reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Intymny kącik - czyli naszę rozmowy o łóżkowych sprawach :)

reklama
ehhh nie tylko po to.... pracowałaby u mnie jako niania zeby nie było..:p bedzie miała dach nad głowa , przecierz ja tez nie bede tam pracowała całymi dniami tylko np.. od 6 do 14 i nastepnego dnia na noc... itd... taka miałabyc praca wiec moze ona tez jakas prace znajdzie ..

hehe Diablica tak bywa ;)
Kajtek, w Anglii i socjale są lepsze niż w Pl więc może faktycznie nie będzie tak źle. to ty dobrą teściową masz że chce z wami lecieć.

Kajtek ale tak jak piszesz u ojca mozesz mieszkacnod 3ndon7 dni, a co dalej ?? No chyba ze na tydzien donpracy jedziesz... zeby wnuknwynajac mieszzkanie musisz miec referencje z pracy, potwierdzenienpoprzedniego adresu noni dochody, a i kase na kaucje.
Legalnie nie wynajmiesz np. Kawalerki z dziecmi, musisz miec 2 pokoje na dzieci bo max 2 dzieci w jednym pokoju, jeden dlansiebieni jeden dla tesciowej bo legalnie nie moga ani dzieci ani Ty byc z tesciowa...
Noninwynajecie takiej chaty to ok.800f plus counsil tax ze 150 i oplaty wyjdzie z 1200 na miesiac a jako pokojowka na etat zarobisz moze tyle przy dobrych wiatrach choc watpie bo tam jest najnizsza krajowa. A i kto Ci bedzie teraz prace jakis rok trzymal przynajmniej ?? Nie wiem jakos mi sie to dziwne wszystko wydaje.
Pewnienspodziewasz sie benefitow, ale po pierwsze nie jest to proste, po drugiendlugo sie czeka a po trzecie teraz sie tonwszystko zmienia i nie wiem jak to bedzie zanrok, czy wogle beda benefity bonjuz to ukrucili.
Pisze Ci to zebys nie myslala ze uk to mniejsce mlekiem i miodem plynace, jest lepiej ale to nie jest tak ze przykecisz i dostaniesz kase. A Twoj ojciec dalej pobiera benefity na ciebie ??

To prawda złota kobieta z niej :D

No pobiera na mnie ... benefity ...

Ja mam jakas tam kase odłozona wiec mysle spokojnie damy rade.. tesciowa to cobedzie mogła dołozy ...

Z tego co sie dowiadywałam ta prace bede miała , za ten rok czy rok i te 2-3 mies.. Nie to ze specjalie beda dla mnie trzymac.. dlatego muwie narazie pojade sama z dziecmi do ojca na max ten tydzien ... jak dostane .. ta prace to zostaje bede miała umowe .. wiem jak to mniej wiecej wyglada ojciec mi muwił ... zreszta podobno.. ale watpie ze to prawda.. mój ojciec stara sie o mieszkanie dla mnie .... własnie .. jako ze jestem jego córka a mam juz swoje dzieci... .... Zobaczymy to tylko plany ktore cce zrealizowac nie ma co sie bulwersowac i wgl...

Ostatnia edycja:
Kajtek pokojowki nie pracuja na noc bo w nocy ludzie spia, no chyba ze na recepcji czy w barze ale to nie pokojowka. Ale ze co zamierzasz tesciowa zatrudnic i placic jej za opieke, milo z twojej strony tylko mowie ze wynajecie drogie w uk i czy Ci na to starczy ?? Zycze Ci jak najlepiej.

Kajtek i dodam ze nie mozesz sie zgalaszac jako samotna matka, bo dzieci maja ojca ktory jest zdrowy i moze je utrzymywac... tzn przez jakis czas moze sie upiec, ale jak sie kapna bedziesz musiala wszystko zwracac i jeszcze kara do splacenia.
A wiem co mowie, bo ja nie jestem po slubie i od poczatku zglaszalismy sie wspolnie bo wiem czym to grozi... zreszta beda pytac czy placi alimemty skoro nie utrzymuje i moga go powolac o placenie ...przynajmniej mi tak mowiono.

Kajtek nie wiem czy wiesz ale Twoj ojciec nie moze pobierac na Ciebie benefitoe bo Ty sie nie uczysz, nie mogl pobierac tak na prawdenod momentu kiedy wyjechalas z uk, bo nie mozna pobierac benefitow w dwoch panstwach. A co do mieszkania to tez musiszmmieszkac zeby dostac... no ale widze roznie ludzie kombinuja..

reklama
Do góry