reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Ja też mam takie przeczucie żeby zacząć od iui, chociaż wszedzie czytam i lekarz mowil, ze ma niska skutecznosc
Niestety ma. U mnie nie było.mowy o ivf, ale ja też wcześniej w ciążę zachodziłam bez problemu. Dlatego iui to była ostatnia droga to tego aby zakończyć wieloletnie starania bez względu na to czy się uda czy nie 😊 powodzenia! Trzymam kciuki za upragnione II kreski ✊❤️

reklama
Cześć dziewczyny 🙋‍♀️ Mam nadzieję, że ktoś tutaj jeszcze jest :)
W piątek miałam swoją pierwszą IUI, przy idealnych wynikach moich i męża :) pęcherzyk miał 22mm, inseminacja była wykonywana na niepękniętym pęcherzyku. Po zabiegu miałam 3 dni brązowego plamienia, które na szczęście dzisiaj się skończyło. Czy którejś z Was udało się zajsc po pierwszej IUI? ☺️

Cześć dziewczyny 🙋‍♀️ Mam nadzieję, że ktoś tutaj jeszcze jest :)
W piątek miałam swoją pierwszą IUI, przy idealnych wynikach moich i męża :) pęcherzyk miał 22mm, inseminacja była wykonywana na niepękniętym pęcherzyku. Po zabiegu miałam 3 dni brązowego plamienia, które na szczęście dzisiaj się skończyło. Czy którejś z Was udało się zajsc po pierwszej IUI? ☺️
Cześć, ja jestem po iui -pierwsza była udana, ale skończyło się ciąża biochemiczna. 2 miesiące później miałam 2 podejście- również udane j z tej procedury mam synka :)
Trzymam kciuki żeby Tobie się udało!

Cześć, ja jestem po iui -pierwsza była udana, ale skończyło się ciąża biochemiczna. 2 miesiące później miałam 2 podejście- również udane j z tej procedury mam synka :)
Trzymam kciuki żeby Tobie się udało!
Tak bardzo chciałabym żeby się udało! Zwłaszcza, że raz udało się naturalnie ale niestety poroniłam bardzo wcześnie. 3 lata walki i ciężko uwierzyć, że w końcu mogłoby się udać :(

Czesc dziewczyny, jak długo staracie się o dzidzię? Ja z mężem juz 5 lat… przeszliśmy mnóstwo badań wszystko wygląda dobrze a ciąży wciąż brak… dzisiaj odebrałam wynik bety po 2 inseminacji jestem załamana nie mam już nadzieji że kiedykolwiek się uda…
Czy są tu dziewczyny którym po kilku latach starań udało się zająć w upragnioną ciążę ?

Czesc dziewczyny, jak długo staracie się o dzidzię? Ja z mężem juz 5 lat… przeszliśmy mnóstwo badań wszystko wygląda dobrze a ciąży wciąż brak… dzisiaj odebrałam wynik bety po 2 inseminacji jestem załamana nie mam już nadzieji że kiedykolwiek się uda…
Czy są tu dziewczyny którym po kilku latach starań udało się zająć w upragnioną ciążę ?
A jakie badania macie za sobą?

A jakie badania macie za sobą?
Dwa razy miałam robiona drożność jajowodów, usg eksperdzkie endometriozy aby ją wykluczyć, wielokrotnie powtarzane badania z krwi hormony, wit d, amh itd, wymazy na biocenozę, ureaplasme, mycoplasme i chlamydię. Mąż badania nasienia i również badania krwi.

reklama
Dwa razy miałam robiona drożność jajowodów, usg eksperdzkie endometriozy aby ją wykluczyć, wielokrotnie powtarzane badania z krwi hormony, wit d, amh itd, wymazy na biocenozę, ureaplasme, mycoplasme i chlamydię. Mąż badania nasienia i również badania krwi.
Polecam zrobić badanie na trombofilie i kir oraz kariotyp u obojga. Tam często leży głębsza przyczyna niepowodzeń.

Do góry