reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Hiperstymulacja to wredna istota. Może być wczesna do 10dni po punkcji i pozna po 10 dniach od punkcji, szczególnie jak masz swiezy transfer. Na zapobieganie hiperce pomaga picie białka i duuuużo wody. U mnie najpierw brzuch był duży, później zmalał, a jak beta zaczeła rosnac znów mnie wywaliło. Takim sposobem w 6dpt wyglądałam jak w połowie ciąży 😅
O kurcze, a myślałam ze ryzyko hiperki mam już za sobą 😓 będę się bacznie obserwować!

reklama
O ja myslalm ze hiperstymulacja to tylko zaraz po punkcji moze byc... Tylko troche nie rozumiem bo jak wystapi to wtedy chyba transfer musi byc odrocziny a tu wychodzi na to ze moze wystaoic tez po transferze...
Hiperstymulacja to wredna istota. Może być wczesna do 10dni po punkcji i pozna po 10 dniach od punkcji, szczególnie jak masz swiezy transfer. Na zapobieganie hiperce pomaga picie białka i duuuużo wody. U mnie najpierw brzuch był duży, później zmalał, a jak beta zaczeła rosnac znów mnie wywaliło. Takim sposobem w 6dpt wyglądałam jak w połowie ciąży 😅a

O ja myslalm ze hiperstymulacja to tylko zaraz po punkcji moze byc... Tylko troche nie rozumiem bo jak wystapi to wtedy chyba transfer musi byc odrocziny a tu wychodzi na to ze moze wystaoic tez po transferze...
Dlatego właśnie mój lekarz od razu podjął decyzję o odroczonym transferze. Nie chcemy ryzykować. Ten miesiąc dużo nie zmienia a będę mogła chociaż odpocząć sobie, chociaż mam nadzieję że mnie hieperka ominie. Zaopatrze się w biało i wodę i liczę że to pomoże 😁

Ja też z Zs ale w Vitro [emoji6]
hej widzę, że jesteśmy z tego samego miasta[emoji6]niedawno zadawałam to samo pytanie na forum[emoji6]dotychczas byłam u Głąbowskiego w medicoverze i podczas jednej z wizyt poczułam się jak durna nastolatka[emoji3064]poza tym chciał czekać pół roku czy uda się naturalnie- czyli w moim przypadku traciłabym czas. Byłam tez na konsultacji u Bączkowskiego ale to jest jeden wielki chaos. Moja dotychczasowa lekarka poleciła Ewelinę Budzińska w bocianie. Byliśmy już u niej na wizycie i odbyła się na spokojnie i mamy wstępny plan działania. Nie wiem czy Ci pomogłam, bo dama się miotam z lekarzem, ale zobaczymy jak będzie na następnej wizycie

Dlatego właśnie mój lekarz od razu podjął decyzję o odroczonym transferze. Nie chcemy ryzykować. Ten miesiąc dużo nie zmienia a będę mogła chociaż odpocząć sobie, chociaż mam nadzieję że mnie hieperka ominie. Zaopatrze się w biało i wodę i liczę że to pomoże 😁
A jakie to białko planujesz pic ? :-)

reklama
jak najbardziej hiperka może wystąpić już po transferze, ja miałam właśnie delikatną hiperstymulacje po tym jak beta zaczęła rosnąć. Wynika to z tego że przy świeżym transferze jajniki jeszcze nie doszły do siebie a rosnąca beta jeszcze je pobudziła a dokładniej naczynia krwionośne przez ciążę się rozszerzają i woda zaczyna się odkładać właśnie w obrębie brzucha i jajników. W efekcie ja czułam się gorzej ale na szczęście nie miało to wpływu na rozwój ciąży. Tak mi to tłumaczył lekarz. Piłam nutridrinki i wszystko w tydzień wróciło do normy 🙂

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry