reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dziewczynki mam do Was troszkę dziwne pytanie. Czy przed IUI karmiłyście swoich mężów/partnerów czymś specjalnym co by "chłopaki" bardziel waleczni byli?
Czytałam gdzies kiedyś że są jakieś specyfiki które ponoć pomagają ...
Ja przed piątkiem mam mega stresa.Boje się czy do tego wogóle dojdzie ... Czy pęcherzyki urosną czy wogóle będą.....
Mi lekarz powiedział ze przed samym zabiegiem to nie ma zbyt duzego sensu bo zeby poprawic siłe malej armi to trzeba kilku miesiecy ale zawsze mozan sie zdrowo odzywiac i witaminki brac moj np. brał androvit
Nie stresuj sie bedzie wszytsko dobrze kochan dostaniesz fajna tabletke i bedzie dobrze :) stres zostaw na pozniej ;)

reklama
A wiec evele miałs racje laparoskopia na NFZ o dziwo termin mam na 3 pazdziernika w szpitalu mam byc 2 ale sie okazało ze niewiem czy dostane wolne bo moja kierowniczka ma zabieg wyrostka 24 wrzesnia i nie wiadomo czy wroci do tego czasu takze na chwile obecna jestem w zawieszeniu ale na wszelki wypadek wizyte mam "zamówiona" a 5 egzamin na prawo jazdy :szok::szok:

Karusia pobolewanie jajników to dobry znak:) teraz to faktycznie jest troche za pozno na szybka poprawe, ale ogolnie moze zaczac brac salfazin.
Fruit zdasz egzamin spiewajaco:)Moze jakos sie zgracie z kierowniczka i zrobisz laparo

Dzien dobry! Tym walczacym i tym co nadzieje zamienily na bycie przy nadzieji.:-)
Tak sobie mysle, ze ze zmagan kazdej mozna utkac zupelnie rozne historie, cel jeden a drogi tak rozne.
Ja oczywiscie chcialabym drogena skroty, ale poniewaz ja sobie a zycie sobie to nie chcialabym sie z celem rozminac...
Dlatego mam plan i jak dobry szachista kilka ruchow do przodu przemyslanych :nerd:
A ze po drodze moge zostac milo zaskoczona? Oczywiscie znam przypadki forumowe. Poza tym mam blisko siebie przypadek, ktory cieszy sie dzieciaczkiem z drugiego iui.

Pola bardzo ladnie to ubrałas w słowa:-):-):-)
o ile latwiej by było jkaby mozan wybrac droge na skróty moze mozna by było takowa wybrac akle czy cos dobrego by z tego wyszło niewiadomo takze trzeba sie uzbroic w cierpliwosc i mozna w głebi duszy czekac na cud :)

reklama
... Dzisiaj z panem doktorem analizowalismy moja IUI i powiedzial ze jest w ciezkim szoku ze sie nie powiodło bo przy parametrach nasienia puzzla i ilosci i wielkosci moich jajeczek to jest odwrocona szostka w totolotka ze to był pewniak no ale zdarza się..... pan doktor stwierdził ze trzeba zrobic laparoskopie bo moze to byc endometrioza albo niedroznosc jajowodów

Fruit...co Ci mogę powiedzieć-poza tym-ze laparoskopia powinna byc zanim zdecydował sie na uiu...

ze ja tez miałam 3 pęcherzyki,dorodne,pękniete kilka godzin po uiu...ze mąż ma parametry mega..i nie wyszło...
nikt o szóstce w totka i pewniaku nie mówil..bo nie ma czegoś takiego:(
nie ma"pewniaków"...

ja bym podeszła do drugiej uiu z dystansem na twoim miejscu-pamietaj,ze czasem przy jednym pęcherzyku i minimalnej ilosci ruchliwych plemników się udaje..a czasem masz full wypas i lipa...
nie wiem od czego to zalezy..

Do góry