reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Myślę, że to zależy jak się stymulujesz a na to ma wpływ wiele rzeczy - waga itd. Ja sie stymuluje mega szybko, aby wyhodować 2 pęcherzyki zużywam tylko 150j Gonalu i kosztuje mnie to 200zł. Także myślę, że stymulacja do in-vitro wyniosłaby mnie ok 1500zł za gonal + inne leki max 3000zł.
U mnie w klnice koszt in vitro to tylko 3900zł + mrożenie zarodków 700zł także nawet jakby nie wyszło z dofinansowaniem to i tak na jesieni podchodzimy.

reklama
nati35 czyli badania muszę zrobić we własnym zakresie??? myślałam, ze może oni kierują do szpitala i tam robią mi komplet :-( a mniej więcej ile straciłaś na te wszystkie badania????
a ile czasu mniej więcej czasu trwało od pierwszej wizyty do IUI????

Ostatnia edycja:
asita witaj... na badani to niestety można fortunę wydać... ciężko powiedzieć ile bo każda z nas ma różne kombinacje badań... zależy gdzie jest problem..
u was jest tylko problem z armią m? czy coś jeszcze??
mogę cię pocieszyć, ze u nas 3 tygodnie temu m wyszły wyniki gorsze niż rok wcześniej a teraz jestem w ciąży więc walczyć trzeba:tak:

jane u mnie gin. nie stwierdził nic poza niedrożnym prawym jajnikiem i torbielą w lewym jajniku, a mąż ma armie poniżej normy :-( moje gratulacje i spokojnych juz chyba 8 miesięcy życzę ;-):-D ja to powoli tracę nadzieje i siły też mi opadają

asita po pierwsze dziękuję po po drugie jaką metodą miałaś robioną drożność jajowodów?? HSG czy laparo? bo Ja miałam HSG w kwietniu i prawy jajowód wyszedł tak że też nie było pewności czy jest drożny... a teraz owulkę miałam z prawego:-D więc tu też nie ma co skreślać tego twojego prawego jajowodu:tak: a z torbielą coś robisz?? no i czy twój m bierze jakieś witaminy na poprawę armii?

elianka dziękuję...kiedy Tobie wypada testowanie? trzymam kciuki&&&

Nie wiem czy będę testować. @ mam mieć dokładnie za tydzień. Jak nie przyjdzie to może w następny poniedziałek pójdę na betę. Ale raczej nie będzie takiej potrzeby :)

jane ja miałam hsg (rentgen) i gin. stwierdził ewidentnie że prawy zapchany :-(mąż ograniczył od ostatniego badania które miał w październiku papierosy i alkohol no i brał androvit i macę, ale niestety nieregularnie, teraz od tygodnia go pilnuję i bierze salfazin co do torbieli to gin. stwierdził, że nie trzeba nic z nią robić bo ona się wchłania z każdym miesiącem i stwierdził, że ona nie blokuje owulki

reklama
elianka ja mam nadzieję, że jednak @ nie przyjdzie:tak: trzymam kciuki
asita a ile zdjęć miałaś zrobionych?
wiesz czasami HSG coś "przepcha", często się zdarza że po HSG kobieta zaskakuje i u nas też tak było:tak: kiedy miałaś robione HSG?

Do góry