reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Ja mialam raz 3 pęcherzyki, ale i tak iui byla nieudana :(
No właśnie.. ja jestem już po trzech iui ale w innej klinice więc tak na prawdę zaczynam od nowa.. i tutaj lekarz nie bardzo chce.. a wydałam na symulacje 700zl.. wolałabym jednak spróbować.. nie to żebym liczyła koszty bo spodziewałam się tego ale, kolejny cykl w plecy.

Dzieki ze pytasz :)
Tak juz zaczelam, wczoraj bylam na 1 monitoringu narazie jest 11 jajeczek, poki co nie wyglada jakby byly sztucznie napompowane tylko powoli sobie rosną, we wtorek mam kolejna wizyte i dowiem sie kiedy punkcja, lekarz obstawia 19 lub 20..
A jak u Ciebie?
Oo to pięknie ;) ja byłam w środę to było ok 15-17, ale największe miały dopiero 12-14mm, dziś mam kolejny monitoring. Doktor obstawia punkcję na poniedziałek i ze do pobrania będzie ok 12 jajeczek. Zobaczymy ;)

Ja chętnie bym poszła na całość ale mój lekarz widzę jest mocno uważający.
Powiem ci tak. Szansę na trojaczki są rzadko, tak jak zauważ na bliźniaki z dwóch jajeczek.
Z drugiej strony ciążę trojaczna to ogromne zagrożenie i nigdy nie jest donoszona. Moja znajoma urodziła trojaczki w lutym. Ja swoją pupuńcie w kwietniu. I jak widzę zdjęcia z trojaczkami to one do dziś odbiegają od mojej wyglądam chociażby... Mają takie duże czaszki bo jeszcze ten wygląd jest taki jak na USG często widać, "potrafią" dużo mniej niż dzieci w ich wieku. Nie wiem czy mają jakieś inne wady.
Chodzi mi o to, że decydując się na zabieg na trzech pęcherzykach trzeba mieć świadomość tego, że to ogromny trud i praca często o zdrowie dzieci i to nie jednego i straszne obciążenie twojego organizmu.
Co ja bym zrobiła na twoim miejscu? Szczerze to nie wiem....

No właśnie.. ja jestem już po trzech iui ale w innej klinice więc tak na prawdę zaczynam od nowa.. i tutaj lekarz nie bardzo chce.. a wydałam na symulacje 700zl.. wolałabym jednak spróbować.. nie to żebym liczyła koszty bo spodziewałam się tego ale, kolejny cykl w plecy.
Bardzo dobrze że liczysz, i powiedz to lekarzowi że nie po to wydajesz pieniądze żeby teraz odpuszczać bo nie po to się stymulujesz żeby później rezygnować.

Oo to pięknie ;) ja byłam w środę to było ok 15-17, ale największe miały dopiero 12-14mm, dziś mam kolejny monitoring. Doktor obstawia punkcję na poniedziałek i ze do pobrania będzie ok 12 jajeczek. Zobaczymy ;)
super dziewczyny, trzymam kciuki za ładne pęcherzyki 😉 ja jeszcze trochę muszę poczekać na stymulacje ale już myślę ile u mnie urośnie, ile będzie się nadawało a w końcu ile się zapłodni 😲 myśliciel mi się powoli włącza 😁

Ooo to super :)
A w ogole wczoraj mi lekarz powiedzial ze po transferze (jesli w ogole by doszlo do niego) jest wymagane i zalecane 7 dni l4, zastanawia mnie czy wszedzie tak jest bo myslalam ze jakis dzien i tyle :)

super dziewczyny, trzymam kciuki za ładne pęcherzyki 😉 ja jeszcze trochę muszę poczekać na stymulacje ale już myślę ile u mnie urośnie, ile będzie się nadawało a w końcu ile się zapłodni 😲 myśliciel mi się powoli włącza 😁
Wylacz myslenie!!! 😁 Ja teraz zrobilam sobie taki maly reset :) na urlopie oprocz tego ze w niedziele musialam szukac jakiejs otwartej diagnostyki zeby mi zrobili badania i dopiero w Gdansku cos znalazlam, to sie odcięłam calkiem od tego ze zaraz mam inv, nawrt tu na forum rzadko zagladalam. I mega mi to pomoglo jakos mnie uspokoilo to i przestalam myslec czy sie uda czy nie czy w ogole dojdzie do transfer czy sie zaolodnia czy przetrwają itp...

No rozumiem.. Kolejny miesiac czekanka i niepewnosci.. Ale nie wiem czemu nie chce zrobic.. Przeciez szansa na zaplodnienie 3 jest naorawde minimalna...

reklama
Do góry