reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
kasik mi się wydaje że chyba jest ok ten termometr... a możesz zaznaczyć na wykresie kiedy testujesz?? Bo w sumie nie wiem kiedy :-p 20.06??
trochę słońce u nas wychodzi:tak:
kurcze ja taka biała i miałam w planie się trochę opalić... ale chyba nie za bardzo mogę...

reklama
Jane spróbuję zaznaczyć, chociaż nie wiem jak ale może znajdę ;-) Tak testuję 20.06.:-) Słoneczko jest zdrowe z umiarem, zakryj tylko brzuch, ochroń głowę i poopalaj się w przewiewnym miejscu, żeby się nie przegrzać. Umiar wskazany we wszystkim :-) Ja przed IUI poszłam 3 razy do solarium bo też biała byłam jak ściana ;-)

kasik jak wejdziesz w obserwacje to tam są granice do wybrania. Automatycznie jest wpisana granica spodziewanej @ ale ty możesz sobie w ustawieniach inaczej ją nazwać:tak: np. granica sikańca albo testowania ... jak tylko chcesz:tak: te wszystkie linie pionowe u mnie na wykresie to są własnie granice - bo tak łatwo coś znaczącego oznaczyć i potem to znaleźć:tak:
jedziemy na zakupy
będę potem

Jane poza tym przestrzegają przed przebarwieniami slonecznymi.
Ma to zwiazek z "burza hormonalna" w ciazy i zwiększeniem ilości pigmentu.
Przypadkowe opalanie ok, ale ekspozycja słoneczna to juz spore ryzyko.

ja z rozczuleniem czytam o maluszku Pole:)

u mnie znośnie...hm..no dobra..ścimniać nie bedę..trudno raczej mi...
czytam Was..ale napisać czesto nie mam siły.
kibicuję mocno za to.
na tyle,na ile w tej chwili pozwalają mi siły.

jesli chodzi o mnie-jestem na etapie poszukiwań co mi jest.
musze zrobić troche badań genetycznych.
udało mi się znaleźć poradnię genetyczną na ślasku gdzie kariotypy robi się na nfz.w jednej czeka sie na termin ponad rok..ale w Rudzie ślaskiej mam termin na 26 czerwca:)
do pani genetyk.
teraz pozostaje kwestia skierowania-musze iśc do lekarza pierwszego kontaktu i wydrzec to skierowanie.
bo dostałam od dr horaka..ale wtedy za kariotypy musiałabym zapłacić 800zł.
nie rozumiem dlaczego nikt nawet nam nie powie ze jest mozliwośc zrobienia ich na nfz. przecież widzą ile kosztów ponosimy juz poza...

pani w rejestracji jeszcze sie na mnie ofuczyła gdy zapytałam czy wie gdzie to mozna zrobic na nfz,
zapytała"po co kombinuje skoro dostałam prywatnie..to gdzie będe szukac na nfz"...tak sie wkurzyłam ze mnie o mało nie rozerwało.odpowiedziałam ze to moje pieniadze i chyba mam prawo wydac je tak jak chcę.

zaczynam nienawidzieć służby zdrowia...choc sama nia jestem. fakt-ja doświadczam własnie wypalenia zawodowego-moze dlatego ze chciałam inaczej niż te paniusie z okienek którym sie zadu nie chce ruszyć do telefonu i wielką łaske robią przy jakiejkolwiek czynnosci.
chciałam pokazac ze mozna inaczej..no to mam:)w 2003roku dostałam dyplom pielęgniarki...a dziś..10lat pozniej gdy mam isć do pracy dostaje biegunki i migreny...

trzymam kciuki dziewczyny.
Pole..przekaż Maleństwu całusa w czółko od cioci:)
Ewiś....tmocno serduchem jestem z Wami-czyli z Tobą i Twoimi 3 urwisami:)
daj znać:)

Hej Dziewczyny
I ja witam się weekendowo. Pogoda cudowna, ale z opalaniem raczej się wstrzymuję. Potencjalne przebarwienia słoneczne trochę mnie przerażają.
Pole, Esiek, dzięki za rozmowę o książkach, właśnie wybieram się do księgarni i polecenia dla mnie jak znalazł :tak:
Pole, piękny suwaczek :-) Rzeczywiście trochę dziewczyński ;-)

Ostatnia edycja:
Yoanno Widze w ten sam Suwaczek uderzylas, ale bardziej chlopiecy;)
Choc z nieba to i chłopcy i dziewczynki pprzychodzą:happy:

Blue nie bardzo rozumiem pytania takiej pani w ogóle. To jest pytanie pod tytułem "Po co pani szanuje swoje pieniadze lub chce oszczędzić na wózek dla przyszłego dziecka?"
I na dobrej drodze jesteś więc sie nie smutaj:no:

Pole, jakoś tak wyszło samo;-) W sumie ja od zawsze o swoim dziecku myślałam jako o chłopczyku, ale teraz wiem, że jest dokładnie tak jak piszesz :tak:

Ostatnia edycja:
Hej...dzieki za przypomnienie ...nie chciałabym wyglądać jak łaciata:-) całkiem nie pomyśłałam o przebarwieniach... Zresztą chyba za duszno by mi było u nas na balkonie bez żadnego przewiewu. A co mysślicie o balsamach brązujących?? Bo ja zawsze co kilka dni używam ale teraz nie wiem czy mogę?
blue normalnie szkoda gadać o takich babsztylach:angry: wiadomo że w każdym zawodzie są osoby które z powołania wykonuja swoja prace i takie które totalnie ją olewają....
szkoda ze masz teraz taka faze wypalenia... Ale moze to przejdzie? A ty pracujesz w szpitalu?
kupiliśmy drzewko na balkon i już posadzone:tak: moje ziłka też...jeszcze skończe sprzątać i się byczę:-D

reklama
Do góry