reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
enni to spróbuj dziś... może jeszcze nie za późno?? w końcu cuda się zdarzają :laugh2:
ja oglądałam igrzyska i bardzo mi się podobały więc może poczytam książki

reklama
Jane tak jak piszę Joanna jesteś ciężarówką z tego wątku dlatego czekamy tam na Ciebie, ja też nie zaciążyłam po IUI, tylko naturalnie i się tam rządzę :sorry:
Pole zakładaj suwaczek !!! Pole u mnie na wizytach zawsze miałam zwykłe badanie ginekologiczne - sprawdzał szyjkę i rozrost macicy a potem USG brzuszne, także ubierz się i do tego i do tego :-);-) żebyś się czuła komfortowo, ja zawsze w spodniach chodziłam i dłuższej bluzce, najpierw spodnie w dół, potem się ubierasz i bluzka w górę ;-)
Ewis kciuki zaciśnięte cały czas &&&&&&
Kasik36 trzymam kciuki za egzamin, będzie dobrze :-)

Ewis jak tydzień to juz z górki, dasz rade:rofl2:
Co do książek to na pewno tu polecialam "Potem" i "Siostra" Rosamund Lupton.
Poza tym ostatnio tylko kryminały czytam, bo na niczym wiecej sie skupic nie moge. Tu polecam Nesbo jak ktoś nie za pan brat i Marklund.

A "Igrzyska smierci" niestety tom pierwszy najlepszy:(
Natomiast film mi sie w ogóle nie podobał, jakbym książki nie przeczytała to by mi sie wcale nie podobał i bym niewiele zrozumiała.

Tylko, ze ja mam spaczony gust pewnie. Dziewczyny ostatnio pisały o "Kac Vegas" a ja uważam, ze to durny film. Oglądałam pierwsza cześć, bo chciałam zobaczyc jak pokażą mój ukochany hotel Bellagio, ale pewnie nie dostali pozwolenia na kręcenie w jego cudownej oranzerii, w której jest zatrudnionych 1200 ogrodnikow;)
Ogladnelam potem "Kac Bangkok", bo chciałam zobaczyc co ciekawego tam pokażą i znowu porażka. Teraz ogladne "Kac Vegas2", ale tylko dlatego, ze kręcony w Cezarze, a do niego z Bellagio przechodzi sie nadziemna kladka co zajmuje 3 minuty i ma fantastyczne sklepy z markowymi rzeczami zupełnie nie za europejskie ceny;)
Ale filmy uważam za upokarzające mój mózg....

Nie chce mi sie Suwaczek zamontować:( Chyba resztki intelektu mi łożysko zezarło:(

Jak zaszam w ciążę to nawet nie wiedziałam kiedy, jakie to było:tak: fajne, nic nie monitorowałam, okres miałam nieregularny cykle nawet po 50 dni, ani nie wiedziałam a raczej mnie to nie interesowało kiedy dni płodne kiedy nie. życie na luzie. Choć o maleństwo starałam się 3 lata, ale jakoś olałam temat, w końcu byłam młoda:-D i się udało. Że jestem w ciązy kapnęłam się dopiero w 7 tygodniu:szok: Wiecie że w kwietniu minęło dokładnie 10 lat jak się dowiedziałam że jestem w ciąży i do dzisiaj mam 2 testy (sikańce)które robiłam i nadal są na nich 2 kreski:-)

Enni podziwiam Cię że tyle lat starasz się o drugie dziecko, ja chyba już bym odpuściła, teraz w walce o drugie dam sobie chyba max 1,5 roku i jak się nie uda to pozostaniemy przy 1, nie chce żeby moje życie wyglądało tak jak ostatnio :-(

pelna-nadziei w tych 6 latach jest 2 lata w których odpuściłam, ostatnio też już złozyłam broń po 2 iui nieudanej, ale kurde znowu chce walczyć, mam już 34 lata jak teraz się nie uda to już będę poprostu za stara:) codziennie bije się z myślami walczyć czy nie? raz mówie pier....to a za chwile dzwonie i sie umawiam do lekarza;)
Kobietki jutro wynik cytologii ale mam stres!! mam nadzieje że raczysko mnie nie zjada

reklama
Przy 2 iui bardzo krwawiłam, sam lekarz powiedział "co ty tak krewawisz ja Cie lekko dotknąłem a Ty tak krwawisz. To było w poniedziałek a w czwartek poszłam do mojego gina zrobić cytologie bo sie przestraszyła. Przy pobieraniu cytologi dosłownie się ze mnie lało, majtki miałam całe od krwi, tak jakbym okres miała, a mój gin powiedział że coś jest nie tak, że nie powinnam tak krwawić podczas cytologi, ale mam się na razie nie denerwować tylko poczekać na wynik. Troche tłumacze sobie tym ze przy iui strasznie mnie zabolało, tak jakby mnie ukłuł tym cewnikiem no i pojawiła sie krew. Po 4 dniach miałam cytologie to może od poniedziałku jeszcze sie ta szyjka nie zagoiła dobrze i podczas pobieranie zaczęła tak krwawic....nie wiem, jutro mam dzwonić będzie wynik. Juz raz miałam 3 stopień nadżerki i wypalaną, ale to było 14 lat temu.

Do góry