reklama
kasik36
Fanka BB :)
Pole też tak kombinowałam z odpowiedzią ale chodziło o "blaszkowate przegrody łuszczyn" - cokolwiek to znaczy ;-) Znam po łacinie dużo kwiatów ciętych i zielieni używanej w bukietach, trochę też doniczkowych ale tych bardziej popularnych. Na fakturach są często nazwy łacińskie więc chcąc nie chcąc coś zostało we łbie przez te 10 lat ;-) Niestety lunari nie znałam Kilka pytań było bardzo podchwytliwych bo nawet teraz jak w necie szukam to wychodzi mi, że 2 odpowiedzi są prawidłowe ale układającemu pytania chodziło o 1 odpowiedź i teraz zgadnij którą? Ale nie ma się co martwić, w końcu dyplomem klientów nie przekonam do swojej kwiaciarni tylko kompozycjami :-) Mam nadzieję, że nigdy mi się ten papierek nie przyda, że nie będę szukała pracy "u kogoś" Extra masz ten suwaczek, matko to już 10 tydzień, ależ ten czas leci, nie obejrzysz się a już wózek będziesz pchała :-) Co do książek to się nie wypowiadam bo ja z tych co lubią łatwe, lekkie i przyjemne, ostatnio przeczytałam Greya, Felicjańską i coś tam Kalicińskiej, nawet tytułu nie pamiętam Pożyczyłam teraz od koleżanki Trafny wybór Rowling bo zachwalała ale już 70 stron przeżywają śmierć jednego gościa, masakra jakaś, nawet nie chce mi się do niej wracać.
enni
wpadłam tak na chwile i zmienię temat:-) a wiec jestem wkur.....dzwoniłam do gina a on, że jeszcze nie ma cytologii!!! ja pierdzu...mam dzwonic w poniedziałek szlag by trafił:-(
No wlasnie Kasik łaciny sie w tej branży używa, ale ile jest popularnych roślin których sie używa na codzien...ale wiadomo , ze egzamin ma pokazac delikwentowi, gdzie jego miejsce
Dobrze, ze mieliście cześć praktyczna ktora weryfikuje to co trzeba, Choc bez sensu, ze na papierze...
A propos Twoich 10 lat w branży Byłaś kiedyś w Holandii na tzw. Floriadzie? Jest organizowana co 10 lat wlasnie. W zeszłym roku była. Ja zaliczylam 2 co mi unaocznia jaka jestem stara...
Nie wiem tylko czemu zrobiłam różowy Suwaczek ? Czyzbym podświadomie stawiała na dziewczynkę? Cóż za 2 tygodnie mam szanse sie dowiedzieć
Dobrze, ze mieliście cześć praktyczna ktora weryfikuje to co trzeba, Choc bez sensu, ze na papierze...
A propos Twoich 10 lat w branży Byłaś kiedyś w Holandii na tzw. Floriadzie? Jest organizowana co 10 lat wlasnie. W zeszłym roku była. Ja zaliczylam 2 co mi unaocznia jaka jestem stara...
Nie wiem tylko czemu zrobiłam różowy Suwaczek ? Czyzbym podświadomie stawiała na dziewczynkę? Cóż za 2 tygodnie mam szanse sie dowiedzieć
kasik36
Pole na Floriadzie nigdy nie byłam, za wysokie progi ... moja kwiaciarnia jest taka małomiasteczkowa, specyficzny klient, który wymaga cudów za niewielkie pieniądze. U mnie szybciej pójdą farbowane lub pobrokatowane kwiaty niż kompozycja w stylu rustykalnym :-( Nauczyłam się przez te 10 lat tego, że już nie kupuję tylko rzeczy, które mi się podobają ale te które idą (niestety) - klient nasz pan;-) i jak chce sztuczne róże po 0,80 zł. na cmentarz to ja takie muszę mieć. Od jakiegoś czasu Biedronka mnie wykańcza bo tam są kwiaty cięte i doniczkowe a na różne okoliczności nawet bukiety. Marne to strasznie ale u mnie ludzie patrzą na cenę, ma być tanio i to jest dla nich najważniejsze. Dobrze, że wieńców pogrzebowych i wiązanek ślubnych w Biedronce nie ma ;-) Ale dobra kończę temat bo nam się "florum" zamiast forum robi A co do suwaczka to też to zauważyłam, nawet miałam Cię zapytać. Na następnej wizycie będzie można stwierdzić jakiej płci jest fasolka? Sorry za pytanie ale zielona jestem w tym temacie, zawsze mi się wydawało, że to dużo później wiadomo
Elianka a Ty masz luteinę w tabletkach doustnie, nie dowcipnie?
Asita witam Cię na forum bo przez ten egzamin przeoczyłam Cię. Mam nadzieję, że długo tu nie zagościsz bo szybciutko uda Ci się zaciążyć:-)
Enni też bym się wkur.. na Twoim miejscu. Na pocieszenie powiem, że jest regułą, że jak jest coś nie tak wynik jest szybko i informują pacjentkę sami telefonicznie. A tak jest wszystko ok i dlatego nie spieszy im się:-)
Elianka a Ty masz luteinę w tabletkach doustnie, nie dowcipnie?
Asita witam Cię na forum bo przez ten egzamin przeoczyłam Cię. Mam nadzieję, że długo tu nie zagościsz bo szybciutko uda Ci się zaciążyć:-)
Enni też bym się wkur.. na Twoim miejscu. Na pocieszenie powiem, że jest regułą, że jak jest coś nie tak wynik jest szybko i informują pacjentkę sami telefonicznie. A tak jest wszystko ok i dlatego nie spieszy im się:-)
Ostatnia edycja:
Kasik o ta Floriade tak pytałam dla siebie czy byłaś.
Wiem, wiem, ze klient weryfikuje wszystko, nawet nasze poczucie gustu
Kiedys miałam możliwość wspolprowadzenia studia florystycznego w Warszawie i uznałam, ze musiała bym sie naginac osobowosciowo i sie nie zdecydowałam. Zreszta ja nie chciałam rezygnować ze swojego zawodu, a to juz było by trudne do pogodzenia.
Wiec teraz robie co chce i dla kogo chce Na kompromisy nie idę, no ale ja z tego nie żyje...
Zycze więc zeby klientom sie gust wyrabial
I faktycznie kwiatki zostawiamy, bo dziewczyny sie zanudza...
Podobno płeć juz w 12 tygodniu bedzie mozna określić, Oczywiscie wszystko zależy od tego jak dzieciaczek bedzie współpracował . I tak sobie mysle, ze na pewno nikt nie da takiej 100% pewności. Ze im dzieciaczek starszy to lepiej widać i mozna ponownie zweryfikować. Zobaczymy.
Wiem, wiem, ze klient weryfikuje wszystko, nawet nasze poczucie gustu
Kiedys miałam możliwość wspolprowadzenia studia florystycznego w Warszawie i uznałam, ze musiała bym sie naginac osobowosciowo i sie nie zdecydowałam. Zreszta ja nie chciałam rezygnować ze swojego zawodu, a to juz było by trudne do pogodzenia.
Wiec teraz robie co chce i dla kogo chce Na kompromisy nie idę, no ale ja z tego nie żyje...
Zycze więc zeby klientom sie gust wyrabial
I faktycznie kwiatki zostawiamy, bo dziewczyny sie zanudza...
Podobno płeć juz w 12 tygodniu bedzie mozna określić, Oczywiscie wszystko zależy od tego jak dzieciaczek bedzie współpracował . I tak sobie mysle, ze na pewno nikt nie da takiej 100% pewności. Ze im dzieciaczek starszy to lepiej widać i mozna ponownie zweryfikować. Zobaczymy.
kasik36
Witam się dziewczynki w ten w końcu słoneczny i ciepły dzień :-) Dostałyście może na priv wiadomość od osoby z TVN w sprawie programu o in-vitro? Jeżeli nie to mogę Wam wrzucić tą wiadomość na forum, może kogoś zainteresuje udział w programie. Miłego dnia życzę wszystkim. Do mnie przyjeżdża dzisiaj koleżanka ze studiów więc będzie wesoło
witam
pospałam i siedzę na razie przed TV i oglądam moich ukochanych friensdów :-)
rano wstałam tylko na sikanie i zrobiłam test jeszcze raz ... pamiątkowy no i w końcu wyszły dwie piękne grube krechy:-)
kasik jak tempka dzisiaj?
u nas miało być pięknie ale słońca nie ma.... może potem wyjdzie
miłego weekendu
pospałam i siedzę na razie przed TV i oglądam moich ukochanych friensdów :-)
rano wstałam tylko na sikanie i zrobiłam test jeszcze raz ... pamiątkowy no i w końcu wyszły dwie piękne grube krechy:-)
kasik jak tempka dzisiaj?
u nas miało być pięknie ale słońca nie ma.... może potem wyjdzie
miłego weekendu
reklama
kasik36
Jane wczoraj sprawdziłam termometr pod pachą wieczorem i wskazał 35 stopni więc pewna nie jestem czy wszystko z nim ok a dzisiaj rano w końcu jakiś skok, co prawda niewielki ale jest 37:-)
Podziel się: