reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
pole super, że dzieciaczek rośnie i macha do mamusi:tak: no i że z m dobrze:tak:

dziewczyny wszystkim wam dziękuję za mega wsparcie i pozytywne komentarze :happy: to jest super miłe:tak: jestem po wizycie, beta według gina przyrasta dobrze. Nie badał mnie bo i tak by nic nie było widać. Mam następną wizytę za dwa tygodnie i wtedy będzie już na pewno widać. Tak ogólnie pogadaliśmy, wypytał o objawy.... których nie mam wcale:-p pozwolił jeździć na rowerze i chodzić na basen ale bieganie mam odpuścić:sorry: no i to chyba tyle. Ogólnie z m jesteśmy spokojni. M chce powiedzieć mamie więc chyba powiemy już rodzicom.
Aha nie zapytałam o dość istotną dla mnie rzecz a mianowicie o wiek ciąży.... ja się kompletnie na tym nie znam i nie wiem jak to obliczyć... tych kalkulatorów jest tyle a na każdym inaczej wychodzi:-( ktoś mi z tym pomoże??

Jane, to teraz 2 tygodnie czekania. Niech się w tym czasie bombel ładnie rozwija. Z tym bieganiem myślałam, że Tobie będzie wolno, ale lepiei słuchać gina :tak:
Jeśli chodzi o wiek ciąży to tak, jak mówisz, szkół obliczania jest wiele. Moi lekarze trzymają się tej klasycznej - od pierwszego dnia ostatniej @, jako najbardziej uniwersalnej. Prawda jest taka, że my z naszymi staraniami wiemy dokładnie lub prawie dokładnie kiedy doszło do zapłodnienia, ale większość kobiet nie ma pojęcia. Jest to jakiś argument.

yoanna no właśnie ja wiem dokładnie kiedy miałam owulację o nawet podejrzewam kiedy zagnieżdżenie było... tempka mi spadła i myślałam, ze mam PMSa bo miałam ochotę kogoś zamordować ale szybko przeszło... pewnie hormony wystrzeliły wtedy:-D
a ty kiedy masz następną wizytę??

Jane, wizytę mam dopiero w środę - 22.06. Strasznie się dłuży to czekanie, ale tak to teraz już będzie. Dzisiaj zaliczyłam pierwsze rzyganko :-) Szczerze to strasznie mnie ucieszyło :-D Niestety myślę teraz, że to bardziej przez to moje przeziębienie niż ciążę... Objawy, objawy, objawy, między wizytami to takie ważne.

yoanna 22.06 to sobota :-) masz wizytę w środę 26? czy sobotę 22? Ja mam 26:tak:
też czekam na pierwsze objawy bo bym się przynajmniej mniej martwiła

Pole - super wieści, dobrze że się odezwałaś. Myślę, że jak chemia przynosi skutek to duży krok milowy dla Was. Czas na wagę złota!

jane - jak przyrasta to najwazniejsze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja dziś po wizytcie u gina, jestem pod koniec cyklu -czysto wiec mozna zaczyncac stymulacje. @ spodziewam sie w piatek, wiec od wtorku Gonal w Dawce 37,5j w 8dc monit i pewnie w 10dc juz do szpitala, skierowanie juz mam. Tak jak pisalam moja druga IUI wypadnie 25 lub 26 czerwca.

Pozdrowienia!!!

Jane, mam w sobotę, u mojego gina to taki ciężarówkowy dzień podobno :-) Ty spokojnie możesz czekać na objawy, jeszcze bardzo wcześnie jest. Choć tu też nie ma żadnej zasady i tym bardziej nie ma się co nakręcać. Ja coś tam mam, piersi delikatnie bolesne, podbrzusze pobolewające i "odczuwanie żołądka".
Suwaczek widzę, suuper :-) Ja się wstrzymuję z wklejeniem, ale może już czas ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Pole super że przynosisz dobre wieści :tak::-) To USG już będziesz miała na brzuszku :tak:
Jane wiek ciąży liczy się od 1 dnia ostatniej miesiączki, więc jesteś coś koło 5 tygodnia
możesz policzyć wg tego kalkulatora:
http://dziecko.haczewski.pl/
i zapraszam na wątek mamusiek z wątku IUI, Yoanna Ciebie też :-) Pole to się nie kwapi :sorry:

Ostatnia edycja:
Do góry