reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
witam, czy któraś z Was ma jakieś doświadczenie z badaniem HSG?

mam owulacje w co drugim cyklu (z nieznanej nikomu przyczyny), aktualnie będę miała cykl z owulacją, Gin zaproponował mi zrobienie HSG w tym cyklu.

jak to jest ze staraniami się po HSG, można zajść w ciążę od razu w tym cyklu gdzie było HSG czy jest to niewskazane np ze względu na pęcherzyki, które były prześwietlane?

suma sumarum, robić HSG teraz czy lepiej w następnym cyklu, który będzie bezowulacyjny?

reklama
karola - moj gin mowil zeby przy cyklu z HSG nie starac sie, bo jest promieniowanie i to jednak idzie pod cisnieniem do jajowodow. Ale tutaj piasly dziewczyny, ze im wrecz zalecali bo niby swiezo przepchane... Takze chyba musisz sama zadecydowac.

Dziewczyny ja juz od rana w szpitalu, czekam zaraz na USG i dowiem sie kiedy IUI....

Esiek trzymam kciuki za pęchole i pomyślne IUI :tak::-)

Karola tak jak pisała Esiek jedni lekarze zalecają, inny odradzają. Mi powiedział, że promieniowanie nie szkodzi pęcherzykom i zrobił w tym samym cyklu IUI. Szkoda mi było tracić cykl bo czas mnie nagli, latka lecą, rezerwa jajnikowa się kończy ... Jane zaszła naturalnie w następnym cyklu po HSG.

Ostatnia edycja:
Juz wiadomo wszystko. Jeden pechol 18mm drugi 20mm. Endo 8mm. Dzis pregnyl o 18.00 a we wtorek IUI. Pobrali mi krew na estradiol zeby zobaczyc czy owu nadchodzi podobno przy 2 pecholach powinno by ok 400. Ale jeszcze wyniku nie ma. Przeraza mnie zaleganie tu do wtorku.....

Esiek pęchole ładniutkie :-) Rzeczywiście do wtorku leżenie w szpitalu, zwłaszcza przy takiej pogodzie to nic przyjemnego ale za to masz IUI za free i badania krwi, usg - super. Zresztą dla fasolki mogłabyś leżeć tak długo jak byłoby trzeba więc dasz radę :tak:

Ja sobie przedłużyłam luteinę do wczoraj, żeby przesunąć @ bo mój gin w poniedziałek jest na uropie. @ powinnam dostać we wtorek pod wieczór a wizytę mam w środę. Z moich obliczeń wychodzi, że 5 IUI powinnam mieć 5 lipca, w dniu moich 37 urodzin :-):tak::-D

Oj Dziewczyny, jak mi przykro,ze sie nie udało. Trzymalam za Was kciuki cała konferencję. Przytulam Was i pocieszam, chociaż wiem, ze to trudne bardzo.

u mnie jest dziwnie. Byłam od czwartku do wczoraj wieczór na konferencji, dużo biegania, troche sie bałam, ze dostanę krwotoku, jak będę tak zapierniczac. Ale nie! Plamie od poniedziałku, takie maleńkie skrzepy. Ale dość skąpo krwawie. Teraz sie boje, ze moze u mnie to poronienie nie wyjść samoistnie, w pn ide do gina. Niech mnie obejrzy. Być moze będę musiała iść do szpitala, a tak tego chciałam uniknąć. Brzuch mnie pobolewa. Do tego załatwilam sie klimatyzacja i siąpie nosem i mam podwyższona temperaturę. Mówię Wam, mam wrażenie, ze sie kończę fizycznie. Jestem bardzo zmęczona tym wszystkim. Jak w pn pójdę do gina, to wezmę zwolnienie, musze odpocząć, a szefowa wymyśliła 3 dniowe szkolenie w Warszawie.

Zycze wszystkim milej odpoczynkowej niedzieli.

Esiek, trzymam kciuki za iui. Troszkę rzeczywiście poleżysz w szpitalu, ale może odpoczynek dobrze Ci zrobi.
Agaawa, zdecydowanie L4 i lekarz. Musisz odpocząć!
Blue, Ciebie to też dotyczy... I to bardzo!
Dbajcie o siebie Dziewczyny, proszę.

Agaawa bierz L4 i się nie szczyp. W pracy wiedzą o Twojej sytuacji? Może warto porozmawiać szczerze, lepiej będą patrzeć niż jak będziesz ukrywała.

Kurcze dziewczyny a ja chyba @ dostałam :-( Plamienie mam małe od godz 21. Specjalnie wzięłam 2 dni dłużej Luteinę, żeby przesunąć @ na wtorek bo gin jest na urlopie, wizytę mam w środę a to będzie już 3 dc. Nie wiem czy to nie za późno na Menopur. Ostatnio brałam od 1 dc. A Wy jakie macie z tym doświadczenie? Można zacząć kurację później? To chyba oznacza, że w moim przypadku Luteina nie hamuje @, dostałam tak jak miałam dostać. A może to też oznacza, że w moim przypadku nie spełnia swojej funkcji? Często piszecie o dupku, może powinnam go spróbować? Poradźcie mi proszę :zawstydzona/y:

reklama
kasik - Menopur mozna brac tez od 5dc do 9dc takze spokojnie !!! A co do luteiny- to ja dostaje @ tez przy dupku wiec chyba nie ma roznicy. Regula prosta - ciazy nie ma to chocbys kilo tego jadla to i tak dostaniesz :)

Do góry