reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
pole super, że dzieciaczek rośnie i macha do mamusi:tak: no i że z m dobrze:tak:

dziewczyny wszystkim wam dziękuję za mega wsparcie i pozytywne komentarze :happy: to jest super miłe:tak: jestem po wizycie, beta według gina przyrasta dobrze. Nie badał mnie bo i tak by nic nie było widać. Mam następną wizytę za dwa tygodnie i wtedy będzie już na pewno widać. Tak ogólnie pogadaliśmy, wypytał o objawy.... których nie mam wcale:-p pozwolił jeździć na rowerze i chodzić na basen ale bieganie mam odpuścić:sorry: no i to chyba tyle. Ogólnie z m jesteśmy spokojni. M chce powiedzieć mamie więc chyba powiemy już rodzicom.
Aha nie zapytałam o dość istotną dla mnie rzecz a mianowicie o wiek ciąży.... ja się kompletnie na tym nie znam i nie wiem jak to obliczyć... tych kalkulatorów jest tyle a na każdym inaczej wychodzi:-( ktoś mi z tym pomoże??

Jane, to teraz 2 tygodnie czekania. Niech się w tym czasie bombel ładnie rozwija. Z tym bieganiem myślałam, że Tobie będzie wolno, ale lepiei słuchać gina :tak:
Jeśli chodzi o wiek ciąży to tak, jak mówisz, szkół obliczania jest wiele. Moi lekarze trzymają się tej klasycznej - od pierwszego dnia ostatniej @, jako najbardziej uniwersalnej. Prawda jest taka, że my z naszymi staraniami wiemy dokładnie lub prawie dokładnie kiedy doszło do zapłodnienia, ale większość kobiet nie ma pojęcia. Jest to jakiś argument.

yoanna no właśnie ja wiem dokładnie kiedy miałam owulację o nawet podejrzewam kiedy zagnieżdżenie było... tempka mi spadła i myślałam, ze mam PMSa bo miałam ochotę kogoś zamordować ale szybko przeszło... pewnie hormony wystrzeliły wtedy:-D
a ty kiedy masz następną wizytę??

Jane, wizytę mam dopiero w środę - 22.06. Strasznie się dłuży to czekanie, ale tak to teraz już będzie. Dzisiaj zaliczyłam pierwsze rzyganko :-) Szczerze to strasznie mnie ucieszyło :-D Niestety myślę teraz, że to bardziej przez to moje przeziębienie niż ciążę... Objawy, objawy, objawy, między wizytami to takie ważne.

yoanna 22.06 to sobota :-) masz wizytę w środę 26? czy sobotę 22? Ja mam 26:tak:
też czekam na pierwsze objawy bo bym się przynajmniej mniej martwiła

Pole - super wieści, dobrze że się odezwałaś. Myślę, że jak chemia przynosi skutek to duży krok milowy dla Was. Czas na wagę złota!

jane - jak przyrasta to najwazniejsze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja dziś po wizytcie u gina, jestem pod koniec cyklu -czysto wiec mozna zaczyncac stymulacje. @ spodziewam sie w piatek, wiec od wtorku Gonal w Dawce 37,5j w 8dc monit i pewnie w 10dc juz do szpitala, skierowanie juz mam. Tak jak pisalam moja druga IUI wypadnie 25 lub 26 czerwca.

Pozdrowienia!!!

Jane, mam w sobotę, u mojego gina to taki ciężarówkowy dzień podobno :-) Ty spokojnie możesz czekać na objawy, jeszcze bardzo wcześnie jest. Choć tu też nie ma żadnej zasady i tym bardziej nie ma się co nakręcać. Ja coś tam mam, piersi delikatnie bolesne, podbrzusze pobolewające i "odczuwanie żołądka".
Suwaczek widzę, suuper :-) Ja się wstrzymuję z wklejeniem, ale może już czas ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Pole super że przynosisz dobre wieści :tak::-) To USG już będziesz miała na brzuszku :tak:
Jane wiek ciąży liczy się od 1 dnia ostatniej miesiączki, więc jesteś coś koło 5 tygodnia
możesz policzyć wg tego kalkulatora:
http://dziecko.haczewski.pl/
i zapraszam na wątek mamusiek z wątku IUI, Yoanna Ciebie też :-) Pole to się nie kwapi :sorry:

Ostatnia edycja:
Do góry