reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Asita między 2 a 5 dc trzeba zrobić hormony:tsh, fsh, lh, estradiol, prolaktyna, testosteron.
Oczywiście aktualna cytologia, posiew z szyjki macicy, drożność jajników, przeciwciała przeciw plemnikom, badanie aktualne nasienia no i te które oboje z M mieliśmy zrobić HBs-Ag, Anty HCV i Anty HIV. I dopiero wtedy podeszliśmy do I iui w kwietniu. Nie przerażaj się tylko, a zresztą będziecie na pierwszej wizycie, to się wszystkiego dowiecie. Nas prowadzi dr Małek.

Asita mieszkam między P-niem a Lesznem, a pierwsze badania miałam już 5lat temu, ale były małe problemy fin. i zaprzestaliśmy. Od tego roku wzieliśmy się ostro "do roboty"... latka mi lecą...

Asita ja miałam iui w Gamecie w Łodzi prywatnie, teraz chcę podejść na NFZ w poznaniu na Polnej:)
ladybea wynik dopiero dzisiaj będzie, dzwoniłam do lekarza w zeszłym tygodniu i powiedział że mam dzwonic w piatek bo będzie miał wyniki.

Zgadza się, niestety kosztują, ale jak masz zaufanego swojego ginekologa, który Ci przepisze skierowania to niektóre badania można zrobić na NFZ. Mi się tak udało z niektórymi i "parę" złotych w kieszeni:-)

ladybea dzięki za słowa pocieszenia:-)może masz i racje, jak się okaże że wszystko jest oki to odetchnę i z czystym sumieniem rozpocznę nową walkę:) Na razie walczę z moim kilogramami:-D ale z tą tarczycą jakos waga ciężko schodzi:shocked2:

Kasik36 - u mnie tez tendecja spadkowa, nie ma co sie oszukiwac. Moi klienci to w 90% pary, ktore mieszkaja za granica a slub robia w Polsce, w duzej czesci panna mloda to polka, a narzeczony - różnie. Ale slubow jest mniej niz 2-3 lata temu.

Zapomnialam Wam wczoraj napisac- moja klinika jest na liscie tych ktore refunduja in-vitr, wczoraj gin mi powiedzial. Ale szczegolow nie zna, powiedzial tylko ze pula jest taka ze jego zdaniem starczy dla wszystkich.... Cholera wie...

Dziś w nocy przylazła @, czyli od wtoreku GonalF zapodaje i jedziemy z stymulacja i druga IUI...

reklama
Esiek - moja klinika też jest i lekarz nam proponował. Powiedział, że zabieg jest w całości finansowany, my mielibyśmy zapłacić "tylko " za leki. Poprzednio cała procedura wyniosła nas 16 tysięcy, nie wiem ile może teraz kosztować "tylko za leki"

Do góry