reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
genna - ja muszę brać bromergon pół tabletki codziennie, żeby moja prolaktyna była w normie, dr powiedział że mam cały czas brać, także to sobie zbadaj.
Taaa mam nadzieje, że jajca całe :-)

reklama
tak genna,Acard bierzesz od 3 dc do czasu kiedy dostaniesz @..jak dostaniesz @,przerywasz zażywanie Acardu i zaczynasz znów od 3dc brać:-),dibrze,dobrze zrozumiałaś:p)No ja własnie prolaktyne musze miec pod kontrolą,bo bez Bromergonu mam podwyzszoną!!A czy wasi mężowie tez robili jakies badania???

Ahoj!

Genna przykro mi, że nie wyszło :angry: taki nasz cholerny los... trzymam już kciuki za następny cykl. Chyba już też muszę powtórzyć niektóre swoje badania, przede wszystkim TSH bo tak jak czytam na forum to po tych wszystkich stymulacjach może być z nim różnie. PRL powtarzałam, szkoda że za jednym zamachem TSH nie zrobiłam :sorry2:

Kasica, ja raczej nie będę polecała Ci klinik bo wątpię byś chciała przyjeżdżać aż nad morze by robić iui ;-)
Blue, trzymałam kciuki i trzymam nadal :tak: Daj nam znak jak się czujesz i ile jajców pobrali :*
Pole, Jane, wróciłyście już? co u Was?
Kasiki, a jak u Was? Kasik36 tłucze fiolki i się kuje, a Kasik81? Już wiesz dokładnie kiedy te badania endykron będziesz miała?
Ewis, zazdraszczam weselicha, też bym z chęcią się wybawiła:tak:

Jutro z rana zrobię sikańca i co ma być niech będzie, byleby już luteinę odstawić bo zwariuje z nią. Prychole zaatakowały mnie masakrycznie, wkurzam się na wszystko a jakichkolwiek objawów na ciążę brak, więc nie mam się co łudzić. Dobrze, że przynajmniej pogoda cudna więc choć trochę poprawia humor i pozwala na wycieczki. Wczoraj np. ładowałam się energią w Kamiennych kręgach w Węsiorach ;-) :rofl2: żarcik, bo nie wierzę w takie rzeczy :rofl2: Ale lubię oglądać :-D

Blue, jak tam?
Smerfeta, trzymam kciuki jutro.
Ja czekam na środową wizytę u lekarza. Nie zrobiłam drugiej bety, bo lekarka powiedziała kategoryczne "nie" więc nic nie wiem. Objawów wypatruję, ale tylko lekko pobolewa podbrzusze, nawet piersi się nie powiększyły. Boję się.

Ostatnia edycja:
SMerfeta,no chyba raczej nie!ale kto wie,jak to będzie?!może i nad morze mnie wywieje?!!Czytałąm opinie o Invimedzie tu we Wrocławiu,ma dobre opinie,lekarze też,zwłaszcza jeden!!Jak iui to i monitorowanie cyklu,wiec od któregos dnia cyklu codziennie w dr.bede musiała byc...wiec raczej kliniki na miejscu wchodza w gre...

pobrano tylko 3 komórki:(
wszystkie inne pęcherzyki były puste.jutro rano maja zadzwonic ile sie zapłodniło.

po narkozie szybko doszłam do siebie..kręciło mi się w głowie tylko długo..śmiać sie chciało..potem płakać...
ale do opanowania. przyjechałam..zjadłam i padłam..wstałam teraz...
brzuch pobolewa po punkcji ale to taki lekki ból...

boję się teraz czy te 3komórki wystarczą.
ostatnio było tak samo:(

Kurcze, Blue, szkoda, że nie udało się więcej, ale też wierzę, że te 3 wystarczą, a jutro dostaniesz telefon, że się pięknie zapłodniły. Trzymam kciuki za nie.

reklama
Cześć dziewczyny!
Dziekuje za troskę i pamięć. Pejoratywnie sie mówi o wspólnocie jajnikow, a tak na prawdę, gdyby nie to forum wiele z nas siedziało by w czterech ścianach i beznamietnie gapilo sie w sufit...

Serfeta to chyba jednak nie tarczyca, robie co 2 tygodnie badania i zmieniam dawki leków, więc wszystko jest pod kontrola i w normie.
Tarczyca niestety tez najpewniej zabralaby 2 dzieci.
Pozostale hormony tez mam w normie, progesteron tak prawidłowy, ze lekarz odstawil mi luteine nawet.
Chce więc myśleć o tym, ze to syndrom znikajacego bliźniaka. Podobno natura niestety w okrutny sposób reguluje pewne sprawy...

Genna czytałam, ze trochę Dzień Dziecka nie wyszedł pomyślnie...przed nami jednak Dzień Ojca;)
Blue Ty wiesz, ze ja czaruje nieustająco...
Ewis moje kciuki zacisniete:)

Za resztę walczących kciuki.
Dagna kochana do roboty, bo Ty cos na laurach osiadlas...tak to iui za iui, a teraz ciiiisza.
Yoanno ciężkie czasy przed Tobą...właściwie od paru dni zastanawiam sie czy jeszcze jestem w ciazy...usg mam za trochę ponad tydzień dopiero

Do góry