reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Dziękuję dziewczyny za rady. Jednak to był fałszywy alarm, @ nie przyszła. Wczoraj wieczorem zaczął mnie boleć brzuch jak na @ i miałam bardzo małe plamienie ale w nocy już czysto i przestało boleć, dzisiaj też na razie nic. Tak więc może jednak luteina przesunęła mi @ i będę miała wizytę akurat na czas. Mój gin chyba dawał mi Menopur od 1 dc bo chciał żebym wychodowała więcej pęcherzyków, ostatnio udało się aż 3 duże ale i co z tego, i tak d...a :-( Byłam dzisiaj u mojego pierwszego gina po historię "choroby" bo chcę zacząć kompletować do IVF z dofinansowaniem. Niestety zaczęłam się oficjalnie leczyć 8 października więc nie minął jeszcze rok :-( Nie wiem czy to kryterium jest najważniejsze i czy 5 nieudanych IUI nie wystarczy ale już na początku drogi zaczęły się schody, jak zwykle ...
Rozmawiałam dzisiaj z dawno nie widzianą koleżanką, w moim wieku (czyli stara baba z niej;-)), starała się o dziecko 3 lata, 2 lata się leczyła. Teraz zajęli się przygotowaniami do ślubu i wesela 20 lipca i ............. zaszła w ciążę naturalnie :tak::-) Sama jest w szoku :szok: Lekarz jej powiedział, że tylko IVF wchodzi w grę w jej przypadku, miała spore problemy z tarczycą a tu taka niespodzianka, jest już w 4 miesiącu :-) Tak więc coraz więcej przypadków cudów, pocieszące :-)

Nati ja wierzę, że Tobie się uda. Wiesz jest reguła, że w każdym miesiącu przynajmniej jedna z naszej listy zachodzi a jak na razie w tym miesiącu nikomu się nie udało więc masz duże szanse ;-):-D

Enni a co to za dołek? Podnosić mi się szybko i dalej walczyć! Kiedyś w końcu musi się udać, pokonamy wszystkie przeciwności losu, zobaczysz, będzie dobrze, musi być :tak:

Kasik wlasnie leze w Klinice ktora bedize robic invitro na dofinansowanie wiec jestem na biezaco - niestety udokumenotwany minimum rok leczenia to jeden z głównych kryteriow... takze chyba musisz poczekac do pazdziernika ale nie martwilabym sie bo zanim to ruszy to moim zdaniem i tak 2014 bedzie :)

Esiek dziękuję za info, no to mnie pocieszyłaś :-( Boję się, że w październiku już im się kasa skończy. Zapowiadają, że kto pierwszy ten lepszy. Czyli teraz i tak nie mam po co się starać o dofinansowanie? Myślałam, że mogę składać papiery teraz a zakwalifikuję się od października :-(

kasik kochana;) ja co prę dni zmieniam zdanie raz się poddaje innym razem mam zapał do walki. Nie mam pojęcia gdzie się udać, mam mozliwośc państwowo ale nic mi nie pasuje. Chyba pojadę jednak gdzieś prywatnie. Tak patrzałam we Wrocławiu tam mam najbliżej ale nie wiem gdzie i do kogo....może wrocławianki się wypowiedzą?:-)

Enni niestety ja Ci nie pomogę bo jestem z drugiego końca Polski ;-) Ale z okolic Wrocławia jest tu chyba parę osób. Może poszukaj też na invitrówkach i przyszłych mamuśkach.

Esiek kciuki zaciśnięte za jutrzejszą IUI :tak::-) Wracając do dofinansowania to mój gin mówił, że Invicta dostała na około 300 par, trudno mi powiedzieć czy to dużo czy mało. Myślisz, że jak się zapiszę 9 października to będzie jeszcze szansa? W sumie w Trójmieście wszystkie 3 kliniki dostały dofinansowanie więc może pacjentki się rozłożą po równo :-) Spotykam tam też bardzo dużo Rosjan, czasami więcej niż Polaków więc ich nie ma co liczyć. Boję się, że od 1 lipca będą wszędzie takie kolejki, że trudno będzie się wstrzelić w termin do gina akurat w którymś tam dc.

Ostatnia edycja:
kasik tak na necie szukałam i dosyc dobre opinie ma POLMEDIS z wrocławia, może tam uderzę..:) dzisiaj zadzwonie, chociaz mój m widzę że nie ma zbytnio ochoty:( wejde jeszcze tam na te fora co mówiłaś
Nati czekam za wysoka betą, łapska mam zaciśnięte:):)

Cześć Dziewczyny:)
Zaglądam tu regularnie ale sie nie odzywam, ja narazie odpuszczam IUI, ale chyba mogę tu z Wami zostać?:) my przechodzimy na starania naturalne bez ciśnienia, za jakies 6 msc jesli nic nie bedzie dalej nic to wtedy spróbujemy moze jeszcze ze 2 razy IUI a jak nie to in vitro.
Czy dzisiaj jest jakaś testujaca?:>

reklama
Hej. Wlasnie zaraz wchodzuimy na IuI. Wczoraj jeszcze mialam oba pecherzyk - dzis po IuI bedzie jeszcze USG i do domu.

Do góry