reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Myślę, że to zależy jak się stymulujesz a na to ma wpływ wiele rzeczy - waga itd. Ja sie stymuluje mega szybko, aby wyhodować 2 pęcherzyki zużywam tylko 150j Gonalu i kosztuje mnie to 200zł. Także myślę, że stymulacja do in-vitro wyniosłaby mnie ok 1500zł za gonal + inne leki max 3000zł.
U mnie w klnice koszt in vitro to tylko 3900zł + mrożenie zarodków 700zł także nawet jakby nie wyszło z dofinansowaniem to i tak na jesieni podchodzimy.

reklama
nati35 czyli badania muszę zrobić we własnym zakresie??? myślałam, ze może oni kierują do szpitala i tam robią mi komplet :-( a mniej więcej ile straciłaś na te wszystkie badania????
a ile czasu mniej więcej czasu trwało od pierwszej wizyty do IUI????

Ostatnia edycja:
asita witaj... na badani to niestety można fortunę wydać... ciężko powiedzieć ile bo każda z nas ma różne kombinacje badań... zależy gdzie jest problem..
u was jest tylko problem z armią m? czy coś jeszcze??
mogę cię pocieszyć, ze u nas 3 tygodnie temu m wyszły wyniki gorsze niż rok wcześniej a teraz jestem w ciąży więc walczyć trzeba:tak:

jane u mnie gin. nie stwierdził nic poza niedrożnym prawym jajnikiem i torbielą w lewym jajniku, a mąż ma armie poniżej normy :-( moje gratulacje i spokojnych juz chyba 8 miesięcy życzę ;-):-D ja to powoli tracę nadzieje i siły też mi opadają

asita po pierwsze dziękuję po po drugie jaką metodą miałaś robioną drożność jajowodów?? HSG czy laparo? bo Ja miałam HSG w kwietniu i prawy jajowód wyszedł tak że też nie było pewności czy jest drożny... a teraz owulkę miałam z prawego:-D więc tu też nie ma co skreślać tego twojego prawego jajowodu:tak: a z torbielą coś robisz?? no i czy twój m bierze jakieś witaminy na poprawę armii?

elianka dziękuję...kiedy Tobie wypada testowanie? trzymam kciuki&&&

Nie wiem czy będę testować. @ mam mieć dokładnie za tydzień. Jak nie przyjdzie to może w następny poniedziałek pójdę na betę. Ale raczej nie będzie takiej potrzeby :)

jane ja miałam hsg (rentgen) i gin. stwierdził ewidentnie że prawy zapchany :-(mąż ograniczył od ostatniego badania które miał w październiku papierosy i alkohol no i brał androvit i macę, ale niestety nieregularnie, teraz od tygodnia go pilnuję i bierze salfazin co do torbieli to gin. stwierdził, że nie trzeba nic z nią robić bo ona się wchłania z każdym miesiącem i stwierdził, że ona nie blokuje owulki

reklama
elianka ja mam nadzieję, że jednak @ nie przyjdzie:tak: trzymam kciuki
asita a ile zdjęć miałaś zrobionych?
wiesz czasami HSG coś "przepcha", często się zdarza że po HSG kobieta zaskakuje i u nas też tak było:tak: kiedy miałaś robione HSG?

Do góry