Cześć przykro mi z powodu Twoich strat. Jeśli po stratach robiłaś badania które wykluczyły czynnik żeński jako przyczynę problemów i zostaje jedynie kiepskie nasienie to mam wrażenie że ten gin działa trochę po omacku. Jeśli jajowód jest niedrożny (?) to robienie IUI może wiązać się z ryzykiem cp. Jeśli nasienie męża kiepskie to może najpierw wypadałoby je poprawić lekami, suplami bo przecież do IUI potrzebne jest go sporo i to dobrej jakości. Ja bym na Twoim miejscu konsultowała jeszcze kogoś i zastanowiła się czy nie lepiej od razu in vitro. Ja miałam 3 IUI i 1 in vitro. I po in vitro była ciąża (niestety stracona - ale wtedy nie wiedziałam o trombofilii ani zespole antyfos.) Myślę że większość dziewczyn tu powie Ci że IUI to strata czasu i pieniędzy.Troche badan bylo, w zasadzie nic wielkiego nie wyszlo z tego wszystkiego, ten lekarz stwerdzil ze nasienie moze byc przyczyna, bo po covidzie sie popsulo i po co sie znowu meczy i zeby zrobic inseminacj i mam niby niedorozny jedne jajowod, niby, bo ten lekarz watpi bardzo w badanie z poprzedniej kliniki. Mowil tez o laparoskopii, jak sie nie uda inseminacja.
reklama
Tyle nas tu teraz po in vitro że w sumie powinnyśmy nazwę zmienić Ja się na tym wątku po in vitro nie odnajduję więc dobrze Cię rozumiem. Trzymam kciukiHej dziewczynki, ja mam kolejną wizytę w środę bo pęcherzyki jeszcze muszą dojrzeć. Trochę podobno ich jest ale pytanie ile urośnie stresuje się trochę, aż sama się dziwię hehehe. Muszę jeszcze dołożyć dwa zastrzyki z menopur, lekarz powiedział że najpóźniej punkcja 5 lipca, chociaż mam nadzieję że wcześniej bo 4 jedziemy na urlop i chciałabym już mieć to za sobą. Ps. Wiem że to nie forum o in vitro ale jakoś ciężko mi się z Wami rozstać
Karola z nadzieją
Fanka BB :)
Ja niestety zaniżę nawet statystki IVF. Dzisiejsza beta 8dpt - 0.33
eij
Cholera jasna!!!!! Strasznie mi przykro trzymaj się dzielnie kochanaJa niestety zaniżę nawet statystki IVF. Dzisiejsza beta 8dpt - 0.33
Mi też lekarz dołożył dwie dawki 225 jednostek Menopuru . Dziś już jestem po punkcji i czekam na kolejne wiadomości z laboratorium
Hej dziewczynki, ja mam kolejną wizytę w środę bo pęcherzyki jeszcze muszą dojrzeć. Trochę podobno ich jest ale pytanie ile urośnie [emoji15] stresuje się trochę, aż sama się dziwię hehehe. Muszę jeszcze dołożyć dwa zastrzyki z menopur, lekarz powiedział że najpóźniej punkcja 5 lipca, chociaż mam nadzieję że wcześniej bo 4 jedziemy na urlop i chciałabym już mieć to za sobą. Ps. Wiem że to nie forum o in vitro ale jakoś ciężko mi się z Wami rozstać [emoji2960][emoji2957]
Karola z nadzieją
Dziękuje, po piątkowej becie już zdążyłam się nastawić, ze nic z tego w sobotę mam wizytę po nieudanym transferze. Ehh..głupie toCholera jasna!!!!! Strasznie mi przykro trzymaj się dzielnie kochana
Daj znac jak będziesz miala wyniki bety
Jeszcze nie ma. Niby koło 17 może być. Ech to Czekanie. Dziś test też zrobiłam i też jest blada druga. Ale beta da odpowiedź. Poprzednie iui jak robiłam betę to była 1 więc oby była wyższaCzekamy nie wynik bety!!
eij
Trzymam kciukiMi też lekarz dołożył dwie dawki 225 jednostek Menopuru . Dziś już jestem po punkcji i czekam na kolejne wiadomości z laboratorium
eij
kurde ja naprawdę nie ogarniam co może pójść nie tak naprawdę cholera mnie strzela że takie rzeczy mam się zdarzają. Nie rozumiem dlaczego się nie udajeDziękuje, po piątkowej becie już zdążyłam się nastawić, ze nic z tego w sobotę mam wizytę po nieudanym transferze. Ehh..głupie to
reklama
Bardzo mi przykroJa niestety zaniżę nawet statystki IVF. Dzisiejsza beta 8dpt - 0.33
Podziel się: