reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    294
reklama
GizaS - ja byłam namiętnym kawoszem - kawa do śniadanka, ze 2 albo 3 w pracy (z ekspresu) - co prawda zawsze z solidną porcją mleka. Po transferze ograniczyłam kawę do jednej w pracy, a w domu piłam zbożową - oczywiście z mlekiem albo tzw kawę o poranku z dodatkiem cykorii. Za to teraz w ogole nie czuje potrzeby picia kawy - normalnie dziwne.
Evelee - betka powinna wyjść już jutro. Trzymamy mocno zaciśnięte &&&:tak: Bez względu na to czy pójdziesz jutro czy w środę.
Magduś - normalnie Lenka jak Zosia nie chce puścić sie maminego brzuszka :-)

Magdusia myślałam dziś o Tobie :tak:
I tak stwierdziłam że skoro się nie odzywasz to pewnie się rozpakowujesz albo już jesteś rozpakowana :-D
A tu niespodzianka!
Napisz jak się czujesz Kochana i kiedy planujesz swój "wielki dzień" ? ;-)

Magdusia! Ty jeszcze w dwupaku? Czytałam gdzieś, że dzieci z in vitro częściej rodzą się jako wcześniaki. Ale nasze invitrówki i naturalsiki ani trochę nie potwierdzają tej teorii. Dzieciaczki tak dobrze się ulokowały w brzuszku, że teraz ani myslą go opuszczać. Jaki masz plan? Będziesz czekać na symptomy porodu czy sama udasz się do szpitala. No i jak się czujesz w tak zaawansowanym stanie?:-) Już nie długo będziesz cieszyc się maleństwem:-)

Wlaśnie zrobiłam drugi zastrzyk Gonalu :) :happy2:Jestem pozytywnie nakręcona. Nie wiem czy sobie wkręcam w tą moją mądrą główkę ale jakoś jajniki mnie bolą wiec może się tam coś pozytywnego produkuje :) W piątek idę do szpitala ... mam nadzieje że nei odejdę z kwitkiem ...
Magdusia trzymam &&&& za powodzenie akcji :) :happy2:

Gizas mpoja droga powinnas sie cieszyc ze juz masz babelka w sobie i jestes w ciązy teras moja droga sie oszczedzaj a nie zamrtwaij :) musisz pozytywnie myslec bo to sie udziela twojemu babelkowi :) Moja droga obe te dziesiec dni zleciały Ci jak najszybciej!!!!!!!!!!!!!!!!!
Evele moja droga mam nadzieje ze to był pierwszy i ostani tak stresujacy dzien dla "was" .
Krusia &&&&& za piatkową IUI

A jesli chodzi o moja wizyte to chyba jednak kliniki nie zmieniam :confused: czasami u mnie emocje biora góre jesli cos nie idzie po mojej mysli :no: no ale cóz taka moja wada...... Dzisiaj z panem doktorem analizowalismy moja IUI i powiedzial ze jest w ciezkim szoku ze sie nie powiodło bo przy parametrach nasienia puzzla i ilosci i wielkosci moich jajeczek to jest odwrocona szostka w totolotka ze to był pewniak no ale zdarza się..... pan doktor stwierdził ze trzeba zrobic laparoskopie bo moze to byc endometrioza albo niedroznosc jajowodów takze jutro dzwonie do szpitala i sie zapisuje i mam do was pytanie bo doktor powiedział takie zdanie które mnie zaintrygowało a dopiero po wyjsciu z gabinetu w drodze do domu stwierdziął ze sie mogłam dopytac szczególów ale mozy wy mi pomozecie mianowiecie powiedział ze nie zleca laparoskopi przed pierwsza IUI bo NFZ ich sprawdza a dostałm skierowanie do szpitala i teras niewiem czy to bedzie platne czy na NFZ:confused::confused::confused: bo niewiem jak szpitale patrza na skierowania z prywatnych klinik
I jeszcze lekarz powiedział ze po laparoskopi jak sie okaze wszytsko ok to mamy sie strac naturalnie 3 miesiace i dopiero potem IUI :( tutaj mnie troszke nie pocieszył

Ostatnia edycja:
Fruit, mi się wydaje, rozumując tokiem myslenia Twojego lekarza, że laparoskopia na ktorą Cię skierował będzie na nfz. Skoro nfz ich sprawdza, czy wysyłają dopiero po IUI, a Ty jesteś po IUI to wszystko gra :-) Jedynie to może być na nfz dłuższy okres oczekiwania na ten zabieg. Jak ja chciałam robić jakieś badania na nfz to okres oczekiwania był niewiarygodnie długi, więc wolałam zrobić prywatnie i miałam od razu. Napisz jak się czegoś więcej dowiesz w szpitalu. A swoją drogą to Twój lekarz bardzo wierzy w powodzenie IUI. To dobrze, że tak pozytywnie nastawia. MI zawsze mówiono, że skuteczność jest paruprocentowa - może dlatego w moim przypadku nie wyszło a wiara czyni cuda:-)

Dziewczyny dzięki,że mnie wspieracie:-D
No, ale moja Lenka chyba jest uparta jak Zosia:-DFakt,że termin mam na 12 czyli jak coś to ma 2 dni hehe
We środę idę na ktg-zobaczymy co tam słychać.Zwolnienie mam do 13 więc w piatek chyba trafię na oddział chyba,że złapie mnie wcześniej:-D
Myśle,że Sylha Wam napisze jakby coś było na rzeczy, bo jej dam znać na kom.:tak:

A jesli chodzi o samopoczucie, to rewelacja-jutro zamierzam jeszcze wziąść sie za sprzatanie, bo szwagier w czwartek przylatuje więc moze coś się ruszy po tych porzadkach:)

Magdusia, to niesamowiete, jaki przypływ energii jest pod koniec ciąży. Paniętam, że Błonka przed porodem też wszystkie możliwe porządki przeprowadziła. Zyczę Ci szybkiego i w miarę bezbolesnego porodu. Daj nam znać. Trzymam za za Ciebie i za Lenkę &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Po rozmowie z emkiem stwierdziłam, że pójdę na tą betę jutro, tak jak zalecił lekarz. Powiem Wam, że dziś mam objawy zmęczenia (mimo, że spałam z 10 godzin), czuję dół brzucha i pobolewają mnie piersi. Objawy przedmiesiączkowe? Oby bąbelkowe. Oska, a jak u Ciebie?

reklama
czesc,

eevlee podziwiam Cię, ze tyle umiesz wytrzymac. Super bedzie jak to sa objawy ciążowe.
GizaS niech Twoje maleństwo zostanie z Tobą na te 9 miesiecy w brzuszku:)
Magdusia cze4kam na twoją Lenkę!
Fruit, zeby Ci szybko zleciały te 3 meisiace i laparo wyszła dobrze
Jutro powinnam dostac @, tylko ze nic mnie nie boli tak jak zawsze przed okresowo! Musi kurde przyjsc bo zas wszystko sie wydłuży. Chce juz zacząć ostatni cykl przed in vitrowy!

Do góry