reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Od zgagi jestem specjalistką z racji moich dolegliwości żołądkowych :zawstydzona/y: Próbowałaś Reni? Jest bezpieczny nawet w ciąży. Inne sposoby to picie wywaru z siemienia lnianego na czczo, a jak już nic nie mam to po prostu popijam mleko. Ja niestety muszę czasem brać również leki osłonowe, ale one są już na receptę i niedozwolone w okresie ciąży

A co do wyszywania - wow! podziwiam :)

reklama
Ja często cierpialam z powodów helicobaktera:/ale póki co mam spokój:) a nie wiem od czego ta zgaga:/ eh! Pije wodę bo dzisiaj juz muszę być na czczo bo ide jutro na badania do medycyny pracy:p ja uwielbiam wyszywac, mam ten "talent" po mamie;p ona tez szyje:p

Witajcie kobitki:)
Witam nową koleżankę, życzę obyś szybko zobaczyła II kreski.
U mnie nic się nie dzieje, bo męża nie ma ;). Postanawiam kupić te cudo chińskie co Dagna brała, może na mnie podziała, zrobie sobie jeszcze jeden cykl przerwy. Pojadę na narty, bo tak nawet nic nie można się ruszać. Chuchasz dmuchasz i dupa :/

Dzięki Dagna, Esiek, GizaS, Ewis za powitanie. Czuję się jak w rodzinie ;-).

Dagna - życzę Ci aby Twoja Betka wskazała piekny i przynajmniej dwucyfrowy wynik.

Esiek - a jadłaś orzechy brazylijskie i piłaś winko na przyrost endometrium??

Kasik: nie dziekuje:) choc nie wiem czemu ale mam jakieś czarne myśli...

Ewis: mam nadzieje ze Ci pomogą chociaż trochę te tabletki...u mnie sie coś ruszyło.ale wiadomo ze każdy organizm jest inny:)

A ja byłam dzisiaj na badaniach do pracy, wątek ciekawa jak wyszły mi podstawowe wyniki:) o 13-14 mam iść po odbiór:) zostało mi jeszcze 10 dni do testowania...

Hey :) Kochane prosze o pomoc, wiem ze moze to glupie o co zapytam i ze stara krowa a nie wie ale....
Mam plamienia od owulacji takie brazowe, gin mowil ze to niedomoga 2fazy cyklu i ze zaradzimy teraz na to dupkiem albo luteina....ale do czego zmierzam, dzis jest 26dc @ powinna dostac 28dc ale juz sama nie wiem od kiedy ja policzyc bo dzisiaj moje plamienie bylo bardziej czerwone po raztarciu ale tez nie takie jak zywa krew przy @ i nie wiem czy od dzisiaj juz liczyc @ czy czekac na dalszy rozowj sytuacji, dodam ze tak to nic nie leci glownie przy chodzeniu i siusianiu :-p hehe...sorki za ten temat :-p od 3dc mam brac clo i dlatego sama nie wiem juz kiedy zaczac liczyc, wiem ze powinnam znac najbardziej swoj organizm ale w tym cyklu splatal mi psikusa, nigdy tak nie mialam....

Hope :oczekiwanie faktycznie jest najgorsza rzeczą:/ bo to jest taka niepewność... A co do badań to robiłam takie podstawowe jak krew,mocz takie jak sie Robi do zatrudnienia, bo mój P.zatrudnia mnie na pełen etat:-Dale jestem ciekawa wyników...gdybym nie była po IUI to pewnie by to mnie splynelo...a tak to przebieram nogami zeby po nie pojechać :zawstydzona/y:

reklama
Cześć :-)
Dagna dasz rade, choć trudne dni przed Tobą, ale życzę ukojenia nerwów w postaci dwóch kresek:tak:
Hope nie ma wstydliwych pytań, ja uważam że skoro nie czerwonej krwi jak przy standardowym okresie to to co masz można dalej nazwać plamieniem. Czasem organizm się buntuje, ja tez drugi cykl po ivf miałam dziwny, plamienie po owu, od 20 do 23 dc a @ dopiero 45 dc, pierwszy taki długi cykl od niepamiętnych czasów.

Chciałam wam wkleić odpowiedź z forum novum na moje pytanie co robić dalej.

Ogólnie przy endometriozie zaleca się laparoskopię, podczas której wykonuje się koagulację ognisk endometriozy i uwolnienie zrostów, co ma nieznacznie zwiększać szansę na ciążę po in vitro. Jednak w Pani przypadku nie zalecalibyśmy takiego postępowania, jeśli nie ma dużych torbieli (powyżej 3-4 cm) w którymś z jajników. Już pierwsza laparoskopia, jak i choroba podstawowa (
endometrioza) spowodowały u Pani znaczne ograniczenie rezerwy jajnikowej; następna laparoskopia może ten stan tylko pogłębić. Należy rozszerzyć diagnostykę tarczycy (nieco za wysokie TSH) oraz wykonać histeroskopię, jeśli nie była robiona (najlepiej tam, gdzie zmierza Pani podejść do zbiegu in vitro). Należy spróbować zmodyfikować protokół stymulacji i postarać się uzyskać lepszy wynik embriologiczny, jeśli to oczywiście jest możliwe i jak najszybciej próbować najskuteczniejszymi metodami doprowadzić do ciąży, ponieważ paradoksalnie ciąża jest najlepszym sposobem leczenia endometriozy. Powodzenia!

Do góry