reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Witajcie!

Kasik36, Queen mimo wszystko trzymam kciuki za Wasze jutrzejsze betki! oby miło zaskoczyły &&&&&&&&&&&&&
Esiek, to była fundacja Cud invitro czy jakoś tak
Genna zaopatrz się w szale aby gardziołka nie przewiało ;-)

U mnie dziś piękna pogoda, choć nie gorąco. Pogodę wykorzystałam i prawie 2 godzinki spacerowałyśmy z siorką i z psiurką :tak: a jutro do pracy...
Dziewczyny a jak wasze plany na długi weekend? jakieś spektakularne wyjazdy?

Pole, Blue, GizaS, Ewis co u Was nasze invitrówki? ;-)
Pole mam nadzieję, że u Ciebie wszystko dobrze... i tylko dobrze! trzymam mocno kciuki za zarodeczki, za mężusia i za siostrę &&&&&&&&&&&&&&&&
Kasik81, Alu a u Was co słychać?

Miłego wieczora dziołchy ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
...
Wiem, że weekend i zawracanie głowy... Wiem, że mam normy obok wyników... Ale wiem też, że Wy lepiej wiecie jak te wyniki wg tych norm czytać, więc ryzykuję i pytam co o tym myśleć:

LH: 4,93 (norma dla fazy folikularnej 2,40 - 12,60),
FSH: 5,41 (norma dla f. folik. 3,50 - 12,50),
PRL: 9,73 (4,79 - 23,30),
E2: 53,51 (12,50 - 166,00)
hTSH: 1,84 (0,27 - 4,20)

i progesteron (który chyba niepotrzebnie robiłam teraz, bo po owulacji ważniejszy, tak?): 0,63 (norma dla f. folik. 0,20 - 1,50).

Co sądzicie o tych wynikach?.....

miałam bardzo podobne wyniki, jednak u mnie LH wyższe od FSH... więc chyba warto jeśli dorobisz sobie jeszcze AMH... TSH nie jest najgorsze, bo dziewczyny mówiły by wynik wynosił jak najbliżej 1... ale nie jest też źle, z gorszymi wynikami zaciążały :tak: A progesteron faktycznie - po owulce dopiero ważny

Dostałam info. z Fundacji cud in vitro - że dostałam dofinansowanie, trochę mi to namieszało, ale myślę że na razie będę robić w Antrum.

Teraz czekam na @ma przyjść 22 maja. W 1lub 2dc mam mieć scaling - czyli nacięcie endometrium, stmulacja, 6dc USG i dalej się okaże.

Ewis super że dostałaś dofinansowanie:-) choć ich nie masz na razie realizować zawsze masz świadomość że masz jakąś opcję B. Mówisz o scalingu czyli o scratchingu endo, a na polskie zadrapywanie endo? Ja mam mieć ten zabieg 22 dc, poprzedzony braniem od 16 dc duphastonu. Czyli od 6 maja biorę dupka a zabieg 10 maja. Później @ i początek stymulacji. :-)OWOCNEJ STYMULACJI ZAKOŃCZONEJ CIĄŻĄ:-)

Gizas - wiesz czym będziesz stymulowana? mi Dr przepisał Menopur, Puregon. Czy Menopur jak będziesz mieć to sama sobie go będziesz podawać? to się miesza ponoć i nie wiem czy sobie poradzę czy muszę iść do pielęgniarki. Jak nie to Blue poproszę o wskazówki :-). Tobie też życzę owocnej stymulacji, aby dzieciaczki zostały z nami :)

Ewis wszytskie niebawem będziemy w ciąży:-)Menopur miałam przy pierwszej stymulacji + puregon. I to w dawce 400 jm. M bawił się w pielęgniarza i robił to za mnie. Ja jak widzę igłę to zamykam oczy i się spinam:sorry:
Tym razem mam byc stymulowana gonalem, ale zmieniłam klinikę bo prof z Gamety chciał to samo robić :crazy:

Na wizycie pokażą Ci co i jak aplikować:-) Dasz radę

reklama
Aha - teraz sprawdzam i mam przepisane dawki menopur 150jm, a puregon pierwszy zastrzyk 150j.m, a następne po 100j.m.

Och chyba za dużo czytam o tym in vitro, bo się stresuje.

Będziemy mieli ICSI a Ty masz IMSI?

Do góry