Dopytaj dokladnie, bo my jesteśmy chyba w tej samej klinice i jak się okazuje, jest trochę niejasnosci względem cennika na stronie.no to teraz dałaś mi do myślenia, bo może te moje 13 tyś to też bez transferu
reklama
eij
Fanka BB :)
Ustaliliśmy z lekarzem że jak będziemy na wizycie, ustalimy czego oczekujemy, co chcemy w pakiecie i na podstawie tego jakie będą nasze oczekiwania to położna dopasuje nam odpowiedni pakiet.Dopytaj dokladnie, bo my jesteśmy chyba w tej samej klinice i jak się okazuje, jest trochę niejasnosci względem cennika na stronie.
I super ! Trzymam kciuki, żeby na 13tys. Się zatrzymało.. nas namawia na genetyczne, bo niestety aktualne prawo nie daje za wiele możliwości i w razie dużej wady, jest problem z terminowaniem ciazy.. :/Ustaliliśmy z lekarzem że jak będziemy na wizycie, ustalimy czego oczekujemy, co chcemy w pakiecie i na podstawie tego jakie będą nasze oczekiwania to położna dopasuje nam odpowiedni pakiet.
eij
Ja słyszałam że te genetyczne badanie jest bardzo drogie i niby człowiek chciałby wszystko przebadać co można ale wydatki na te wszystkie procedury są tak gigantyczne że ciężko wygospodarować dodatkowe pieniądzeI super ! Trzymam kciuki, żeby na 13tys. Się zatrzymało.. nas namawia na genetyczne, bo niestety aktualne prawo nie daje za wiele możliwości i w razie dużej wady, jest problem z terminowaniem ciazy.. :/
Madziarka82
Ja się cały czas zastanawiam co w tym wszystkim tyle kosztuje? Weem, że to są specjaliści, ale te kwoty zwalaja z nógJa słyszałam że te genetyczne badanie jest bardzo drogie i niby człowiek chciałby wszystko przebadać co można ale wydatki na te wszystkie procedury są tak gigantyczne że ciężko wygospodarować dodatkowe pieniądze
PałkaZapałka
To nie jest wiek do załamywania się. Zobacz na te wszystkie gwiazdy ci mają dzieci po 40, często z pomocą lekarzy jak Rozenek. Różni nas od nich tylko zasób portfela bo macica Czy płodność jaka jest taka jest i tu żadna sława czy kasa nie pomoże. Więc jak najbardziej masz szansę na to żeby niedługo usłyszeć "kocham cię mamo" a za kilkanaście "daj mi spokój" i trzaśnięcie drzwiami bo gówniarz się nie uczy i dom traktuje jak hotel a w pokoju syf- to tylko narobic na środkuNiestety u nas nie ma dofinansowania tryb szybki ze względu na wiek. Czy 39 lat to naprawdę aż taka tragedia??? Trzymam za Was kciuki, żeby się udało ustalilśmy z mężem, że nie robimy już iui, tylko bierzemy się od razu za konkretne badania, żeby zobaczyć dlaczego się nie udaje. Szczególnie, że już raz się udało, ale niestety nie utrzymało... i to boli najbardziej, że cukierek był w ręku, ale nie mogliśmy "go zjeść" i o dziwo wtedy było zupełnie naturalnie bez tych wszystkich stymulacji i zastrzyków. Więc teraz czekam na @, robimy miesiąc przerwy od tych wszystkich leków i po drodze idziemy do kliniki po kolejne badania i zobaczymy co wyjdzie. Stąd moje poszukiwania dobrego learza, żeby nie tracić czasu ;-) jak wczoraj zobaczyłam znowu negatyw to niestety miałam spapraną niedzielę, ale dzisiaj jest już trochę lepiej
Madziarka82
Staram się podchodzić do tego własnie w ten sposób Dziękuję za słowa wsparcia i sposób w jaki to zrobiłaś, bo od razu się uśmiechnęłam Miłego dniaTo nie jest wiek do załamywania się. Zobacz na te wszystkie gwiazdy ci mają dzieci po 40, często z pomocą lekarzy jak Rozenek. Różni nas od nich tylko zasób portfela bo macica Czy płodność jaka jest taka jest i tu żadna sława czy kasa nie pomoże. Więc jak najbardziej masz szansę na to żeby niedługo usłyszeć "kocham cię mamo" a za kilkanaście "daj mi spokój" i trzaśnięcie drzwiami bo gówniarz się nie uczy i dom traktuje jak hotel a w pokoju syf- to tylko narobic na środku
eij
No i jeszcze, zapomnij o kieszonkowym, chcesz palić to za swoje a nie za moje. Taki dorosły jestes to idź zarobićTo nie jest wiek do załamywania się. Zobacz na te wszystkie gwiazdy ci mają dzieci po 40, często z pomocą lekarzy jak Rozenek. Różni nas od nich tylko zasób portfela bo macica Czy płodność jaka jest taka jest i tu żadna sława czy kasa nie pomoże. Więc jak najbardziej masz szansę na to żeby niedługo usłyszeć "kocham cię mamo" a za kilkanaście "daj mi spokój" i trzaśnięcie drzwiami bo gówniarz się nie uczy i dom traktuje jak hotel a w pokoju syf- to tylko narobic na środku
Madziarka82
He he dokładnie dzięki dziewczyny za wywołanie uśmiechu na twarzy ;-)No i jeszcze, zapomnij o kieszonkowym, chcesz palić to za swoje a nie za moje. Taki dorosły jestes to idź zarobić
reklama
Masz rację, ale jak mi Maz powiedział, że w sumie jak próbujesz nawet iui, to nie masz wplywu, ale idąc juz na ivf masz taką opcję i czy w razie gdyby coś się działo nie będzie człowiek pluł sobie w brodę że mógł dopłacić i sprawdzić. I teraz taka mam rozkmine..Ja słyszałam że te genetyczne badanie jest bardzo drogie i niby człowiek chciałby wszystko przebadać co można ale wydatki na te wszystkie procedury są tak gigantyczne że ciężko wygospodarować dodatkowe pieniądze
Podziel się: