reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
kasik nic nie wiadomo... trzymam kciuki&&&&&&
a co do farb to nie pomogę bo się na tym nie znam za bardzo bo nie farbuję włosów...ale myślałam że są teraz farby bezpieczne dla kobiet w ciąży. Może fryzjer Ci coś poradzi?

reklama
Cześc kobietki:)
jane czyli z moja tempką cos jest nie tak?:( ja się w ogóle na tym nie znam:-) a jeżeli o ciąze to ja w ogóle nie czułam że jestem w ciązy, nawet jak już wiedziałam, dopiero do mnie to dotarło jak poczułam ruchy maleństwa:tak:to zdałam sobie sprawę że naprawdę jestem w ciąży:-D

hej dziewczyny u mnie słonko tylko straszny wiaterek się zrobił :rofl2:
a więc w następnym cyklu będę miała IUI jesli będzie owulka z lewego jajnika bo prawy mam zapchany, jejku jak się cieszę :-D:-D:-D a bo bym zapomniała, mojemu mężowi poprawiło się nasienie nadal ilość poniżej normy ale już niewiele :tak: z 9 mln/ml na 11 mln/ml i ogólna koncentracja z 22,5 mln na 33 mln :-):-):-):-)
życzę miłego popołudnia :-)

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny, czytam Was cały czas, a ze mam L4 i wiekszosc czasu leze, czytam i z mojej aktywnosci fizycznej uprawiam spacering to jestem lekko poddenerwowana pyptaniami czy w ciazy mozna biegac? farbowacz, ze ciaza to nie choroba.....mnie dr powiedział ze nie farbowac, przejsc na spokojny tryb zycia. Jest mi bardzo ciezko, bo zawsze pracowałam na pełym obrotach i na basen i na rower uwielbiam. Ale odpusciłam sobie, bo do pełni szczescia brakuje nam zdrowego bobaska, a tak cieko nam to przychodzia, ze jestem fotowa lezec. Ciaza to nie choroba ale jak przechodzi sie nieudane iui i inv u niektorych przypadkach tozachowujemh sie jakby to byłachoroba i hodujemy swoje fasolki.

ewis widzę, że chodzi ci o moje pytania odnośnie aktywności ale nie można też z góry zakładać, że będzie źle... w ciąży też można utrzymywać aktywność fizyczną ... wiadomo w miarę jak się dobrze czujemy ...a że ja się dobrze czuje stąd moje pytania... szczególnie, że jestem bardzo aktywną osobą. wiadomo, że w squasha grać nie będę i biegać w maratonach ale lekka aktywność jest nawet wskazana.

asita fajnie, że wyniki m się poprawiły:tak:

enni dziwna ta twoja tempka ale co tam się dzieje to pewnie tylko gin Ci powie....

Ostatnia edycja:
Kwiatuszekq a to nie miało być, tak że lekarz pierwszego kontaktu miał wypisać Ci skierowanie do poradni genetycznej, a tam dopiero dostaniesz skierowanie na kariotypy?

Kasik36, Esiek a co możecie fajnego doradzić na ślub/wesele? Mój braciszek za rok żeni się :)
Jane, nie dziwie Ci się, że kombinujesz co możesz a czego Ci nie wolno. Cały czas mówiłam, że będę grała w siatkówkę nawet w ciąży, jednak ciąża pozamaciczna bardzo zmieniła moje poglądy. Teraz nawet bałabym się ciąży bliźniaczej, po prostu byle bezpieczniej donosić... no ale co ja mówię o donoszeniu, skoro póki co nowe buciki do siatkóweczki kupiłam :sorry2::blink: tak jak Elianka, tracę już nadzieję, na szczęście mój mąż jeszcze chce się starać

Pozdrawiam Was staraczki i oczekujące :*

Smerfeta trudno cokolwiek doradzić nie znając pary :-) Co konkretnie Cię interesuje? Mają już salę, orkiestrę, kamerzystę, fotografa itp? Może pytasz o jakieś atrakcje na ślubie i weselu?

hej dziewczyny :-)
ja wierze, że nam wszystkim się uda mieć bobaska :tak:
martwię się trochę kiedy przystąpię do IUI, bo owulkę muszę mieć tylko z lewego jajnika bo prawy zapchany, modlić sie żeby zabieg nie wypadł w weekend i żeby nasienie męża było OK.... ech chyba w nowym cyklu nie będę miała jeszcze IUI :-(
życzę miłego dnia i proszę się nie poddawać

reklama
Hej

Kasik36 mam na myśli coś ogólnego, czym można dogodzić gościom czy młodym, może jakiś mały myk który by wszystkich miło zaskoczył ;-) Mój brat jeszcze nic nie zarezerwował, gdy przyjadą do PL na urlop to będą załatwiać.

Asita, ja też poluję na owu z lewej strony bo prawego jajowodu nie mam.

Miłego dziewczyny!!!

Do góry