reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Cześć dziewczynki:)
Miałam dziś testować, ale nie miałam testu więc nie zrobiłam. Ale nie wiem czy wogóle jest sens, dziś rano temp. 37st, więc nie spada od 20dc ale boli mnie brzuch jak na @ i jakieś dziwne plamienie się zaczyna....buuu już nawet beczeć mi się nie chce:-(

reklama
Nati skoro tempka nie spada to coś jest na rzeczy, trzymam kciuki, leć na bete :tak:

Esiek kciuki zaciśnięte za IUI :tak::-)

A ja rano dostałam @ czyli jednak luteina mi ją przesunęła o 1,5 dnia :-D Wizyta jutro więc akurat:-)

Nati te dziwne plamienia i ból brzucha jeszcze nic nie przesądza. Trzymam kciuki aby to było "TO" :)
Kasik36 a może Twój lekarz będzie mógł "zarezerwować" dla Ciebie jeden limicik? Ale pewnie wszystko wyjaśni się wkrótce... ja w sumie jakbym się uparła to udokumentowałabym 2,5 roku starań (a może nawet więcej by wyszło), czyli od dnia gdy zrobiłam badania na m.in. różyczkę, te to coś tam od zwierzaków ;-) itp...

Ostatnia edycja:
Kasik36 ale smerfeta ma czynnik jajowodowy więc chyba jej wystarczy 12 miesięcy.
Wczoraj w telewizornii wypowiadał się wice minister zdrowia że w ciągu 3 dni mają zacząć podpisywać umowy z klinikami :)

Ciebie Genna i jajowody i nasionka kwalifikują prawda?

tak smerfetko mnie dokładnie zaburzona funkcja jajowodu przy zachowaniu drożności, no i plemniorki, ja mam papiery już od października 2011, ale tam mam tylko podstawowe badania zlecone a w marcu 2012 hormony i w żadnej karcie nie ma słowy o staraniach o ciążę, tylko napisały nieregularne miesiączki
a tak to nie mogę się doczytać tak nabazgrolone jest, ale ja u mojego obecnego lekarza jestem już rok

ja u obecnego gina, czyli w klinice, jestem dokładnie rok i 2 mies. A wcześniej wymuszałam na innych ginach skierowania na badania PRG, PRL i tarczycowych. Więc chyba nawet sam fakt posiadania takich starych wyników, które przecież nie robi się standardowo, kwalifikowałyby do rządówki

Smerfeta i Genna dzięki za info. Ja w sumie nie wiem co nas kwalifikuje. M ma słabe nasienie a ja niskie AMH i jak na razie nic więcej. A 5 nieudanych IUI nie wystarczy? Z tego co słyszałam to nieudane IVF kwalifikuje bez dokumentacji leczenia. Gubię się w tym wszystkim a chciałby człowiek zaoszczędzić te 7500. Przy dziecku by się przydało :-)

reklama
Dziewczyny a co ze mną? czy mając już dziecko czyli przy bezpłodności wtórnej jest szansa na dofinansowanie? ja mogę udokumenować starania od 2010 roku.
Esiek powodzenia:):):)

Do góry