reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
u mnie jutro o 16 IUI, dzis dostałam pregnyl - jest jeden pęcherzyk 20,8mm a drugi około 15mm ale co dziwne po Fostimonie ruszyła lewa strona a prawa odpoczywa no i endo 10,8mm więc chyba jest nie źle.
jak myslicie czas od wstrzyknięcia Pregnylu do IUI jest wystarczający i pęcherzyk ok?

reklama
A o której dziś miałaś podany pregnyl?Będziesz miała na pękniętym pęcherzyku? Rozmiar pęcherzyków jak najbardziej ok moim zdaniem. Miałam ok, tylko endo miałam koło 9mm, ale lekarz powiedzial,że jest super.

Trzymam kciuki za IUI.

To niecałe 24 godziny po podaniu pregnylu masz miec IUI?
Ja po 36godzinach mialam podglad, pecherzyk ladnie pekal, ale gin chcial zeby calkowicie pekl i po niecałyh 42 godzinach od podania pregnylu mialam IUI.Podobno na pękniętym lepsze efekty. Ale zobaczymy za 11 dni czy wszystko poszlo tak jak nalezy:)

Lopop powiedz mi kochana gdzie bedziesz miała IUI?? szukam dobrej kliniki albo szpitala na pomorzu, a właściwie w jakich granicach cenowych to sie wszystko mieści?? powoli zabieram sie do myśli , ze chyba nic innego nam nie pozostaje jak IUI:((

Lopop miala robiona IUI tam gdzie ja czyli u prywatnego lekarza w Szubinie koło Bydgoszczy. Koszt IUI u tego gina to 650zł, ale lekarz ten nie bierze zadnej kasy za ocene owulacji, wiec jest ok. Lekarz jest super, potrafi postwic sie w sytuacji swoich pacjentów. Goraco polecam

Lopop powiedz mi kochana gdzie bedziesz miała IUI?? szukam dobrej kliniki albo szpitala na pomorzu, a właściwie w jakich granicach cenowych to sie wszystko mieści?? powoli zabieram sie do myśli , ze chyba nic innego nam nie pozostaje jak IUI:((

Lopop miala robiona IUI tam gdzie ja czyli u prywatnego lekarza w Szubinie koło Bydgoszczy. Koszt IUI u tego gina to 650zł, ale lekarz ten nie bierze zadnej kasy za ocene owulacji, wiec jest ok. Lekarz jest super, potrafi postwic sie w sytuacji swoich pacjentów. Goraco polecam
izus potwierdzam że miałam robioną IUI w Szubinie na Pomorzu nie znalazłam żadnego takiego gabinetu a kliniki działają na mnie strasująco:(
no niestety od ciebie to kawałek drogi:(
chociaż jedna koleżanka z 2010 chwali Gametę w Gdyni tak szła z zamiarem IUI ale póki co próbują na razie naturalnie
cena chyba nie wiele drożej bo może około 800 zł. ona cierpi jeszcze na jakąś chorobę więc płaci coś w okolicach 1000 zł.

a rzeczywiście w szubinie nie płacimy drogo tylko za sam zabieg IUI:)
&&&&
może tez tam sie spotkamy:)?

u mnie jutro o 16 IUI, dzis dostałam pregnyl - jest jeden pęcherzyk 20,8mm a drugi około 15mm ale co dziwne po Fostimonie ruszyła lewa strona a prawa odpoczywa no i endo 10,8mm więc chyba jest nie źle.
jak myslicie czas od wstrzyknięcia Pregnylu do IUI jest wystarczający i pęcherzyk ok?
ooo super!!!!!!! no to trzymam dzisiaj kciuki....mysle tylko czy pregnyl zdazy zadziałac...ja mialam iui po 38 godz od podania

reklama
Asiiek i jak badanie byłaś już???? pisz bo jestem bardzo ciekawa!!!!
Wczoraj byłam na wizycie i jest wszystko tak jak powinno być, lekarz zadowolony ciałko żółte jest i dołożył mi luteinę 2razy po 4 tablety powiedział że muszę być dobrze zabezpieczona, no i teraz do 20 czekanie.

Do góry