reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Smerfeta dwa klony? Super by było :-D Ale trojaczki z jednego pęcherzyka to już chyba niemożliwe ;-)

Esiek bo ja tak bardzo chcę w to IUI wierzyć a do poniedziałku chyba oszaleję. Może zrobię test w niedzielę? Jak zrobię betę w poniedziałek to wynik będę miała dopiero we wtorek :-(

Queen kiedy testujesz? Miałaś IUI 2 dni przede mną. Jakie masz przeczucie?

reklama
Cześć Dziewczyny:)
Nie wiem czy czytacie forum ciężarówek:) ale Lucy najprawdopodobniej będzie miała bliźniaki:) o ile dobrze wyczytałam:)
Ja dzisiaj umieram na ból brzucha...dostałam dzisiaj @, więc zaczynamy znowu od nowa:) kolejny restart:) no i dzisiaj odebralismy klucze od naszego nowego mieszkania a stare zdajemy w poniedziałek:)

Cześć Dziewczyny,

Trochę nam się w ostatnich dniach wyjaśniło, niestety smutne wieści, tulę mocno.
Za w najbliższym czasie testujące trzymam kciuki, kasik36, Queen, nie wiem kogo pominęłam - tu jednak lista była b. przydatna.
Pole, kciuki za wgryzanie.

A u mnie @ przyszła, dziś 3 dc i zrobiłam po raz pierwszy badania hormonalne. Wgapiam się w nie i nie wiem co myśleć... :-(
Wiem, że weekend i zawracanie głowy... Wiem, że mam normy obok wyników... Ale wiem też, że Wy lepiej wiecie jak te wyniki wg tych norm czytać, więc ryzykuję i pytam co o tym myśleć:

LH: 4,93 (norma dla fazy folikularnej 2,40 - 12,60),
FSH: 5,41 (norma dla f. folik. 3,50 - 12,50),
PRL: 9,73 (4,79 - 23,30),
E2: 53,51 (12,50 - 166,00)
hTSH: 1,84 (0,27 - 4,20)

i progesteron (który chyba niepotrzebnie robiłam teraz, bo po owulacji ważniejszy, tak?): 0,63 (norma dla f. folik. 0,20 - 1,50).

Co sądzicie o tych wynikach? Niby wszystko w normie, ale wiem, że Wy wiecie na ile powinny się od granic odchylać...

I jeszcze jedno. Nie mam jeszcze AMH, ale coś kojarzę, że stosunek LH do FSH daje przybliżony wynik... U mnie wychodzi 0,91 :-( Nie wygląd to dobrze :-(

Yoanna na moje oko wyniki masz bardzo dobre, ale niech się jeszcze dziewczyny wypowiedzą. Twoje FSH jest dość niskie, to bardzo dobrze :tak: więc na moje będziesz miała ładne AMH :tak: Stosunek LH/FSH bardzo dobry, bo bliski 1, nie wiem na ile ten stosunek mówi o AMH, chyba im dalszy od 1, tym AMH niższe, ale u ciebie jest bliziutki 1, także się nie martw. Ja miałam stosunek LH/FSH coś koło 0,7 a AMH 0,9

Laseczki Eevlee już też urodziła, więc czekamy na nowe ciężarówki, bo następny poród to mamy dopiero na koniec czerwca - Nowej, a potem Ysi i mój w lipcu , także niech komóreczki i plemniczki się nie opierdzielają tylko się łączą i do nas dołączają :-D
Pole Eevlee wprost dla Ciebie udostępniła miejsce, więc szykuj się na dwóch chłopaków :-D

Ostatnia edycja:
Yoanna82 nikogo nie pominęłaś. Zamiast wklejać listę może przypomnę, że Queen powinna testować dzisiaj, ja w poniedziałek, Pole w czwartek a genna mniej więcej w następną sobotę. Jeżeli coś pomyliłam to poprawcie mnie proszę :-) Z tym AMH to chyba najlepiej jest jak jest powyżej 1,4 (przynajmniej tak jest podane na wyniku jako norma). Ja mam niestety 0,96 i lekarz mówi, że mam mało czasu. U mnie akurat LH/FSH daje 1,23 więc jest rozbieżność między tym a AMH, nie wiedzieć czemu :-(

Queen czekamy na wieści :-)

Pełna_nadziei, ucieszyła mnie Twoja odpowiedź bardzo :-) Mam nadzieję, że te moje hormony w miarę ok.

Kasik36, Twoją odpowiedzią z kolei trochę się zmartwiłam, bo dziwne te rozbieżności bywają... :-(

Dlatego dopytuję, dziewczyny, bo wizyta dopiero we wtorek i chciałabym wiedzieć co mam myśleć... Wiecie jak to jest.

Kasik36, Ty czekasz z testowaniem do poniedziałku, bo coś mi się wydaje, że pisałaś, że myślisz o wcześniejszym testowaniu? Chyba lepiej poczekać na pewniejszy pozytywy wynik :-) Trzymam mocno kciuki!!!

Quenn, za Ciebie kciuki mocno zaciśnięte! Czekamy :-)

reklama
Przesunęliśmy wczorajszą wizytę na dzisiaj i..... Jest dobrze:-) dzisiaj był pecherzyk 22mm czyli rosną bo w środę był 16,5 mm. Strasznie jestem zadowolona, mam iść na pobranie krwi E2, niestety nie udało mi się znaleźć otwarte w sobotę laboratorium, w poniedziałek rano przed praca polecę. I jak tylko będę miała wynik mam dzwonić od razu do doktorka, wtedy tylko zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka i inseminacja. Zapytałam się jak to jest z inseminacja bo czytałam że za pierwszym razem przeważnie nie udaje się, doktorek powiedział po pierwsze żebym nie wchodziła na neta :D:D:D a po drugie właśnie za pierwszym i za drugim razem są największe szanse, szczególnie jeśli z nasieniem jest oki Może już na początku maja będzie inseminacja, ostatnio mój mąż obliczyć że jeśli udałoby się za pierwszym razem to dzidzius mògłby być lutowy jak tatuś;-) widzę ze moi rodzice też to przeżywają, tata już powiedział że wózek to oni kupią, a mama jakby mogła to już kupowała by ciuszki itp, ale jeszcze trochę muszą poczekać.

Do góry