reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dobrze Cię rozumiem... Tez mnie brała cholera jak kolejny lekarz załamywał ręce... Jest mi także prościej ciebie zrozumieć gdyż mi także nie śpieszno do in-vitro, nie wiem czy kiedykolwiek się na nie zdecyduję - chyba prędzej pomyśle o adopcji. Wydaje mi się jednak ważne, że ci wszyscy lekarze, specjaliści to jednak eksperci, przeszil ileś takich przypadków i potrafią podejść do tematu "na chłodno", a my nie... Postanowiłam więc, że jeżeli mi powiedzą " nie ma sensu" to zaakcpetuję to. Pamiętaj, ze dla wielu lekarzy, klinik takie pacjentki jak my to "żyły zlota" - więc nigdy nie wiesz jaki jest cel jak mówią ci " trzeba próbować..."...

reklama
Hej Laski...melduję się po wizycie....nie wiem czy po ziolkach czy nie, ale endometrium super...sluzuwka super rozwienieta jak na 9dc...no i są dwa pęchole...pierwszy raz mam dwa, jeden na jedynm jajniku, drugi na drugim...oba mają po 13mm...no i owu kolo soboty zapewne....tylko problem jest taki, ze M idzie na badania nasienia we wtorek, wiec ostatnie staranka kolo piatku-soboty...no bo musi byc przerwa....Wiec raczej cykl na straty...no i od nowego cyklu stymulacja i inseminacja:):):):) cieszę się, bo coś się rusza....tylko przeraza mnie ta stymulacja znowu....bo nie najlepiej znosilam ją kiedyś....no ale czego się nie robi....
Pytalam się ginki jeszcze o badania M...jakie musza byc zeby wogole podejsc do inseminacji....nie może być 0%....więc mam nadzieje ze cokolwiek się tam poprawilo....i bedziemy mogli podejsc do IUI....
A dziewczyny, orientujecie sie moze jaki ma być stosunke FSH DO LH?? bo to podobno wazne....
u mnie lh--4,2 a fsh-5,8

Ikasia: trzymam &&& zeby wszystko było ok!:) a co lh i fsh to chyba z tego co kojarze to najlepiej zeby ten stosunek być równy 1, ale mogę sie mylić:)

Jutro będę dzwonić i pytać po szpitalach co i jak i za ile odnośnie hsg, żebym wiedziała...a moze Wy ( z Wrocławia) polecicie mi gdzie dobrze robią hsg?

Ilkasia stosunek FSH do LH powinien byc zblizony do 1...max to 1,5

Dagna ja robilam cytologie, posiew, gr krwi ale nie wiem czy to dlatego,ze mialam miec pozniej IUI....

Ikasiu , nie wiem czy tomzasluga ziółka bo bierzesz je chyba za krótko jeszcze, no ale miejmy nadzieje:) z tego co wiem jak jest sie stymulowanym to nie mozna łączyć ziółek z stymulantami, ale lepiej zapytaj lekarza, co do stosunku lh do fsh to masz o,72 jeszcze nie tak źle, ja mam 0,49 i mam krótszą niż standardowom II fazę cyklu. a twoja ile trwa? Poprzez Fsh gin tez sprawdza rezerwe jajnikowa.A co do starano zawszentrzeba próbować:)więc nie martw sie. 3 mam kciuki za Mężusia:) najlepiej jak nasiona są podobno ok 5 dniowe tak mi moj gin kazał ale w labo mowili ze 3-6
Dagna ja przed hsg miałam robiony stopień czystosci pochwy i bete hcg żeby w 100% wykluczyć ciaze, akurat moj szpital ma takie wytyczne. A badanie na NFZ sie robi wystarczy ze masz skierowanie od lekarza! Po co wydawać tyle kasy jak mamy to nasze kochane NFZ:)
PJa mam cykl stracony, owu juz dzisiaj a ja dopiero 5 dzień z metronidazolem:/ , pomógł juz trzeba brać 10 dni i nawet kieliszka winka nie moge , a ja tu mam uroczysta kolacje z przyjaciółmi , którą organizuje i dupa, pewnie bedą sie pytać co ty w ciąży ze nie pijesz, przecież nie powiem ze mam infekcje na dole i biorę lek:p hahahahahaha

Ostatnia edycja:
Dagna ja robilam cytologie, posiew, gr krwi ale nie wiem czy to dlatego,ze mialam miec pozniej IUI....
Hope a wcześniej nie mialas , tzn przd IUI cytologii? Czy mialas nieaktualna, bo ja mam i moj gin mowil ze jak jest dobra to i 3 lata jest ważna . A ze do IUI sie szykuje to patrzę co trzeba juz na zapas:) ale najpierw laparo, bo nie bedziemybryzykowac ze dominujący znowu bedzie po niedroznej stronie.

Ilkasiu trzymam kciuki za badanka za owu i za wszystko&&&&&&&&&&
musi sie udac
laski a orientujecie sie jak w MedArcie ile kosztuje badanie nasienia i jak dlugo sie czeka bo xastanawiamy sie nad invimedem a MedArtem
kiedys wiem ze w invimedzie trzeba na rozszerzone 2 dni czekac było nie wiem jak teraz

Cześć:sorry:
Genna mi każą powtarzać cytologię co rok, mimo że wszystko ok, teraz też powinnam zrobić w styczniu, ale wstrzymam się i zrobię przed zabiegiem.
Ikasia tak jak dziewczyny pisza, stosunek powinien oscylować wokół 1.

Dostałam już dwie odpowiedzi, od prof. z Białegostoku- "Szanowna pani
Laparokopii nie ma sensu robić, jeżeli już to histeroskopię aby ocenić jamę macicy
Jacek Szamatowicz"

oraz od Artemidy "W takiej sytuacji raczej nie ma to znaczącego wpływu a nawet jeśli będzie usuwało się ogniska z jajników może pogorszyć rokowanie przy tak niskiej rezerwie jajnikowej Nie ma tutaj specjalnych wskazań do wykonywania innych badan Z poważaniem JD"

Czekam jeszcze na odpowiedź z forum embriologicznego Novum. Może faktycznie przy moim niskim AMH nie ma sensu robić laparo, bo może przynieść więcej minusów niż plusów, ale nikt wcześniej mi nie wytłumaczył dlaczego "NIE".
Wiem że do drugiej procedury będzie zastosowany długi protokół, czyli miesiąc antykoncepcja, +- 2 tyg lek na zatrzymanie endo, poprawę endometrium i dopiero stymulacja.
Napisałam tez moj wynik TSH 2,86, nie wspominałam że go zbijam i co o nim myślę, i nikt nie zwrócił na to uwagi:eek:
Jutro idę do lekarza stacjonarnego po skierowanie do endokrynologa i zrobię powtórne TSH, kontrolnie jak już wynik. Pewnie poczekam na wizytę z 3 miesiące ale trudno, nie spieszy mi się, a jak pójde prywatnie to wszytskie badania tez musze prywatnie zrobić a z tego co mi się wydaje to te wszytskie ft3, ft4i anty sa na NFZ, mam rację?

Hope a może Ty tez zadaj pytania na tych stronach co ja. W sumie nie dostałam za dużo informacja ale w końcu to za darmo.

reklama
Ikasia: trzymam &&& zeby wszystko było ok!:) a co lh i fsh to chyba z tego co kojarze to najlepiej zeby ten stosunek być równy 1, ale mogę sie mylić:)

Jutro będę dzwonić i pytać po szpitalach co i jak i za ile odnośnie hsg, żebym wiedziała...a moze Wy ( z Wrocławia) polecicie mi gdzie dobrze robią hsg?

Ja robiłam na nfz w szpitalu Oławie - nie ma kolejek - umawiasz się jak dostajesz @, a rano przychodzisz na oddział, dostajesz łóżko, badanie i koło 13 wypisują Cię do domu. To jest takie zwykłe hsg z kontrastem. W invimedzie można zrobić takie mniej bolesne - chyba nazywa się sono-hsg ale kosztuje koło 650 zł

Do góry