jestem w domu. Na USG po IUI pokazało, że jede pękł a drugi jeszcze nie także dzis poprawiamy :) Endo 10mm co jest jak na mnie mega dobrze. No i estradiol badany w dniu przyjęcia wynosił 388 czyli oba te pęcherzyki były gotowe do owulacji i dojrzałe.
Teraz pozostaje mi czekać do 8 lipca ;/

Esiek, trzymamy kciuki teraz do 8.07 &&&&& będzie dobrze :tak:
Kwiatuszek, tak, p. Monika przyjmuje na Polnej. Z tym, że ja do niej i do prof. Jędrzejczaka chodzę prywatnie. 2 ostatnie wizyty miałam u niego i na następną też do siebie mnie zapisał, a nie do niej. Trochę żałuję, bo ona jest jednak zdecydowanie bardziej empatyczna, ale też nie chcę kręcić nosem. Nie wiem na ile będzie mi chciał coś powiedzieć, ale spróbuję się czegoś dowiedzieć :tak:

Smerfeta i Yoanna właśnie się zastanawiałam czy ktoś zauważy, że napisałam "5" nieudanych IUI mimo, że miałam 4 ;-):-D Oczywiście bardzo bym chciała, żeby piąta się udała ale jeżeli tak się nie stanie to do dofinansowania będę miała udokumentowane 5 :-)

Ewis w takim razie czekamy na dobre wieści 8 lipca :tak:

Enni zaczynowy nowy cykl, nowe nadzieje ... A Ty Genna lepiej, żebyś do nas nie dołączyła :tak::-)

Nati byłaś na becie? Niecierpliwie czekam na dobre wieści :tak::-)

Odebrałam dzisiaj zamówiony w aptece zastrzyk i się przeraziłam :szok: Wcześniej brałam Diphereline zamiennie z Gonapeptylem za 50 zł. podskórnie, później Choragon za 35 zł. ale że był domięśniowy i musiałam załatwiać pielęgniarkę na godz. 22 to poprosiłam o podskórny. Teraz mi przepisał Ovitrelle, mówił, że około 100 zł. kosztuje a ja zapłaciłam 177 zł. :wściekła/y::szok: Jutro wykupię pewnie 7 Menopurów to stuknie 700 zł., do tego wizyta 100 zł., paliwo w obie strony 220 km. Z torbami pójdę jak nic a pożądanego skutku jak nie było tak nie ma :zawstydzona/y::-(
Ale burza u nas przeszła, do tego oberwanie chmury, masakra :szok:

Ostatnia edycja:
Heloł Laski!

Esiek trzymam kciuki moooocno aż do dwóch kresek. &&&&&

Genna - moze @ nie przyjdzie i bedzie taki mały różowy lub niebieski cudzik?

Nati jak tam u Ciebie wyniki bety?

ja wczoraj poszłam po zwolńienie do internisty, dostałam bez kłopotu, dr bardzo miły. Mam zwolnieńie do przyszłej środy. I dobrze sie złożyło, bo miałam bardzo ciężka noc. Od wieczornego krwawienia do 2 w nocy jeszcze jakoś żyłam, ale potem, to jakiś horror, chodziłam po ścianach, miałam regularne skurcze, w przerwach spalam na dywaniku w łazience, bo sie do lozka nie mogłam dowlec. Juz miałam dzwonić po karetkę, ale jakoś przeszło, w końcu usnelam, spalam dluuuugo, mąż mnie herbata poił. Teraz juz to wielkie krwawienie ustalo, jest jak normalny okres. Takze wyglada na to, ze sie udało naturalnie wszystko skończyć. Wizyta za 2-3 dni,żeby sprawdzić czy wszystko jest ok. Nawet nie wiecie jaka jestem szczęśliwa, ze to koniec tego oczekiwania. Teraz myśle sobie, ze juz dalej wszystko musi być dobrze. I Juz! Teraz sobie odpocznę.

kasik właśnie te jeb...koszty, kurde ale za ovitrelle dużo sobie zawołali, ja płaciłam za niego w gamecie 77 albo 88 zł już nie pamiętam.
Nie wiecie jak mam liczyć @? dzisiaj niby dostałam ale mam tylko bardzo lekkie plamienia ? Coś mi się przypomina że dopiero jak zacznie się krwawienie na dobre to jest to pierwszy dzień. tym bardziej że między 2 a 4 dniem mam zrobić badania i bądź tu mądry i pisz wiersze:-D

Agawa miejmy nadzieję że już po wszystkim. Z jednej strony dobrze a z drugiej przykro że tak wyszło...:( Powiedz mi leczysz się we Wrocławiu? może masz kogo polecić? bo do Wrocka mam najbliżej, jakieś 80-90 km a do innym miast duzoooo dalej.:-) do tego lubię Wrocław i mam tam rodzinkę:tak:

reklama
Agaawa kobieto ale Ty jesteś silna. Życzę Ci z całego serca, żeby teraz było już tylko z górki.

Enni myślę, że chyba od krwawienia @ się liczy. Ja miałam teraz 2 dni plamienie ale prawie niewidoczne, gdybym pod lupą wkładki nie oglądała to bym nie zauważyła ;-):-) a dzisiaj od 7:30 już krwawię na maxa, brzuch boli jak zwykle tak bardzo, że co 5 godzin ibuprom max bo nie dałabym rady funkcjonować. Tak bym chciała pozbyć się tej wredoty na całe 9 miesięcy ... Jutro wizyta w Invikcie ale dopiero na 18:30.

Do góry