reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Dagna to walcz z innymi przeciwnościami losu a przy okazji dużo seksu może jakiś będzie owowcny;-)
Kwiatuszek lekarz rodzinny musi Ci wypisać skierowanie do poradni genetycznej a tam na wizycie zleca Ci badanie min kariotypów a jeśli M ma mniej niż 5 mnl/ml plemników to dodatkowe badania

Gizas...nie no kurde, ten lekarz ewidentnie spieprzył sprawę, za szybko brany dupek hamuje owulację, nawet mój dr-konował mi to mówił, u Ciebie zahamował owulkę, pęcherzyk nie pękł i zrobiła się z niego torbiel...powinien przed rozpoczęciem stymulacji 1 lub 2dc zrobić Ci monitoring... popełnił błąd, ale może nie warto od niego uciekać, bo drugi raz błędu nie popełni, a jak pójdziesz do innego dr to znowu może coś spaprać...Gizas a Wy teraz startowaliście z tym programem 2+1? Kiedy masz wizytę u tego deb...a?

2+1 nie da się połączyć z dotacją którą dostałam, ale ja się już chyba nie bawię w takie coś jak ivf z sukcesem, do ciąży itd bo to tylko ciągnięcie kasy:zawstydzona/y:
Wizytę u konowała mam na 21.06 ale pojdę tylko pod warunkiem że będę po @ lub ewentualnie przy końcówce. Dziś pierwszy dzień bez luteiny, 25 dc, czekam na @ a z nią na wchłonięcie torbieli.
Doktorek mógł naprawić swój błąd zlecając wizytę na 2 dc a tak to tylko poglebił swój poprzedni bląd:zawstydzona/y:

I ja taka obcykana daję się tak w pole wystawiać.... tyle wiem a g....o wiem, nawet nie pomyślałam po scratchingu jak dowiedziałam się o owu że dupek tak może mi zaszkodzić, myślałam tylko o procedurze i o tym ile będe mieć pęcherzyków:zawstydzona/y:

Smerfeta do najbardziej poszkodowanych przez los zaliczyłabym Blue:zawstydzona/y: nie wiadomo na co zgonić na lekarzy czy na los ale swoje już przeszła, teraz ma kredyt a ciąży brak, wiadomo jak teraz jest z pracą.
Ja to jestem poszkodowana głównie przez lekarzy, bo wszytsko partolą, począwszy od pierwszej stymulacji, po operację itd kończąc na aktualnym procederze:zawstydzona/y:

Dzień dobry dziewczyny:-)

GizaS zajefajny Kotecek! Normalnie jestem zakochana w zwierzu. Suwaczek chyba niedługo zrobię;)
Idz koniecznie do tego lekarza, moze przyzna sie do błędu i bedzie traktował Cię na szczególnych zasadach? Czyli z zaangażowaniem i rozwagą?

Kolezanki drogie co sie martwily,a niektóre to juz nawet na mnie noga tupaly;) Tak tak Esiek :rofl2:

Wiec nie bardzo było co pisać, bo sama nie wiedziałam czy ja jestem jeszcze w ciazy czy nie. Niestety ostatnie wydarzenie jakos pozbawiło mnie optymizmu w tej materii.
Natomiast dzisiaj jestem juz po lekarzu, więc moge napisać. Widziałam dzisiaj prawdziwego czlowieczka, ktory machal do mnie lapkami z palcami.
I to ten widok, a nie serduszko mnie rozbroil.
Teraz czeka mnie usg w 12 tygodniu co to zdaje sie ma wykryć ewentualne wady.
Zgadza sie Pelna moje guru ciazowe? A jesli tak to jakie to jest usg, chodzi mi o to czy dopochwowe czy przez powłoki brzuszne?

Jane to i ja z gratulacjami, Choc na szarym końcu.
Kate 36 i Nati to obecnie staraczko-czekaczki iui czy kogos pominelam?
W każdym razie za Was najbliższe kciuki.
Choc tutaj ostatnio lepiej naturalsy wychodzą niż inv....

Co do mojego M. To jest bardzo dzielny. Podobno lekarz zaczyna dostrzegać, ze chemia dziala( z wyników krwi). Co prawda nie ma tu szans na wyleczenie, ale daje to nam wiecej czasu. Jestem więc wdzięczna losowi, bo przecież chemia moze tylko przynieść spustoszenie, a wyglada na to, ze złapaliśmy sie na ten drugi wariant.
Ale bez hura optymizmu, z lekka nadzieja na walkę z czasem.

Gizas ja się nie chce licytować kto jest najbardziej poszkodowany :-) bo jest tu kilka dziewczyn które nie mają lub nie miały kolorowo w życiu :-( mi tylko chodziło o to że przykro nas doświadczył brak monitoringu w odpowiednim czasie :-(

Pole jesteś nareszcie :-) A dzidziuś miał pomalowane paznokcie czy nie? Po tym byś poznała czy chłopiec czy dziewczynka :-D;-):rofl2::-):happy: Oprócz mnie i nati35 jeszcze mamy na liście Ewis, po IVF czyli z większymi szansami co my :zawstydzona/y:

Ponawiam listę i pytanie o Ladybea, która miała mieć IUI 10.06.2013. (gdzie się podziewasz kobieto???)
Ewis: 06.06.2013.
Kasik36: 08.06.2013.
Nati35: 11.06.2013.

reklama
kasik36 niestety tak szybko machal, ze sie nie dało dostrzec, ale nie czułam,zeby mnie podrapal, więc krótko przyciete, a to moze wskazywać na...

Ewis to ja mam w pamieci, ale ona nie po iui, więc ma solidne obowiązki....po ostatnich porażkach z inv musi wyrobić normę;)
Stad zdecydowała sie urodzić trojaczki:rofl2:

Do góry