reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Witam dziewczyny! Jestem tu pierwszy raz i mam nadzieję że mnie przyjmiecie. O dzidzie staramy się od września 2007 i do tej pory nic. Moje wyniki mieszczą się w normach, hsg ok, męża badanie nasienia- jak to lekarz powiedział: jest się czym chwalić a dzidzi nadal brak. Kolejny etap to właśnie inseminacja w Szubinie. Czy któraś z was miała może inseminacje na naturalnym cyklu? Pan doktor wolałby ze stymulacją bo ponoć większe szanse ale z drugiej strony u mnie nie ma konieczności stymulacji, mamy sami podjąć decyzje...
Pozdrawiam:)

Trafiłaś do dobrego lekarza. My też nie potrzebowaliśmy stymulacji, ale dr Sztenc powiedzial, ze przy stymulacji jest większa szansa na powodzenie IUI, dlatego tez sie na to zdecydowalam. Przy pierwszym podejsciu stymulacja sie nie udala, pecherzyki nie rosly,wie IUI sie nie odbyla, drugie podejscie bylo juz na innym leku i wyniki byly bardzo dobre. IUI mialam w sobote wlasnie u dr Sztenca.
Skad pochodzisz?

reklama
moja IUI odbyła sie planowa to znaczy przed 16, najpierw USG na którym endo 10,8mm - tak jak wczoraj, jeden pęcherzyk 24mm a drugi 18mm. Gin strwierdził ze do owulacji jest bardzo blisko ale po czym to stwierdził to nie mam zielonego pojęcie jeszcze jutro podglądanko. Aha widziałam nasienie pod mikroskopem i w laboratorium powiedzieli ze bardzo dobrze nasienie i dzis jeszcze wieczorem poprawka :-D:-D:-D

Witaj Tinka

Witam dziewczyny! Jestem tu pierwszy raz i mam nadzieję że mnie przyjmiecie. O dzidzie staramy się od września 2007 i do tej pory nic. Moje wyniki mieszczą się w normach, hsg ok, męża badanie nasienia- jak to lekarz powiedział: jest się czym chwalić a dzidzi nadal brak. Kolejny etap to właśnie inseminacja w Szubinie. Czy któraś z was miała może inseminacje na naturalnym cyklu? Pan doktor wolałby ze stymulacją bo ponoć większe szanse ale z drugiej strony u mnie nie ma konieczności stymulacji, mamy sami podjąć decyzje...
Pewnie, że Cię przyjmiemy!!!
Niestety często tak jest, że mimo braku przeciwwskazń, dolegliwości i z dobrymi wynikami ciązy brak (wiem po sobie)
Moja ginka też jest zwolenniczką stymulowania cyki do iui, ja już nie raz słyszałam, że wtetdy zabieg częściej jest skuteczny
ja na Twoim miejscu bym koniecznie chciała stymulację...

hejka Kochane:)
Ja Was podczytuje i trzymam mocno kciuki za Was wszystkie:tak::tak::tak:
widze że też nowe dziewczyny dołączyły:-)
kochane ja jak narazie zawiesiłam starania nawet nie wiem który mam dzień cyklu...
wypaliłam się....
Trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&

widzę, że nie jestem jedyną osobą, która już po prostu nie ma siły...mi też jest na razie wszytsko obojętne...

wow!!!! 8 tab lut dziennie???? ja mam 3 ....
kochana nie zrobiłam bety..rano stchorzyłam..no ale jutro bede musiała zrobic bo nie wiem czy dalej brac lutke

moja IUI odbyła sie planowa to znaczy przed 16, najpierw USG na którym endo 10,8mm - tak jak wczoraj, jeden pęcherzyk 24mm a drugi 18mm. Gin strwierdził ze do owulacji jest bardzo blisko ale po czym to stwierdził to nie mam zielonego pojęcie jeszcze jutro podglądanko. Aha widziałam nasienie pod mikroskopem i w laboratorium powiedzieli ze bardzo dobrze nasienie i dzis jeszcze wieczorem poprawka :-D:-D:-D

Witaj Tinka
To w sumie teraz pozostaje tylko czekać na dobre wyniki&&&&&&&&&&&&

hej ja też tam jeżdżę powodzenia i Tobie życzę i sobie:)
Lopop to faktycznie kawałek drogi ode mnie, hmm powiem ci ze drogo ten zabieg wynosi bo ja jak chodziłam do lekarza to on coś wspominał o 400zł z nasieniem partnera i 600zł z nasieniem dawcy. szok tak podrożało???? ja bede szła do niego 17,18 i juz podjęliśmy decyzje ze nie chcemy dłużej czekać ma byc IUI i koniec, płacę i wymagam, nie bedzie mnie wiecej naciagał!!! To jedyny normalny androlog w trójmieście wiec nie mam innego wyjscia jak do niego póśc i postawic sprawe jasno.Trzymam kciukacy za was kochaniutkie:)
no wszystko drożeje
rozumiem życzę powodzenia i sukcesu za pierwszym razem:)
a ten twój lekarz to za monitoringi kasuje za wizytę???

ja chyba też podejdę do IUI w styczniu chciałam się poddać ale jakoś nowego powera dostałam

wikulla ja tez ostanio no właściwie cały grudzień i do teraz chodziłam struta a teraz chyba jeszcze spróbuję bo co wsio ok to bedzie dopiero drugie IUI a pewnie tylko do trzeciego spóbuję zobaczy się

nanusia ja miałam być stymulowana u dr Sztenca przez 3 miesiące (w sumie to byłam 2 m-ce), mieliśmy próbować naturalnie. W pierwszym cyklu stymulacja się nie udała, pęcherzyki nie pękły i zrobiły się torbielki których pozbywałam się w kolejnym cyklu, w trzecim cyklu brałam tylko po 0,5 tabletki clo i wszystko ładnie znikło. Dziwne jest dla mnie trochę to ze jak jestem stymulowana to nie odczuwam owulacji.
Pochodzę z okolic Lipna. A Ty skąd pochodzisz?

nanusia ja miałam być stymulowana u dr Sztenca przez 3 miesiące (w sumie to byłam 2 m-ce), mieliśmy próbować naturalnie. W pierwszym cyklu stymulacja się nie udała, pęcherzyki nie pękły i zrobiły się torbielki których pozbywałam się w kolejnym cyklu, w trzecim cyklu brałam tylko po 0,5 tabletki clo i wszystko ładnie znikło. Dziwne jest dla mnie trochę to ze jak jestem stymulowana to nie odczuwam owulacji.
Pochodzę z okolic Lipna. A Ty skąd pochodzisz?

Jestem z Torunia.
Głowa do góry!;)

reklama
Trafiłaś do dobrego lekarza. My też nie potrzebowaliśmy stymulacji, ale dr Sztenc powiedzial, ze przy stymulacji jest większa szansa na powodzenie IUI, dlatego tez sie na to zdecydowalam. Przy pierwszym podejsciu stymulacja sie nie udala, pecherzyki nie rosly,wie IUI sie nie odbyla, drugie podejscie bylo juz na innym leku i wyniki byly bardzo dobre. IUI mialam w sobote wlasnie u dr Sztenca.
Skad pochodzisz?
nanusia czy mogłabyś opisać (w mega skrócie) jak wygląda iui u dr Sztenca? Ja z tego wszystkiego nie zapytałam o szczegóły a dr tez nic nie powiedział, tylko umówiliśmy się na ocenę owulacji. Też myślę że to dobry lekarz, jeżdżę do dr od końca wakacji i w końcu zaczyna się coś dziać. W Toruniu przez prawie dwa lata miałam robione hormony, raz stymulację i największy sukces hsg. Po ponad trzech latach tych naszych starań czasem mam wszystkiego dość.
Trzymam mocno kciuki za wasze powodzenie!!!

Do góry