reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Magdusia dzięki za info.
Te badania dały mi w kość- jeszcze dzisiaj nie jestem do końca sobą- chybanawieję z roboty:cool:. Ja u poprzedniego ginia miałam robiorne badania typu: cytologia, prolaktyna, esradiol, FSh, i na niedoczynność tarczycy, no i monitoring. jedynie ten mi zlecił jeszcze dodatkowo na toxo IGG IGM i CMV- też super. Więcej mi nic nierobili, bo przyczyna nie zachodzenia się znalazła u mojego M, a tak poza tym ja miesiączki zawsze regularne bez jakiś większych dolegliwości- dlatego się tak na luzie nastawiłam na to wczorajsze badanie, ale jak dla mnie to masakra!!!

reklama
Witam:-)Dziewczyny ja już jestem po drugim monitoringu i mam trzy duże pęcherzyki oraz reszta małych po stymulacji,a tak się bałam że przez ta moją pomyłkę w łykaniu tych tabletek nie urośnie mi ani jeden a tu jednak,chyba tak musiało być.Jeszcze mam we wtorek kolejny monitoring i zostało mi parę dni do pierwszej IUI.Pozdrawiam i życzę wam szybkiego za fasolkowania

Jestem w 7dc.A mam do was pytanie ile wam urosło pęcherzyków po stymulacji takich gotowych do zapłodnienia?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Gratuluję Agusiapela takich pęcherzyków, ja dwukrotnie mialam tylko dwa pęchcerzyki ale ja mam tylko jeden jajnik pracujący, śmieję się że latam na jednym silniku :) A jakich były rozmiarów-pewnie jeszcze małe ale do IUI podrosną :)

Sylha a powiedz mi czy Ty miałaś znieczulenie do hsg? i czy robiłaś na nfz czy prywatnie? grunt że masz to badanie za sobą i że wyniki były dobre:)

GIZAS-tak z tego co dobrze pamiętam to chyba 12mm ale nie jestem pewna a reszta była o wiele mniejsza,no lekarz mi mówił że jeszcze mi podrosną, jeden duży jest na jednym jajniku plus reszta małych a dwa na drugim jajniku plus maleństwa:-)A powiedz mi do jakiego rozmiaru najlepiej powinny podrosnąć?Jestem dopiero w 7dc także jeszcze urosną mam nadzieję :)

Hej dziewuszki:-)
GizaS- po pierwsze jak się czujesz?ja nadal trzymam &&&&&&&.
Ja nie byłam znieczulana, żeby mi za bardzo w organizm nie ingerować- chyba, że miałabym lekką niedrożność, albo gdybym rzeczywiście nie umiała z bólu wytrzymać to wtedy przerywa badanie i mnie znieczula. Wzięłam jedynie przed nospę 2szt i ibuprofen 1szt. Dzisiaj dopiero weszlam na swoje obroty:confused:. Badanie robiłam w prywatnej klinice za 300zł- także obleci. Pojechaliśmy na 20 o 20,30 robił mi badanie i o 21,15 byłam już w domku:-).
Agusiapela- z pewnością ci jeszcze podrosna, ja na monitoringu w 13dc miłam 19mm, także masz spokojnie jeszcze kilka dni:tak:. Kiedy będziesz mieć IUI? Napisz potem swoje przeżycia!!!Ja w następnym cyklu mam- liczyłam to tak na początku sierpnia:sorry:. Też oczywiście wcześniej monitoring i CLO jako wspomagacz:-D

SYLHA-dziękuję za ciepłe słówka,no już za parę dni będę miała IUI ale w którym dniu to pewnie dowiem się we wtorek bo mam kolejne USG i zobaczymy jak duże podrosły pęcherzyki :-)
Ja HSG miałam robione w Katowicach w PROVICIE i trwało to badanie dosłownie z trzy minuty i ból nie jest taki straszny ja miałam wrażenie takiego ukłucia miejscowego z trzy razy.

Agusiapela pęcherzyki rosna po 2 mm na dobę, a jak się nie myle do IUI wystarczy jak mają min 17.
Mi już tydzień zleciał od IUI, jeszcze niby tydzień i powinnam zrobić test ale chyba spokojnie poczekam na @ a jak nie będzie to wtedy będę robić albo pójdę na betę. Czuję się dobrze, oszczędam się jak mogę, żadnego większego wysilku, dżwigania, alkoholu i sporo snu.
Teoretycznie na ostatnim usg dr powiedziała że wszytsko bardzo ładnie wygląda i są duże szanse ale mnie nadal martwie ta ilość żołnierzy i czas pękniecia pęcherzyków dopiero w 3 dniu po IUI mimo że miałam zastrzyk.

GIZAS-bardzo dobrze że się oszczędzasz bo kobieta w ciąży powinna:-)Nie martw się kochana tym pękaniem z tego co mi lekarz mówił jak dobrze pamiętam to żołnierzyki żyją 72h i na pewno nie za późno ci pękły.Mój m też ma małą ilość żołnierzyków ale wystarczy jeden ale uparty który dojdzie do celu.Będzie dobrze :-)

No dziewczyny to każdej (mnie również:-)) życzę 1 ale upartego:blink:. U nas też jest problem małej ilości żołnierzyków
GizaS nie zamartwiaj się na zapas bo nie pomoże tylko się zadręczasz!!!!
Agusiapela widzisz każda z nas inaczej odczuła HSG- ja miałam wrażenia ogromnego rozsadzania od środka i jeszcze wczoraj mnie rozrywało:no:. Nawet położna wystraszyła mojej bladej twarzy po wyjściu:blink:

reklama
Do góry