reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Jest słabo, bo wszystko idzie z hurtowni bezpośrednio do szpitala dla koroniarzy. Ja miałam powiedzmy szczęście, bo biorę już dawkę lecznicza i też jest problem, ale nie aż taki. A jak masz zalecona heparynę? Do końca? W sensie co do dnia.
No właśnie wiem, że wszystko idzie do szpitali ale trochę mnie też to wkurza bo tak jak my kobiety w ciąży też potrzebujemy ten lek i są osoby,które z innych problemów zdrowotnych muszą brać zastrzyki . To powinni też o tych osobach pomyśleć . No właśnie muszę na następnej wizycie się dopytać do kiedy będę miała brać myślę że do końca ciąży...

reklama
Mi póki co udaje się dostawać, jakby był kryzys to piszcie, o ile tu będą, zawsze można paczkę wysłać [emoji4]
Aha masakra ja nie wiem co będzie dalej... masakra liczę na to że jak trochę ta fala minie to się poprawi chociaż wątpię [emoji849] ja również szukam najpierw na "ktomalek" wtedy obdzwaniam apteki ile w ogóle mają... Teraz w poniedziałek przed połówkowymi odbieram z apteki clexane 3 opakowania bo już mam tam zaczętą receptę . Jedno opakowanie mieli Neoparinu, które odebrałam na początku stycznia i do tej pory żadnej dostawy Neoparinu [emoji17] już jestem zmuszona wziąć clexane chociaż w aptece powiedziała ,że nie ma aż takiej różnicy między Neoparinem a Clexane różnią się bodajże jedną substancją . Już obecnie w ciąży też brałam jedno opakowanie Clexane...nie wiem co to dalej będzie z tą heparyną.

Mi póki co udaje się dostawać, jakby był kryzys to piszcie, o ile tu będą, zawsze można paczkę wysłać
emoji4.png
Dziękuję Kochana 🤗 narazie mam ale co będzie dalej nie wiadomo...a jak dostajesz receptę? Bo ja np. mam tak że moja ginekolog wystawia receptę całoroczną na 5 opakowań ale jak już rozpocznę tą receptę w jednej aptece to też muszę skończyć w tej samej aptece. Zastanawiam się czy jest możliwość że np. w każdej aptece mogłabym wykupić po jednym opakowaniu byłoby łatwiej bo zazwyczaj jak dzwonię to w aptekach mają tylko po jednym opakowaniu ale wtedy musiałaby aż 5 recept osobno wystawić 🤔 a nie wiem czy tak można

Moja Doktor wypisuje mi na mniej opakowań, z reguły ok 2 i wtedy szukam, ale tak jest, że trzeba kupić w jednej, jak się otworzy receptę.
Ja z reguły sprawdzam, gdzie są i tam kupuje i proszę o ew. domówienie, ale staram się trzymać zapas.
Dziękuję Kochana [emoji847] narazie mam ale co będzie dalej nie wiadomo...a jak dostajesz receptę? Bo ja np. mam tak że moja ginekolog wystawia receptę całoroczną na 5 opakowań ale jak już rozpocznę tą receptę w jednej aptece to też muszę skończyć w tej samej aptece. Zastanawiam się czy jest możliwość że np. w każdej aptece mogłabym wykupić po jednym opakowaniu byłoby łatwiej bo zazwyczaj jak dzwonię to w aptekach mają tylko po jednym opakowaniu ale wtedy musiałaby aż 5 recept osobno wystawić [emoji848] a nie wiem czy tak można

Dziękuję Kochana 🤗 narazie mam ale co będzie dalej nie wiadomo...a jak dostajesz receptę? Bo ja np. mam tak że moja ginekolog wystawia receptę całoroczną na 5 opakowań ale jak już rozpocznę tą receptę w jednej aptece to też muszę skończyć w tej samej aptece. Zastanawiam się czy jest możliwość że np. w każdej aptece mogłabym wykupić po jednym opakowaniu byłoby łatwiej bo zazwyczaj jak dzwonię to w aptekach mają tylko po jednym opakowaniu ale wtedy musiałaby aż 5 recept osobno wystawić 🤔 a nie wiem czy tak można
Myślę, że można. Ja jak wyjeżdżałam za granicę i było duże prawdopodobieństwo, że się już nie zobaczymy do końca ciazy to dostałam 3 osobne recepty, właśnie po to żeby nie mieć problemu z dostępnością.

Moja Doktor wypisuje mi na mniej opakowań, z reguły ok 2 i wtedy szukam, ale tak jest, że trzeba kupić w jednej, jak się otworzy receptę.
Ja z reguły sprawdzam, gdzie są i tam kupuje i proszę o ew. domówienie, ale staram się trzymać zapas.
Aaa rozumiem no jest właśnie przez to utrudnienie że trzeba w jednej aptece jak już się otworzy receptę. Tak , tak ja też mam zapas ☺️

Myślę, że można. Ja jak wyjeżdżałam za granicę i było duże prawdopodobieństwo, że się już nie zobaczymy do końca ciazy to dostałam 3 osobne recepty, właśnie po to żeby nie mieć problemu z dostępnością.
Ooo to muszę zapytać mojej ginekolog o to . Zazwyczaj mi wypisuję na 5 opakowań to może chociaż jak na jednej recepcie wypisała by mi 3 a na drugiej 2 opakowania to i tak byłoby o wiele łatwiej.

Dziewczyny... Moj maz zrobil test bo mial wyjechac w delegacje i wyszlo ze ma Covida... Żadnych objawów... Nie wiem co robić.. Zaraz pójdę sama zrobić test czy ja mam.. Ale się boję :( moja kolezanka straciła dziecko przez covida :(

reklama
Dziewczyny... Moj maz zrobil test bo mial wyjechac w delegacje i wyszlo ze ma Covida... Żadnych objawów... Nie wiem co robić.. Zaraz pójdę sama zrobić test czy ja mam.. Ale się boję :( moja kolezanka straciła dziecko przez covida :(
Przede wszystkim postaraj się uspokoić. Zrób test i jak wyjdzie negatywny to jeśli będziesz czuła się bezpieczniej to może wyprowadź się do rodziców na tydzień.

Do góry