reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Kasik36 mój lekarz mówił, że daje mi później stymulanty po to, by podrasować te pęcherzyki, które już same sobie urosły (czyli najczęściej jest to jeden czy dwa), po to by ten jeden lub dwa były lepsze niż miałby wychodować kilka pęcherzyków. Więc teoretycznie też możesz iść w 3 dc (ja mam iść w 4 dc), tylko nie wiadomo jaką Twój lekarz stosuje filozofię stymulacji... A co do Duphastonu - on ma chyba mniejszą dawkę PRG? Jak znajdę czas by poczytać w domu ulotki od leków to dam znać.
Yoanna cieszę się, że u Ciebie wszystko OK. Nie nudzisz się na zwolnieniu? :)
Agaawa trzymam kciuki by wszystko było OK, ale koniecznie idź do gina. Musisz teraz na siebie bardzo uważać. Moją koleżankę nie wypuścili ze szpitala w takim stanie, więc trzymaj się kochana i bardzo uważaj &&&&&&&&
Pozdrowionka, miłego dnia!!! ;-)

reklama
karola ja HSG mam miec we wrzesniu wiec pewnie w sierpniu juz bede cos wiedziec to ty bedziesz po zabiegu...ale na innym watku lekarz dziewczynie odradzil starania w cyklu z HSG.

karola, mi przy hsg kazali sie starac... podobno te pecherzyki sa napromieniowane przez kilka cykli... bo pecherzyki nie rosna jednego miesiaca tylko kilka cykli zanim dojrzeje do pekniecia... a po hsg jest sie fajnie przedmuchanym i latwiej zajsc przed pierwszym krwawieniem po hsg

Witajcie laski!!!

Blue z tym sokiem z burakow to prawda!!! pij lub jedz dużo burakow.

Kasik trzymam za Ciebie kciukasy !!!!!!!

Agaawa marsz na L4, bo to nie przelewki !!!!

Ewis powodzenia Ci kochana zycze, dasz rade a przynajmniej odpoczniesz i trochę się wynudzisz.

Ostatnia edycja:
Dzień doberek:)

Jestem załamana...:( w czwartek na polnej mam wizyte, ale nie pojadę. M nie zrobił świerzych badań (w poznaniu miał je robić) ja nie mam posiewu na chlamydie, no i między 2-5 dc miałam odnowić moje badania a tu dupa....@ dostane prawdopodobnie 26.06 czyli nie dam rady tych badań zrobic...i znowu wizyta przepadnie. Jedyny plus kliniki niepłodności to to że kompleksowo zrobią badania a tak muszę się tułać po Polsce żeby coś zrobić bo w moim mieście nie ma opcji Chlamydi zbadać. Nasienie można, ale w poznaniu i tak nie biorą ostrowskich wyników pod uwagę:(

Enni tak czasami jednak jest, że życie nam daje w kość, krótko jest z górki, a pod górkę prawie cały czas, PRZEGIBANE :( Wiem, że powinnam Cię pocieszyć, ale na niektóre rzeczy nie mamy żadnego wpływu......Dziś odpoczywam, mam aż jeden dzień urlopu....jutro mam testować ale to też jest mój pierwszy dzień spodziewanej @, więc nie wiem czy nie zrobię sikańca dopiero w środę rano. Piersi mnie bolą, temp. rano na poziomie 37st, już sama nie wiem co mam myśleć.... pewnie i tak @ przyjdzie więc nie wiem po co mam się napalać:((((

Nati troszkę optymizmu:) Jak jeszcze nie dostałaś @ to jest nadzieja:) trzymam kciuki za testowanko:) Mnie też bolą piersi ale u mnie to normalka. Tylko że w tym miesiącu bolą mnie drugi raz w jednym cyklu, jeszcze nigdy tak nie miałam. Ja chyba sobie odpuszcze te starania o malucha, mam serdecznie dosyć i mój m chyba też.

Nati dokładnie jeszcze jest szansa tak wiec trzymam kciuki. :-)
Kasik ja biora dupka @ dostawałam nawet podczas łykania tabletek tak więc jak @ ma być to bedzie nie patrząc na tabletki.

U mnie nbiby 1dc ale ta @ jakaś dziwna skąpa i na dodatek brzuch w ogóle mnie nie boli (może CASTAGNUS u mnie działa). Test negatyw wiec to na pewno @ tylko dziwna. Tak więc w czwartek idę do szpitala na badania hormonków.

Kasik36, ja brałam czasem dupka czasem luteinę i @ zawsze przychodziła. Nawet mam wrażenie, że jeśli coś ją opóźniało to bardziej luteina. Co do stymulacji to u mnie było podobnie jak u smerfety, a nawet później zaczynałam. Monitoring ok 6-8 dnia cylku, wtedy było widać, że się pęcherzyk czy dwa wybija. Dostawałam wtedy gonal tego dnia i za 48h i monitoring stwierdzający kiedy iui. Ale może Twój lekarz ma zupełnie inny plan... Widocznie filozofie stymulacji są różne.
Smerfeta, ja na zwolnieniu niby, ale codziennie jestem w pracy na parę godzin. Teraż też właśnie wróciłam. Chcę dokończyć parę spraw, poprzekazywać. Także nie nudzę się jakoś strasznie :-)
Nati, ja też jestem zdania, że jest szansa i trzymam kciuki. Jak jutro 1 dzień spodziewanej @ to chyba siknąć już możesz :tak:

reklama
Do góry