reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
A ważne, żebyś to sobie w głowie poukładała. Ja po 3 iui też usłyszałam, że teraz czas na ivf. Jednak nie byłam na to gotowa, podeszliśmy do 4 iui, też się nieudała.. później 3 miesiące przerwy, urlop wyjazdowy i po powrocie podeszliśmy do ivf. Dopiero wtedy jednak bylam pewna że to mój czas. :)
Trzymam kciuki.
Ja też nie czuję, że jestem gotowa na in vitro zaraz po inseminacji... Szczególnie, że blady strach pada jak lekarze podkreślają, że oprócz in vitro nie są już w stanie nic zaproponować.
Taka przerwa na pewno dobrze robi, chyba też tak do tego podejdziemy ☺️ Nie ma co na siłę bo człowiek oszaleje. Zresztą też nie wiem ile można cykli pod rząd być stymulowanym? Czy nie ma takich granic?

Ja też nie czuję, że jestem gotowa na in vitro zaraz po inseminacji... Szczególnie, że blady strach pada jak lekarze podkreślają, że oprócz in vitro nie są już w stanie nic zaproponować.
Taka przerwa na pewno dobrze robi, chyba też tak do tego podejdziemy ☺️ Nie ma co na siłę bo człowiek oszaleje. Zresztą też nie wiem ile można cykli pod rząd być stymulowanym? Czy nie ma takich granic?
byłam stymulowana w sumie 5 lat w tym 2 stymulacje do in vitro. Ja nie mam w ogóle swoich owulacji wiec niestety byłam skazana na hormonalne dopalacze. Moje hormony raczej na poziomie mocnego podziemia. Z perspektywy czasu nic to u mnie nie zmieniło a po porodzie minęło już ponad 2 lata. A od pierwszej stymulacji ponad 7 lat.

Ciężko mi powiedzieć, ja miałam stymulacje 5-6 miesięcy z rzędu, a później przerwa i kolejną pod ivf :)

reklama
Do góry