reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Interpretacja Beta hcg

Witam,
Proszę o interpretację wyników Bety hcg.
13.10 zrobiłam 2 testy z moczu, oba pozytywne
14.10 pierwsza beta wynik 70,72
16.10 druga beta wynik 146.9
19.10 trzecia beta wynik 257.30
Pierwsze i drugie badanie w tym samym laboratorium a trzecie w innym.
Stosunek z którego jest ciąża był 28 września.
Ucieszyłam się z pierwszego przyrostu bety ale ten 3 wynik mnie trochę załamał
Czy to że badanie było robione w innym laboratorium może mieć aż tak duże znaczenie?
Wstawiam wyniki i normy z każdego laboratorium
Kochana badanie hcg rób co 48h.. W tedy wynik łatwo obliczyć.. I jest pewny.. Skoro robiłaś 16tego to powinnaś zrobić 18tego i wynik łatwo by się obliczylo. Po 2 wykonuj sobie w jednym laboratorium.. O tym mnie właśnie poinformowała moja Pielęgniarka.. A ja tak licze i nie masz złego przyrostu.. 66% to normalny wynik. . . Ja nic złego nie widzę w tym przyroście..

reklama
A czy te wartości bety są w ogóle prawidłowe do wieku ciąży?
Mam nieregularne miesiączki od 30 do 35 dni
Ostatnią miałam 6 września
Cąża jest na pewno ze współżycia 28 września (wcześniej z powodów zdrowotnych nie współżyliśmy), więc owulacja musiała się sporo przesunąć (podejrzewam, że właśnie przez chorobę).

Mój gin podczas zaleceń mowil iż powtórzenie bety musi być w tym samo laboratorium. Stosowanie różnych czynników wpływa na różnice w normach a Ty ta różnice tez masz na badaniach. Powtórz w drugim labo i myśl pozytywnie. Trzymam kciuki ! Powodzenia 😍

A czy te wartości bety są w ogóle prawidłowe do wieku ciąży?
Mam nieregularne miesiączki od 30 do 35 dni
Ostatnią miałam 6 września
Cąża jest na pewno ze współżycia 28 września (wcześniej z powodów zdrowotnych nie współżyliśmy), więc owulacja musiała się sporo przesunąć (podejrzewam, że właśnie przez chorobę).
Każda ma inne wartości :) nie liczy się wartość a przyrost :) więc na spokojnie ;) jeżeli tak się martwisz czy wszystko ok, to wykonaj hcg np dziś i w piątek ;) i będziemy widzieć jakie masz przyrosty.

Zrobię jutro w tym samym co wczoraj i zobaczymy
Mam nadzieję że to po prostu wynika z tego że analizuje wyniki z różnych miejsc a nie że beta nie rośnie odpowiednio
Jutro się okaże
A ja do jutra jeszcze pewnie połowę internetu przeczytam 😕

Zrobię jutro w tym samym co wczoraj i zobaczymy
Mam nadzieję że to po prostu wynika z tego że analizuje wyniki z różnych miejsc a nie że beta nie rośnie odpowiednio
Jutro się okaże
A ja do jutra jeszcze pewnie połowę internetu przeczytam 😕
Kochana wykonaj i powtórz:) i zobaczymy. Nie stresuj sie

Mi w kalkulatorze wychodzi koło 43%
Bo między 2 a 3 badaniem jest 3 dni różnicy
Jakby pominąć ten środkowy wynik i sprawdzać między 1 a 3 to wtedy przyrost byłby ok ale to chyba tak nie działa 🙂

Załączniki

• Screenshot_2021-10-20-08-38-18-439_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2021-10-20-08-38-18-439_com.android.chrome.jpg
    337,1 KB · Wyświetleń: 100
reklama
Mi w kalkulatorze wychodzi koło 43%
Bo między 2 a 3 badaniem jest 3 dni różnicy
Jakby pominąć ten środkowy wynik i sprawdzać między 1 a 3 to wtedy przyrost byłby ok ale to chyba tak nie działa 🙂
No właśnie 😅dlatego wykonuje się badanie co 48h . Nie ma co gdybać 😇 powidzenia z kolejna beta

Do góry