reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
witam:)

a co tu taka cisza??

szlag mnie za chwilę trafi... nie mogę się doczekać kiedy w końcu odbiorę te wyniki !!!!
Auto dalej u mechanika ale mam nadzieję, że m je jutro w ciągu dnia odbierze i po pracy pojedziemy... jak nie to i tak pojadę ... co prawda drugi koniec miasta ale już nie wytrzymam... a poza tym mój gin ma jutro dyżur to może od razu z nim jeszcze raz pogadam bo mam parę pytań.

czy ktoś nie miał dzisiaj testować?

u nas pada.... buuu a chciałam na rower się wybrać:-(

miłej niedzieli

Cześć Dziewczyny:)
Straszna cisza tutaj:)

Pole, Hope, Blue co u Was?

U nas szaro buro i ponuro:/ i zimno:/ ja dostałam @ i dzisiaj juz 3 dc więc zaczęłam brać clo...6 maja muszę iść na usg bo to będzie 11dc więc jeśli wszystko będzie ok to jeszcze przed komunia mojej siostry podejde do IUI:)

Lebara: trzymam kciuki za udana 1 IUI:)

Queen czekamy na wieści :-)

Cześć kobietki, nie odzywałam się bo byłam od piątku odcięta od netu, ale bardzo się przed chwilą ucieszyłam, że o mnie pamiętacie. No więc u mnie.... niestety :( Dziś rano zrobiłam test i lipa. Idę jeszcze jutro na betę dla potwierdzenia. Ale powiem Wam, że nawet się zbytnio nie załamałam, liczyłam się z tym, że mało prawdopodobne, żeby mi się udało przy pierwszym podejściu do IUI więc nastawiłam się psychicznie na to niepowodzenie. A plus tego jest taki, że mogę z całą werwą wziąć się za sprzątanie po remoncie. No i teraz przede mną - zgodnie z zaleceniem mojego lekarza - cykl przerwy, a w czerwcu kolejne podejście do inseminacji.
Kochane dziewczyny, dziękuję, że o mnie myślicie i trzymam kciuki za kolejne testujące! :-)

kasik 36 i Queen
- a jak pare tygodni temu napisalam, ze IUI prawie nierealne jest i ze uwazam, ze to tylko psychincze przygotowanie do in-vitro to jak na mnie wszystkie skoczyly.... :) A niestety tak jest i tyle.
Nie no chyba tak całkiem nierealne to nie jest, w końcu sukcesy też jakieś są. Może to nasze forum nie jest tak do końca miarodajne?... Nie wiem... Ale coś w tym jest, że inseminacja jest psychicznym przygotowaniem do in vitro, jest pewnego rodzaju krokiem pośrednim, podejścia do inseminacji dają czas na psychiczne oswojenie się z myślą o in vitro. Niemniej jednak ja się z nią jeszcze nie oswoiłam... :-)

Dziewczyny dzięki pomocnej dłoni genny ( Dziękuję Ci bardzo) udało mi się dzisiaj zrobić badanie estradiolu, wynik piękny 416,2 pg/ml :) Dzwoniłam już do mojego doktorka, umówiliśmy się na jutro rano, że przyjadę po receptę na pregnyl oraz że wstępnie umówimy się na inseminację.

Dziewczyny dzięki pomocnej dłoni genny ( Dziękuję Ci bardzo) udało mi się dzisiaj zrobić badanie estradiolu, wynik piękny 416,2 pg/ml :) .
Lebara po to tu na forum sie "spotykamy" zeby sobie pomagać, a ze miałam taka sama sytuacje tydzień temu jak ty i przestałam szlaki to chętnie pomoglam:) a wynik piękny, jutro zastrzyk i zapewne we wtorek IUI, 3mam kciuki
ja dzisiaj od rana piorę i sie próbuje pakować, gdybym jechała gdzies w ciepłe kraje problemu z pakowaniem bym nie miała, ale nasz polskie morze i pogoda nas nie rozpieszcz więc problem z pakowaniem jest i to na 2 tygodnie:/ wrrrr

Lebara po to tu na forum sie "spotykamy" zeby sobie pomagać, a ze miałam taka sama sytuacje tydzień temu jak ty i przestałam szlaki to chętnie pomoglam:) a wynik piękny, jutro zastrzyk i zapewne we wtorek IUI, 3mam kciuki
ja dzisiaj od rana piorę i sie próbuje pakować, gdybym jechała gdzies w ciepłe kraje problemu z pakowaniem bym nie miała, ale nasz polskie morze i pogoda nas nie rozpieszcz więc problem z pakowaniem jest i to na 2 tygodnie:/ wrrrr

Życzę Wam udanego i słonecznego wyjazdu :) odpoczywaj nad morzem ile się da :)

Cześć dziewczyny, nie wytrzymałam i zrobiłam rano test. Niestety wynik negatywny :wściekła/y:Jutro dla pewności zrobię jeszcze betę ale bardziej dla formalności niż nadziei. Kurcze, tak bardzo wierzyłam, że po drożności IUI się uda a tu znowu rozczarowanie. Może do trzech razy sztuka? Oby ...

Queen daj znać jak będziesz miała wynik bety. Może jakimś cudem test się myli. Też bym tego chciała.

reklama
kasik36 :( tulimy ale czekamy na bete

Dziewczyny - ktora z Was, nie pamietam, ale chyba Gizas = wklejalas kiedys link do wniosku o refundacje in-vitro - nie pamietam czy to bylo o ta refundacje z Panstwa czy z jakiejs fundacji ale mozesz podeslac raz jeszcze?

Wiecie cos wiecej o refundacji od lipca z budzetu??

Do góry