Witam się dziewczyny :-)
Pole właśnie o tym Ci kiedyś mówiłam, że wbrew powszechnym opiniom uczciwość popłaca. Sama też jestem szefem i wiem, że jak ktoś do mnie przyjdzie i powie wprost o co chodzi to jestem skłonna zrobić wszystko, żeby mu pomóc. Najbardziej nie lubię jak ktoś kłamie w żywe oczy i tylko patrzy, żeby jemu było dobrze nie myśląc o innych i o konsekwencjach swojego działania. Są stanowiska które ciężko zastąpić z dnia na dzień ale przecież można się dogadać, że samemu się znajdzie nowego pracownika, przeszkoli się go, że będzie się mu służyło pomocą w miarę możliwości np telefonicznie itp. Szefowie to też ludzie;-):-) A jak Twoje dolegliwości ciążowe? Dalej dzidziuś daje się we znaki poprzez poranne wymioty? A tak poza tym jak się czujesz?
Smerfeta z sanepidem jakoś sobie radzę, przeprowadziłam operację przepuszczenia kilkakrotnego bardzo gorącej wody przez wszystkie rury, wymieniłam sitka i słuchawki prysznicowe, zamówiłam firmę, która pobrała próbki i w środę/czwartek będę miała wynik. Co do ślubu i wesela to cóż tu można jeszcze wymyślić, żeby było oryginalnie? Moi znajomi pojechali na ślubną sesję zdjęciową do Paryża, wzięli swoich fotografów, suknie w walizkę i w drogę. Wcześniej wydawało mi się to trochę snobistyczne ale dzisiaj jak patrzę na ich zdjęcia wiem, że było warto. Warto pamiętać, że organizując pokaz fajerwerków należy uzyskać pozwolenie z właściwego Urzędu Miasta, w przeciwnym razie mogą być później problemy. Na moim ślubie pokaz był przesunięty o godzinę z uwagi na pogodę i jakaś "życzliwa" osoba doniosła, że był nie o tej godzinie, musiałam pisać oficjalne wyjaśnienia
Do puszczania lampionów szczęścia nie jest potrzebne pozwolenie, jest też dużo tańsze i chyba dlatego teraz ludzie się na to przerzucili. Nauka pierwszego tańca w profesjonalnym studio tanecznym to już standard. Pieczone prosiaki, dziki, indyki, fontanny czekoladowe i alkoholowe też. Czasami są organizowane pokazy barmańskie ale nie wiem czy to dobry pomysł na weselu. Tak samo nie uważam, że pokaz tańca przez profesjonalistów to dobry pomysł, weź później człowieku im dorównaj :-);-)
Natomiast moim zdaniem bardzo dobrym pomysłem jest zatrudnienie osoby do zabawy z dziećmi, żeby się nie plątały między nogami na sali. Profesjonalne nianie organizują dzieciom gry, zabawy, malują im twarze, robią stworki z balonów, dzieciaki mogą coś wygrać w różnych konkursach itp. Potrzebna jest tylko do tego osobna sala lub jeżeli pogoda na to pozwala duży ogród.