reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
No właśnie tak sobie to tłumaczę :) Chociaż po części się cieszę, bo mam konferencję służbową i zaraz po niej wyjazd do bardzo ważnego klienta, a wtedy wypadałaby akurat owulacja więc chyba byśmy nie dali rady zrobić zabiegu. Więc może tak miało być ☺️
Oby tylko nas zakwalifikowała chociaż wydaje mi się, że wszystkie badania już są ok więc nie biorę innej opcji pod uwagę.
To czekanie jest najgorsze 😩 wynik do 18 ma być osiwieje do tego czasu 😅 a jeszcze stwierdziłam że dzisiaj żadnego testu nie robię i teraz żałuję 😒
Do 18 to prawie jak wieczność 😁 Ale mam jakieś dobre przeczucie... 🥰

reklama
A to na pewno stres i zmiana klimatu. Podejrzewam, że każą Ci przyjść jak dostaniesz @ w którymś konkretnym dniu na podgląd.
Koleżanka jest u tej samej lekarki, poszła w 2dc i kazała jej przyjść 11dc na kontrolę więc spodziewam się, że mi powie podobnie. No chyba, że będzie jakiś grubszy problem z okresem i będę się musiała zgłosić na sztuczne wywołanie...

No właśnie tak sobie to tłumaczę :) Chociaż po części się cieszę, bo mam konferencję służbową i zaraz po niej wyjazd do bardzo ważnego klienta, a wtedy wypadałaby akurat owulacja więc chyba byśmy nie dali rady zrobić zabiegu. Więc może tak miało być ☺️
Oby tylko nas zakwalifikowała chociaż wydaje mi się, że wszystkie badania już są ok więc nie biorę innej opcji pod uwagę.

Do 18 to prawie jak wieczność 😁 Ale mam jakieś dobre przeczucie... 🥰
Nawet jeżeli miałoby się coś przesunąć o miesiąc, dwa (oczywiście trzymam ✊ oby nie), to lepiej poczekać i zrobić IUI w jak najbardziej odpowiednim cyklu. Także nastawienie pozytywne i do boju 🙂

Koleżanka jest u tej samej lekarki, poszła w 2dc i kazała jej przyjść 11dc na kontrolę więc spodziewam się, że mi powie podobnie. No chyba, że będzie jakiś grubszy problem z okresem i będę się musiała zgłosić na sztuczne wywołanie...
W 11dc dopiero? Późno moim zbadaniem, ja byłam 7,8 dzień jakoś, bo owulacja zawsze może być później lub wcześniej. Ale jak widać co lekarz to inaczej, wie co robi.

W 11dc dopiero? Późno moim zbadaniem, ja byłam 7,8 dzień jakoś, bo owulacja zawsze może być później lub wcześniej. Ale jak widać co lekarz to inaczej, wie co robi.
Ja kiedyś jak poszłam z kolei 7dc na własną rękę, co prawda jeszcze zanim trafiłam do kliniki, to mnie baba ochrzaniła, że co ja tak wcześnie i że to nic nie widać jeszcze i ona monitoringu nie zrobi tylko liczy za normalną wizytę 🤯
A u mnie owulacja jest prawie zawsze 15-16dc na Aromku ale zobaczymy co Pani doktor powie :) Przed IUI może faktycznie będzie chciała podejrzeć wcześniej.

Ja kiedyś jak poszłam z kolei 7dc na własną rękę, co prawda jeszcze zanim trafiłam do kliniki, to mnie baba ochrzaniła, że co ja tak wcześnie i że to nic nie widać jeszcze i ona monitoringu nie zrobi tylko liczy za normalną wizytę 🤯
A u mnie owulacja jest prawie zawsze 15-16dc na Aromku ale zobaczymy co Pani doktor powie :) Przed IUI może faktycznie będzie chciała podejrzeć wcześniej.
Wiadomo, każda z nas ma inne cykle itd. 👍

reklama
Hejka ☺️ Ostanio myślałam o Tobie, że nic się nie odzywasz i jak widać przywołałam Cię myślami 😁 Dziękuję u nas wszystko ok Synuś rośnie jak na drożdżach także nic tylko się cieszyć. Dni też baaardzo szybko mijają aż za szybko. ☺️
Ojj to fakt, właśnie dzisiaj robiłam porządek w szafie i odłożyłam całe odłoży za małych ciuszków 🤦‍♀️😀

Do góry