reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
No dobra… Znowu pusty kalendarz Baby! Kogoś dopisać? 🔎🔎🔎
—————————————————————
KALENDARZ
—————————————————————
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj!” 🙂✊💪🍀
—————————————————————
Kibicujemy!!!

Gratulujemy:

2021 r.

30.03. @Asia34 - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka Maja ❤️🍀

08.04. @PałkaZapałka - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka ❤️🍀

25.04. @grawer - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka Julia ❤️🍀

30.04. @Claudia2405 - Szczęśliwa Mama 🥰👶 synuś Szczepan 💙🍀

26.07. @kolor nadzieji - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka Alicja ❤️🍀

14.09. @margaretka25 - Szczęśliwa Mama 🥰👶👶 córeczka i synuś ❤️💙🍀

16.10. @dar20 - Szczęśliwa Mama 🥰
👶 synuś Jeremi 💙🍀

2022 r.

16.02. @Evelyn1919 - Szczęśliwa Mama 🥰
👶 synuś Milan 💙🍀

05.04. @eij - Szczęśliwa Mama 🥰
👶👶 córeczka Dagmara i synuś Dominik ❤️💙🍀

15.06. @Hankaa - Szczęśliwa Mama 🥰
👶 synuś Staś 💙🍀

20.06. @OnaGośka - Szczęśliwa Mama 🥰👶 synuś 💙🍀

13.08. @hername - Szczęśliwa Mama 🥰
👶 córeczka ❤️🍀

15.09. @Fok123 - Szczęśliwa Mama 🥰
👶 córeczka ❤️🍀

—————————————————————
„Zaczekam jeszcze chwilę, I każdą następną chwilę Też zaczekam. 
Na Ciebie." 💚👣☀️
—————————————————————

Czy możecie spojrzeć na wyniki nasienia po preparatyce? Jestem po 1 IUI 4 dzien i zaczynam się nieco stresować bo.pojawil się jednorazowo brązowy śluz z taką jakby widoczną nitką 🙆, nie znam się na parametrach a lekarz na zadane pytanie jakie są wg niego wyniki odpowiedział "macie wszystko na kartce" ;/ owu stymulowana ovitrelle, wyhodowane 2 pecherzyki, ktore pekly w dniu IUI.

Załączniki

• received_797058478188892.jpeg
    received_797058478188892.jpeg
    62,4 KB · Wyświetleń: 39
byłam stymulowana w sumie 5 lat w tym 2 stymulacje do in vitro. Ja nie mam w ogóle swoich owulacji wiec niestety byłam skazana na hormonalne dopalacze. Moje hormony raczej na poziomie mocnego podziemia. Z perspektywy czasu nic to u mnie nie zmieniło a po porodzie minęło już ponad 2 lata. A od pierwszej stymulacji ponad 7 lat.
U mnie też trudno z owulacjami więc też praktycznie od kiedy wróciliśmy po przerwie do kliniki jadę na Aromku.
A czy lekarze zmieniali Wam w trakcie kolejnych prób IUI leki stymulujące albo ich dawki? Czy jesli pęcherzyki w miarę rosly to nic się nie zmienia?

No dobra… Znowu pusty kalendarz Baby! Kogoś dopisać? 🔎🔎🔎
—————————————————————
KALENDARZ
—————————————————————
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj!” 🙂✊💪🍀
—————————————————————
Kibicujemy!!!

Gratulujemy:

2021 r.

30.03. @Asia34 - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka Maja ❤️🍀

08.04. @PałkaZapałka - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka ❤️🍀

25.04. @grawer - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka Julia ❤️🍀

30.04. @Claudia2405 - Szczęśliwa Mama 🥰👶 synuś Szczepan 💙🍀

26.07. @kolor nadzieji - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka Alicja ❤️🍀

14.09. @margaretka25 - Szczęśliwa Mama 🥰👶👶 córeczka i synuś ❤️💙🍀

16.10. @dar20 - Szczęśliwa Mama 🥰
👶 synuś Jeremi 💙🍀

2022 r.

16.02. @Evelyn1919 - Szczęśliwa Mama 🥰
👶 synuś Milan 💙🍀

05.04. @eij - Szczęśliwa Mama 🥰
👶👶 córeczka Dagmara i synuś Dominik ❤️💙🍀

15.06. @Hankaa - Szczęśliwa Mama 🥰
👶 synuś Staś 💙🍀

20.06. @OnaGośka - Szczęśliwa Mama 🥰👶 synuś 💙🍀

13.08. @hername - Szczęśliwa Mama 🥰
👶 córeczka ❤️🍀

15.09. @Fok123 - Szczęśliwa Mama 🥰
👶 córeczka ❤️🍀

—————————————————————
„Zaczekam jeszcze chwilę, I każdą następną chwilę Też zaczekam. 
Na Ciebie." 💚👣☀️
—————————————————————
Możesz mnie wpisać ale dopiero 9.11. beta po 2 próbie iui :)

Czy możecie spojrzeć na wyniki nasienia po preparatyce? Jestem po 1 IUI 4 dzien i zaczynam się nieco stresować bo.pojawil się jednorazowo brązowy śluz z taką jakby widoczną nitką 🙆, nie znam się na parametrach a lekarz na zadane pytanie jakie są wg niego wyniki odpowiedział "macie wszystko na kartce" ;/ owu stymulowana ovitrelle, wyhodowane 2 pecherzyki, ktore pekly w dniu IUI.

Dajcie jakieś światełko nadziei :(

U mnie też trudno z owulacjami więc też praktycznie od kiedy wróciliśmy po przerwie do kliniki jadę na Aromku.
A czy lekarze zmieniali Wam w trakcie kolejnych prób IUI leki stymulujące albo ich dawki? Czy jesli pęcherzyki w miarę rosly to nic się nie zmienia?
u mnie owulacja tylko po zastrzykach i to duże dawki. Zwykłe leki na mnie nie działały. W normalnym cyklu żeby uzyskać 1-2 pecherzyki brałam 100j gonal f. Plus ovitrelle w odpowiednim momencie

reklama
Nie ma co gdybać na zapas, wszystko na pewno jest dobrze i myśl pozytywnie. Plamienia mogą występować nawet całą ciąże, a dopóki nie ma żywej krwi to nie ma się co martwić. Stres w niczym Ci nie pomoże, więc głowa do góry ✊🍀🙂

Do góry