reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Kasik Ty mi tutaj z 5 nieudanymi iui nie wyskakuj bo jeszcze 5 nie miałaś :-D Słabe nasienie jak najbardziej było wymieniane jako czynnik kwalifikujący, jednak jeśli chodzi o iui to było o tym napomknięte we wstępie, jako informacja że jest to również refundowane. Szkoda jednak, że w Gdańsku tego nie ma (bo dzwoniłam do szpitala na Kliniczną i otrzymałam info, że poradnia leczenia niepłodności została już dawno zlikwidowana).
Mi gin od razu powiedział, że już się kwalifikuje (ha.. ha.. śmiech przez łzy...), może jutro też zapytaj swojego

mój emek zmienia pracę... ufff choć troszkę nerwów odejdzie

Edit:
Genna kojarzysz by było zastrzeżenie, że dofinansowanie tylko do pierwszego dziecka? wydaje mi się, że nic takiego nie było....

Ostatnia edycja:
reklama
Esiek, trzymam kciuki za IUI &&&&&&&&
Nati, może pobiegnij na betę. Przy tempce wciąż wysokiej szanse są :tak:
Kasik36, no właśnie, jakie 5 nieudanych IUI??? Spokojnie, Dziewczyno ;-) Trzymam kciuki za ten cykl &&&&

hej dziewczyny. czytam te Wasze wszystkie wiadomości i smutno mi strasznie, że się nie udaje.. to jest takie niesprawiedliwe, po takim czasie starań, tylu nerwach, wylanych łzach, w końcu mogłoby się udać. Jednym udaje się za pierwszym razem,to czy nam nie może się udać w końcu po tak długich staraniach?:( ja wiem, że niektóre z Was mają za sobą dłuższą drogę niż ja, jesteście strasznie silne,bo ja czasem mam wrażenie, że nie daje rady, tyle mnie to wszystko kosztuje:( czasem sobie myślę, że przecież poroniłam, że już wystarczy złych momentów i że mogłoby się w końcu udać... czekam na wyniki pierwszej IUI, za tydzień się okaże czy się udało. Nie mam żądnych objawów, nawet piersi mnie nie bolą, więc chyba nic z tego:( Jak nie to czeka mnie hsg w następnym cyklu;/ jakie badania miałyście robione przed hsg?do ginek.mam pójść w pierwszych dniach cyklu i nie wiem czy zdążę zrobić wszystkie z nich..

Miałam mieć 27.06 ale dzisiaj zadzwoniłam i przełożyłam na 11.07. Cos mi się wydaję że trafię do innej lekarki, bo jak szukałam to ta Pani już od około 20 lat jest lekarką, a jak byłam poprzednio to była taka młoda babeczka, takze sie pogubiłam

a ja czekam na @ (tzn oczywiście nie czekam :-p może cudzik mały) dzisiaj powinna przyjść, ale tempka nie spadła, ale mam dziwne bóle podbrzusza i okolic jajników więc pewnie lada chwile przylezie sucza, więc razem pociągniemy cykl :)

reklama
Do góry