Cześć
Genna mi każą powtarzać cytologię co rok, mimo że wszystko ok, teraz też powinnam zrobić w styczniu, ale wstrzymam się i zrobię przed zabiegiem.
Ikasia tak jak dziewczyny pisza, stosunek powinien oscylować wokół 1.
Dostałam już dwie odpowiedzi, od prof. z Białegostoku- "
Szanowna pani
Laparokopii nie ma sensu robić, jeżeli już to histeroskopię aby ocenić jamę macicy
Jacek Szamatowicz"
oraz od Artemidy
"W takiej sytuacji raczej nie ma to znaczącego wpływu a nawet jeśli będzie usuwało się ogniska z jajników może pogorszyć rokowanie przy tak niskiej rezerwie jajnikowej Nie ma tutaj specjalnych wskazań do wykonywania innych badan Z poważaniem JD"
Czekam jeszcze na odpowiedź z forum embriologicznego Novum. Może faktycznie przy moim niskim AMH nie ma sensu robić laparo, bo może przynieść więcej minusów niż plusów, ale nikt wcześniej mi nie wytłumaczył dlaczego "NIE".
Wiem że do drugiej procedury będzie zastosowany długi protokół, czyli miesiąc antykoncepcja, +- 2 tyg lek na zatrzymanie endo, poprawę endometrium i dopiero stymulacja.
Napisałam tez moj wynik TSH 2,86, nie wspominałam że go zbijam i co o nim myślę, i nikt nie zwrócił na to uwagi
Jutro idę do lekarza stacjonarnego po skierowanie do endokrynologa i zrobię powtórne TSH, kontrolnie jak już wynik. Pewnie poczekam na wizytę z 3 miesiące ale trudno, nie spieszy mi się, a jak pójde prywatnie to wszytskie badania tez musze prywatnie zrobić a z tego co mi się wydaje to te wszytskie ft3, ft4i anty sa na NFZ, mam rację?
Hope a może Ty tez zadaj pytania na tych stronach co ja. W sumie nie dostałam za dużo informacja ale w końcu to za darmo.