reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
W UK przynajmniej w mojej Klinice NIGDY nie sprawdzaja czy pekL. Zawsz erobia IUI 40 godzin po podaniu Ovitrelle. Mi powiedzieli, ze to nieistotne. Ich zdaniem po 40 h wiekszosc peka, i na tym im zalelezy.

To pewnie ma wieksze znaczenie, jesli nie bralas czegos na owulacje?

reklama
W UK przynajmniej w mojej Klinice NIGDY nie sprawdzaja czy pekL. Zawsz erobia IUI 40 godzin po podaniu Ovitrelle. Mi powiedzieli, ze to nieistotne. Ich zdaniem po 40 h wiekszosc peka, i na tym im zalelezy.

To pewnie ma wieksze znaczenie, jesli nie bralas czegos na owulacje?

No właśnie mu działamy na cyklu naturalnym. Mam mieć za tydzień monitoring i badanie LH i proga i potem decyzja, ale ma być na pękniętym. Zakładam, że owu będzie dwa dni później na podstawie dotychczasowych cykli.

No właśnie mu działamy na cyklu naturalnym. Mam mieć za tydzień monitoring i badanie LH i proga i potem decyzja, ale ma być na pękniętym. Zakładam, że owu będzie dwa dni później na podstawie dotychczasowych cykli.
U mnie dwie IUI na pękniętym, dwie na niepeknietym. Miałam podawany jednorazowo gonapeptyl i lekarz mówi ze najlepiej od podania zrobić 36h +/- 12h. U mnie dwie IUI „zaskoczyły”. Jedna na niepeknietym, druga na pękniętym.

U mnie dwie IUI na pękniętym, dwie na niepeknietym. Miałam podawany jednorazowo gonapeptyl i lekarz mówi ze najlepiej od podania zrobić 36h +/- 12h. U mnie dwie IUI „zaskoczyły”. Jedna na niepeknietym, druga na pękniętym.
Ah, czyli nie ma reguły na jakim lepiej... ja pierwszą miałam na niepękniętych, drugą na jedynym pękniętym drugim nie a jutro zobaczymy.
Jak u Ciebie samopoczucie po punkcji?

Ah, czyli nie ma reguły na jakim lepiej... ja pierwszą miałam na niepękniętych, drugą na jedynym pękniętym drugim nie a jutro zobaczymy.
Jak u Ciebie samopoczucie po punkcji?
Przeleżałam dziś cały dzień 🙈 ale czuje się bardzo dobrze, dziękuje ze pytasz ;)
Trzymam jutro kciuki za IUI ✊🏻 Daj koniecznie znac!

Ja za tydzień mam swoje pierwsze podejście i niepokoi mnie, czy inseminacja na pękniętym pęcherzyku ma sens ? W teorii komórka jajowa żyje 24 h, ale teoria swoje, a życie swoje. Według badań z naturalnych starań szanse w dzień owulacji są podobno dużo mniejsze, bo jadnak te plemniki potrzebują do 6 h na kapacytacje i często jest już za późno, bo komórka nie jest już zdolna do zapłodnienia. Jak myślicie, czy komuś się udało na pękniętym ?
U mnie pierwszy raz nie sprawdzali a drugi raz bylo na niepeknietym, i obie nieudane

A masz wiedzę e jakim czasie po punkcji może wystąpić hieperka?
Hiperstymulacja to wredna istota. Może być wczesna do 10dni po punkcji i pozna po 10 dniach od punkcji, szczególnie jak masz swiezy transfer. Na zapobieganie hiperce pomaga picie białka i duuuużo wody. U mnie najpierw brzuch był duży, później zmalał, a jak beta zaczeła rosnac znów mnie wywaliło. Takim sposobem w 6dpt wyglądałam jak w połowie ciąży 😅

reklama
Do góry