reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
nanusia czy mogłabyś opisać (w mega skrócie) jak wygląda iui u dr Sztenca? Ja z tego wszystkiego nie zapytałam o szczegóły a dr tez nic nie powiedział, tylko umówiliśmy się na ocenę owulacji. Też myślę że to dobry lekarz, jeżdżę do dr od końca wakacji i w końcu zaczyna się coś dziać. W Toruniu przez prawie dwa lata miałam robione hormony, raz stymulację i największy sukces hsg. Po ponad trzech latach tych naszych starań czasem mam wszystkiego dość.
Trzymam mocno kciuki za wasze powodzenie!!!

Zaczyna sie podgladem od okolo 5dc. Wtedy dr wybiera rodzaj stymulacji, w 12dc mialam kolejny podglad i wtedy okazalo sie,ze pecherzyki ladnie rosna, wiec kolejny 14dc i wtedy dostalam zastrzyk z pregnylu na pekniecie pecherzykow. po 36 godzinach od podania pregnylu mialam kolejny podglad,zeby sprawdzic czy pecherzyk peka, pekal, i gin zadecydowal,ze najlepsze efekty beda jak peknie calkowicie,wiec po 6 godzinach wrocilismy oddac nasienie w toalecie, a po kolejnych 2 mialam inseminacje.
Gin zaklada wziernik i przez jakas rurke wprowadza nasienie potem przypycha je specjalnym plynem by nie wylecialo i lerzy sie jeszcze troche na fotelu. Potem podglad czy rzeczywiscie pekl pecherzyk i wsio do domu;). po 10 dniach mam sie wstawic na "kontrole".;)
Dr Sztenc ostrzegal przed efektami ubocznymi, a zwlaszcza temperatura.
Nawet jak mi sie ni uda za pierwszym razem to i tak wroce do doktora, bo to jest gin, ktory powoduje zawsze usmiech na mojej twarzy, nawet jak okolicznosci nie sa sprzyjajace.

reklama
LOPOP nie on kasuje 220zł jednorazowo bez względu ile razy idziesz na podglądanko, no a za zwykła wizyte bierze 150zł, także zdzierca niemiłosierny, ale dobrym lekarzem jest, ale sie smieje ze jak cała kase wydam na niego i w koncu sie uda to bede musiała dorabiac zeby dziecko utrzymac :)))
nasz tylko te 650 więc kochana wychodzi nam tak samo no z tym warunkiem że ty nie płacisz za dojazdy bo ja muszę dojechać ze 120 km:(

no ale ten twój to ma humorek trochę przesadził z tym dorabianiem:(

czyli u ciebie i M tez wsio ok tylko naturalnie dzidzi nie ma też znam ten ból i też dlatego poddałam się IUI no a teraz drugie
musiałam trochę złapać oddechu od tej bieganiny:)
powodzenia życzę to kiedy działacie?:)

nanusia jak samopoczucie jakieś mdłości bo ja miałam na zapachy z lodówki po IUI tak w dniach 20dc?

nasz tylko te 650 więc kochana wychodzi nam tak samo no z tym warunkiem że ty nie płacisz za dojazdy bo ja muszę dojechać ze 120 km:(

no ale ten twój to ma humorek trochę przesadził z tym dorabianiem:(

czyli u ciebie i M tez wsio ok tylko naturalnie dzidzi nie ma też znam ten ból i też dlatego poddałam się IUI no a teraz drugie
musiałam trochę złapać oddechu od tej bieganiny:)
powodzenia życzę to kiedy działacie?:)

nanusia jak samopoczucie jakieś mdłości bo ja miałam na zapachy z lodówki po IUI tak w dniach 20dc?

lopop, nie mam zadnych odznak;), tylko mi sie cos przelewa od rana w prawym jajniku ( nie wiem jak to nazwac, cos jakby mi jakies babelki tam plywaly;), heheh ale okreslenia)

jakos sie nie natwaiam na sukces, wole sie pozytywnie rozczarowac, a jak nie tym razem to moze za drugim sie uda.
Wogole ja po tej IUI nie mialam ani zadnych boli podbrzusza, ani plamien ( dr mowil,ze moga wystapic) i wogole czulam sie dobrze.
Jeszcze tydzien i juz bedzi mozna testowac.:)
Lopop, a ty tez po 10 dniach od IUI musialas jechac do dr na kontrole?

lopop, nie mam zadnych odznak;), tylko mi sie cos przelewa od rana w prawym jajniku ( nie wiem jak to nazwac, cos jakby mi jakies babelki tam plywaly;), heheh ale okreslenia)

jakos sie nie natwaiam na sukces, wole sie pozytywnie rozczarowac, a jak nie tym razem to moze za drugim sie uda.
Wogole ja po tej IUI nie mialam ani zadnych boli podbrzusza, ani plamien ( dr mowil,ze moga wystapic) i wogole czulam sie dobrze.
Jeszcze tydzien i juz bedzi mozna testowac.:)
Lopop, a ty tez po 10 dniach od IUI musialas jechac do dr na kontrole?
tak musiałam jechać i doktor powiedział że duzo na to wskazuje że się udało no i owszem doszło u mnie do zapłodnienia okres się spóźnił ale w 33 dc podbrzusze zabolało i wyszło takie płaskie okrągłe jajeczko - sorry za wyrażenie
i potem poprosiłam o inne badania i owszem dostałam skierowanie zrobiłam i wsio ok więc teraz pojadę na drugie IUI teraz się musi udać:)

i tak był już sukces bo doszło do zapłodnienia no tylko się nie utrzymało może coś dźwignęłam Nie pamiętam wiesz:( ale starałam się już uważać

przytulaski dla Asiiek ;-)
byłam dziś na podglądanku i pęcherzyków nie było już, obydwóch. od dziś luteina no i czekanie. Gin stwierdził ze pęcherzyki pękły wczoraj po ilości płyty "gdzies tam".... więc mam nadzieje ze IUI było w dobrym momencie tym bardziej ze jeszcze poprawiliśmy wczoraj w domku
no to super kochana..teraz trzymamy mocno kciuki!!!!

bardzo Ci dziękuje Asiiek :-D
a nie czuje sie zbyt dobrze od wczoraj w nocy boli mnie głowa i nie wiem czy mogę wziąć jakiś Ibum albo coś czy lepiej wytrzymać do tego troszkę boli mnie brzuch nie wiem czy to normalne czy nie a pozatym to na wszystko za wcześnie.

reklama
Asiiek przytulaski, wiesz co mój brat ostatnio mi powiedział ( tez długo ze swoją żoną nie mieli malucha, leczyli się długo az w końcu INVITRO im pomogło) ze nie zawsze dostaje się coś wtedy kiedy się chce. Wiem co czujesz, po pierwszym cyklu stymulowanym w którym się nie udało, powiedziałam dość nie mam siły odpuszczam ale mój M powiedział ze będziemy walczyć aż się uda.

Do góry