reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Hej. Ja też miałam 4 iui I jak trzecia się nie udała to Doktor zasugerowała ivf, nie mogłam sobie tego w głowie ułożyć i stwierdziłam, że podejdę do 4 ostatniej iui. Niestety się nie udało, wiec dałam sobie 2 msc przerwy od lekow I wizyt wyjechałam na urlop, po powrocie z czysta i gotową głową podeszłam do ivf. Trzeba sobie dać na wszystko czas, fakt jest faktem, że w głowie czasem wygląda coś dużo straszniej.. teraz sobie myślę, że to ivf to cud nad cudem:)
Dokładnie, też jestem miesiac bez tabletek odpoczywam po nich . Dopiero w tym roku do mnie dotarło, ze ifv nie jest takie straszne ,jeśli nauka daje taki cud to czemu nie skorzystać 🙂

reklama
akurat iui i ifv nie jest dla mnie tematem tabu i czyms za co miałabym sie wstydzić :)
bardziej chodzi mi o koszty finansowe
Nie ,ja się tego nie wstydzę i dla mnie każde dziecko jest takie same czy naturalnie poczęte, czy po iui I ifv ,ale jakoś tak ciężko mi do tego było, chciałam naturalnie ,wiadomo ile można zaoszczędzić, właśnie koszty są duże.

Nie ,ja się tego nie wstydzę i dla mnie każde dziecko jest takie same czy naturalnie poczęte, czy po iui I ifv ,ale jakoś tak ciężko mi do tego było, chciałam naturalnie ,wiadomo ile można zaoszczędzić, właśnie koszty są duże.
i denerwuje mnie ze nie mogę sobie nic zaplanować ....
chcemy sobie pojechac na dlugi weekend w czerwcu ale nie planuje do ostatniej chwili bo jak iui sie nie uda to muszę mieć pieniądze na następna probe i tak w kolko...

i denerwuje mnie ze nie mogę sobie nic zaplanować ....
chcemy sobie pojechac na dlugi weekend w czerwcu ale nie planuje do ostatniej chwili bo jak iui sie nie uda to muszę mieć pieniądze na następna probe i tak w kolko...
Jak sobie myślę ile już kasy mi poszło przez 5lat I ile jeszcze pójdzie to mi serce peka ,jak ja zazdroszczę tym co naturalnie zaszły bez większych wydatków, a niektóre narzekają, że wizyty w ciąży ich kosztują, ja marzę o tym ,żeby być w ciąży i narzekać, że za wizytę musze zapłacić 😉a nie wizyty ,stymulacje ,leki, iui nie udane i za ifv ktore mnie czeka

Jak sobie myślę ile już kasy mi poszło przez 5lat I ile jeszcze pójdzie to mi serce peka ,jak ja zazdroszczę tym co naturalnie zaszły bez większych wydatków, a niektóre narzekają, że wizyty w ciąży ich kosztują, ja marzę o tym ,żeby być w ciąży i narzekać, że za wizytę musze zapłacić 😉a nie wizyty ,stymulacje ,leki, iui nie udane i za ifv ktore mnie czeka
Niestety to uczucie znamy tylko my, jak ktoś zaszedł naturalnie i dość szybko to nie ma pojęcia z czym to się je. Jak słyszę od znajomych którzy nie wiedzą że mieliśmy ivf: " zobaczysz jak urodzisz, to dopiero wydatki", a ja sobie myślę.. żebyś Ty wiedział ile ten bobas wyciągnął, zanim się w tym brzuszku znalazł 🤣

Niestety to uczucie znamy tylko my, jak ktoś zaszedł naturalnie i dość szybko to nie ma pojęcia z czym to się je. Jak słyszę od znajomych którzy nie wiedzą że mieliśmy ivf: " zobaczysz jak urodzisz, to dopiero wydatki", a ja sobie myślę.. żebyś Ty wiedział ile ten bobas wyciągnął, zanim się w tym brzuszku znalazł 🤣
Dokładnie jaki ten bobas drogocenny ,ile rzeczy trzeba sobie odmówić,żeby zajść w tą ciążę, a po urodzeniu to już bajka ,bo wydatki sa rozłożone w czasie ,a nie na raz w 1 miesiącu parę tysięcy i tak w kółko, dopóki się nie uda.

Dokładnie jaki ten bobas drogocenny ,ile rzeczy trzeba sobie odmówić,żeby zajść w tą ciążę, a po urodzeniu to już bajka ,bo wydatki sa rozłożone w czasie ,a nie na raz w 1 miesiącu parę tysięcy i tak w kółko, dopóki się nie uda.
Tak jest, ale silne z nas Bestie! 😄😄😄

Dokładnie! Te koszty są straszne, i wcale tez nie koncza się na tym jak uda się iui czy inv bo potem jeszcze leki, u mnie wychodzilo na początku chyba ok 700 miesiecznie za leki w ciąży plus wizyty. No ale jakoś trzeba zacisnąć pas bo warto wydać kazda zlotwke :)

reklama
Dokładnie! Te koszty są straszne, i wcale tez nie koncza się na tym jak uda się iui czy inv bo potem jeszcze leki, u mnie wychodzilo na początku chyba ok 700 miesiecznie za leki w ciąży plus wizyty. No ale jakoś trzeba zacisnąć pas bo warto wydać kazda zlotwke :)
u mnie same leki 2tys miesięcznie.. no szczęście z czasem biorę ich coraz mniej i zamykam się w 500zl na msc plus wizyty. Ale.. koszta.. ogromne!

Do góry