reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Witam dziewczyny! Jestem tu pierwszy raz i mam nadzieję że mnie przyjmiecie. O dzidzie staramy się od września 2007 i do tej pory nic. Moje wyniki mieszczą się w normach, hsg ok, męża badanie nasienia- jak to lekarz powiedział: jest się czym chwalić a dzidzi nadal brak. Kolejny etap to właśnie inseminacja w Szubinie. Czy któraś z was miała może inseminacje na naturalnym cyklu? Pan doktor wolałby ze stymulacją bo ponoć większe szanse ale z drugiej strony u mnie nie ma konieczności stymulacji, mamy sami podjąć decyzje...
Pozdrawiam:)

reklama
hejka Kochane:)
Ja Was podczytuje i trzymam mocno kciuki za Was wszystkie:tak::tak::tak:
widze że też nowe dziewczyny dołączyły:-)
kochane ja jak narazie zawiesiłam starania nawet nie wiem który mam dzień cyklu...
wypaliłam się....
Trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&

Witam dziewczyny! Jestem tu pierwszy raz i mam nadzieję że mnie przyjmiecie. O dzidzie staramy się od września 2007 i do tej pory nic. Moje wyniki mieszczą się w normach, hsg ok, męża badanie nasienia- jak to lekarz powiedział: jest się czym chwalić a dzidzi nadal brak. Kolejny etap to właśnie inseminacja w Szubinie. Czy któraś z was miała może inseminacje na naturalnym cyklu? Pan doktor wolałby ze stymulacją bo ponoć większe szanse ale z drugiej strony u mnie nie ma konieczności stymulacji, mamy sami podjąć decyzje...

Tinka ja Ci niestety nie pomoge, bo jestem dopiero przed badaniem nasienia mojego partnera. Staramy sie juz 18 cykl. U mnie tez wszystko jest ok poza lekkim niedoborem zelaza ale nic powaznego. Juz teraz gin nam zasugerowal IUI - jesli wyniki nasienia beda slabsze niz norma to od razu a jesli beda w normie to proponuje za 3 m-ce.
Tak na chlopski rozum na Twoim miejscu najpierw spróbowałabym bez stymulacji a jesli sie nie uda to wtedy rozwazyla dopiero ingerowanie medycyna.

sciski

Asiiek i jak badanie byłaś już???? pisz bo jestem bardzo ciekawa!!!!
Wczoraj byłam na wizycie i jest wszystko tak jak powinno być, lekarz zadowolony ciałko żółte jest i dołożył mi luteinę 2razy po 4 tablety powiedział że muszę być dobrze zabezpieczona, no i teraz do 20 czekanie.
wow!!!! 8 tab lut dziennie???? ja mam 3 ....
kochana nie zrobiłam bety..rano stchorzyłam..no ale jutro bede musiała zrobic bo nie wiem czy dalej brac lutke

Tinka witaj :-) ja miałam iui na naturalnym cyklu...pierwsze iui nieudane..obecnie jestem po drugim iui na naturalnym i dzisiaj miałam zrobic bete ale stchorzyłam...ide jutro

Lopop to faktycznie kawałek drogi ode mnie, hmm powiem ci ze drogo ten zabieg wynosi bo ja jak chodziłam do lekarza to on coś wspominał o 400zł z nasieniem partnera i 600zł z nasieniem dawcy. szok tak podrożało???? ja bede szła do niego 17,18 i juz podjęliśmy decyzje ze nie chcemy dłużej czekać ma byc IUI i koniec, płacę i wymagam, nie bedzie mnie wiecej naciagał!!! To jedyny normalny androlog w trójmieście wiec nie mam innego wyjscia jak do niego póśc i postawic sprawe jasno.Trzymam kciukacy za was kochaniutkie:)

reklama
Dzieki sylkabecia, asienka, pok, asiiek za miłe powitanie:-)
Jestem miło zaskoczona tak szybko się odezwałyscie:)
pok włsciwie to myśle tak jak Ty tylko z ta stymulacja wieksze szanse i to mnie jedynie pociaga, mam jeszcze troszke czasu zeby to przemyślec bo iui dopiero z końcem stycznia.
Asiiek trzymam mocno za jutrzejszy wynik!!!!

Do góry