reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Pole, mam nadzieję że siostra szybko pożegna się z tymi problemami... Bardzo współczuje Ci tak ciężkiej sytuacji Trzymam kciuki... ja też często śnię o windach - albo wylatuje w windzie wysoko wysoko, ponad budynek, albo spadam w tej windzie z mega wieżowca

już sama Jane nie wiem co jest dobre a co nie w tych całych badaniach... niby drożne miałam jajowody a zarodek osadził się w jednym z nich... niby najlepsza laparoskopia do zdiagnozowania tego ale szkodzi rezerwie....

GizaS, zazdroszcze słoneczka... u mnie dziś szaro buro i ponuro... Zapamiętałam z tego forum, że jedna z dziewczyn która zaciążyła po drugim IUI, zaraz na początku ciąży leciała samolotem na wakacje i nic to nie zaszkodziło ciąży

reklama
no własnie semrfeta ja też już się gubię w tym... laparo się boję właśnie ze względu na AMH...
póki co m zrobi badania i zobaczymy...

Cześć dziewczyny a ja mam dzisiaj od rana nerwa :wściekła/y:, w sumie nie wiem dlaczego ale wszystkim po kolei się dostaje. Chyba zwariuję do poniedziałku. Coraz więcej Was chce podejść do IVF i to mnie dołuje jeszcze bardziej. Miałam takie nadzieje co do IUI a tu się okazuje, że cudem tylko się udaje. Nikt nie obiecywał, że będzie lekko ale też nie mówił, że będzie aż tak ciężko ... :-(

Pole Ty to masz dopiero pod górkę ze wszystkim, współczuję ale może dzięki temu wszystkiemu mniej myślisz o sobie. Akurat Tobie musi się udać, nie ma innej opcji. Wyczerpałaś już limit porażek. Życzę Ci tego z całego serca. Swoją drogą nawet nie wiedziałam, że po cesarce mogą się takie rzeczy dziać, brrrrrrrrr.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny, faktycznie sporo tych inseminacyjnych niepowodzeń, dołujące to bardzo jest bo jak to określił mój mąż w odniesieniu do IUI - wydaje się, że wszystkie warunki są spełnione, że ta ciąża jest już tak w zasięgu ręki, a i tak w większości przypadków klapa... Ale na pocieszenie siebie i Was podam Wam przykład inseminacyjnego sukcesu mojej koleżanki, która w wyniku co prawda drugiej IUI (ale to i tak ładnie) doczekała się słodkich trojaczków, które dziś radośnie zasuwają na rowerkach - a jeszcze niedawno podobnie jak my przeżywała swoje problemy z niepłodnością. Takiego sukcesu nam wszystkim życzę :-)

Trojaczki? wow!!!! ja tam bym brała i nie marudziła :-D:-D:-D
W środę w szpitalu słyszałam płacz noworodka, straaasznie płakał... a ja głupia pomyślałam tylko, że gdyby mi dali w ręce takie płaczące dziecko i powiedzieli że to już moje, to mimo żeby płakało to ja cieszyłabym się jak głupia... I wyobraźcie sobie ten obraz: dziecko płacze a stara się śmieje :-D

Ostatnia edycja:
A ja wszędzie widzę wózki z bliźniakami, obrodziło w tym roku w promocji czy co? Dobra, dobra dla trzeciego też bym znalazła pokój w domu ;-) Tylko skąd mają się wziąć? Z tego mojego jednego wyhodowanego pęcherzyka? :-)

Queen a Ty kiedy testujesz? Chyba jutro?

Ostatnia edycja:
Baby ratujcie - endokrynolog zlecił mi badania LH, TSH, FSH i inne w 9 dc... A ja od wczoraj biore Gonal F - czy on moze miec wplyw na wyniki tych badan? Totalnie o tym zapomnialam na wizycie.... ;/

kasik 36 i Queen
- a jak pare tygodni temu napisalam, ze IUI prawie nierealne jest i ze uwazam, ze to tylko psychincze przygotowanie do in-vitro to jak na mnie wszystkie skoczyly.... :) A niestety tak jest i tyle.

Ostatnia edycja:
reklama
Esiek, ciężka sprawa. Lekarz kiedyś mi mówił że tylko clo nie działa bezpośrednio na pecherzyki a na przysadke mózgową stąd różne wyniki stymulacji, ale niestety nie powiem Ci czy oznacza to że to co bierzesz nie zakłóci hormonów :-(

Kasik36 a bliźniaki jednojajowe? To chyba z jednego pęcherzyka? ;-)

Do góry