reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Cześć dziewczyny, staramy się z mężem bezskutecznie o pierwsze dziecko i 40stka prawie na karku. Czas leci szybko. W tym cyklu chcielibyśmy podejść do pierwszej inseminacji i dlatego znalazłam tu wasz wątek, by zebrać trochę informacji i się poradzić Waszych doświadczeń na ten temat.
Witam i życzę powodzenia 😁

reklama
Haha, no jest stresik, ale wole sama, bo jak boli to sobie zwolnię, wezmę dwa oddechy i robię dalej :) długi protokół, dziś ostatnia tabletka antykoncepcyjna i tak jak pisałam 3 zastrzyki gonapeptylu za mną, 2.06.zaczynam stymulację, 9.06. mam kontrole i decyzje kiedy punkcja :)
Śledzę Twoja historie i trzymam kciuki za jakościowe piękne pecherzyki tym razem ✊🏻❤️
Oo mile ze pamiętasz dziekuje!! :)
To bedziemy mialy w podobnym terminie pewnie punkcje:) tak jak kiedys IUI oby tylko teraz wyszlo szczesliwie:)

Hehe 😀 to ciekawe jak to ze mną będzie a chciałam od razu dwie butelki zamówić 😂 Dobrze , że narazie jedną zamówiłam 😁😁
Ja to mam, tez myslalam zeby po lyzeczce pic ale jest fuj:p i wole sobie juz dodawac czarnuszke w ziarenkach do salatek😁
Ale meza namowilam bo to tez dobre na plemniki i wypił cala butelke codziennie po lyzeczce :)
A ja sobie olej lniany kupilam i pije lyzeczke dziennie o wiele lepszy niz z zcarnuszki

Ja to mam, tez myslalam zeby po lyzeczce pic ale jest fuj:p i wole sobie juz dodawac czarnuszke w ziarenkach do salatek😁
Ale meza namowilam bo to tez dobre na plemniki i wypił cala butelke codziennie po lyzeczce :)
A ja sobie olej lniany kupilam i pije lyzeczke dziennie o wiele lepszy niz z zcarnuszki
To pewnie ze mną też tak będzie 😁 ale sobie kupię ten sok pomarańczowy żeby popijać bo tak to tylko wodę pije . A olej lniany też ma podobne działanie ?

Olej z czarnuszki jest podobno dobry na wszystko , napisałam podobno no bo jeszcze nie mam go sprawdzonego. Reguluje glukozę , cholesterol, wpływa dobrze na enodmetrium . No ogólnie wspiera pracę całego organizmu ☺️
O to ciekawe 😁 kiedyś probowalam pić aloes z forever ponoć też dobry na wszystko a koleżanka po paru miesiącach picia wkoncu zaszła w ciążę, ale też mial okropny smak 🤢 co mnie odstraszylo no i cena też..

Witamy, zapraszamy i trzymamy kciuki :) a wiedzy i doświadczenia tu u nas pod dostatkiem :D
Dziękuję wam dziewczyny. No więc z grubej rury zaczynam pytać. Jesteśmy na speedzie ze wszystkim bo nie chce już czekać....wiek nie pozwala. Próbowaliśmy naturalnie i nic. Ja "podobno" nie mam żadnych problemów, amh ok, cykl stabilny, nie biorę żadnych leków, TSH,prolaktyna progesteron też ok. Wg temperatury ok, cytologia dobra. Dziś mój 1dc i za tydzień mam jeszcze badaną drożność. Mój facet 4.06 badanie nasienia i jedziemy jeśli wszystko będzie dobrze. Czy do inseminacji robiony jest monitoring cyklu? Czy drożność sono-hsg boli? Czy inseminację można zrobić tak krótko po badaniu drożności? Czy nie ma przeciwwskazań? Ufff...bardzo dziękuję za podpowiedzi 😀

reklama
Dziękuję wam dziewczyny. No więc z grubej rury zaczynam pytać. Jesteśmy na speedzie ze wszystkim bo nie chce już czekać....wiek nie pozwala. Próbowaliśmy naturalnie i nic. Ja "podobno" nie mam żadnych problemów, amh ok, cykl stabilny, nie biorę żadnych leków, TSH,prolaktyna progesteron też ok. Wg temperatury ok, cytologia dobra. Dziś mój 1dc i za tydzień mam jeszcze badaną drożność. Mój facet 4.06 badanie nasienia i jedziemy jeśli wszystko będzie dobrze. Czy do inseminacji robiony jest monitoring cyklu? Czy drożność sono-hsg boli? Czy inseminację można zrobić tak krótko po badaniu drożności? Czy nie ma przeciwwskazań? Ufff...bardzo dziękuję za podpowiedzi 😀
Monitoring obowiązkowy, jeśli będziesz miała cykl stymulowany lekami to podejrzewam że w tym samym cyklu co drożność nie zdążysz. Mnie drożność bolała jak przy mocnej miesiączce ale tylko w momencie jak kontrast był podawany, badanie do przeżycia 😃

Do góry